Raambekleding voor de keuken

De keuken is een belangrijk onderdeel van je huis waar je niet alleen decoratieve maar ook functionele raambekleding nodig hebt. Tijdens het koken komt er vochtige lucht vrij en slaat vuil snel neer. Daarnaast hangt de raamdecoratie ook vaak in de buurt van de wasbak. Daarom wordt vochtbestendige raamdecoratie, welke je met een vochtige doek af kunt nemen, aangeraden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben ze voor je op een rij gezet. 

De juiste raamdecoratie voor de keuken kiezen

Populaire raambekleding voor de keuken

aluminium jaloezieën plisse duette shades pvc jaloezieën

Horizontale PVC Jaloezie

PVC jaloezieën zijn een goed alternatief voor houten jaloezieën. Ze zien er op het oog dan ook vrijwel hetzelfde uit. Het voordeel van horizontale PVC jaloezieen is dat ze vochtbestendig zijn. Hierdoor zijn PVC jaloezieën dus erg geschikt voor gebruik in de keuken. Daarnaast zijn ze ook nog makkelijk met een vochtige doek af te nemen, ideaal. Doordat PVC jaloezieen er uit zien als houten jaloezieen kun je ook een mooie landelijke sfeer creëren!

De PVC jaloezieen zijn tevens te bestellen met zijgeleiding, waardoor ze zeer geschikt zijn voor draaikiepramen. Daarnaast kun je kiezen voor een PVC afdeklijst en een ladderkoord of ladderband.

Bekijk PVC Jaloezieën

PVC jaloezie keuken

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ideale raamdecoratie voor de keuken. Vrijwel alle rolgordijnen hebben namelijk een coating die waterafstotend werkt, waardoor deze makkelijk af te nemen is met een doek. Ook zorgt dit ervoor dat het rolgordijn in een soms wat vochtige ruimte kan hangen. 

Naast een standaard rolgordijn kun je ook kiezen voor een cassette rolgordijnen, welke mogelijkheden biedt voor bekleding van een aluminium kozijn of draaikiepraam in de keuken. Zo is de easy fix uitvoering voorzien van plakstrips, waardoor je ze eenvoudig monteert op je kozijn zonder te boren of te schroeven.

Bekijk rolgordijnen

rolgordijn keuken

Horizontale Aluminium Jaloezieen

Niet alleen de horizontale PVC jaloezie is geschikt voor de keuken, ook aluminium jaloezieen zijn hier geschikt voor. Aluminium jaloezieën is namelijk vocht- en spatwaterbestendig. Hierdoor kun je deze dus gerust in de nabijheid van een kraan hangen. Bovendien geven deze je keuken een moderne en strakke uitstraling door de dunne lamellen aluminium jaloezie bevat.

Je hebt bij het bestellen tal van mogelijkheden om je aluminium jaloezie naar wens samen te stellen. Zo kun je kiezen voor zijgeleiding, waardoor je aluminium jaloezie geschikt is voor draaikiepramen. Daarnaast kun je de aluminium jaloezie in tal van kleuren en patronen bestellen. Zo vind je altijd wel een jaloezie met aluminium lamellen die perfect matcht bij jouw keuken. 

Bekijk aluminium jaloezieën

aluminium jaloezie keuken

PVC Shutters

PVC Shutters zijn perfect voor gebruik in vochtige ruimtes en geven deze een warme sfeer. De PVC shutters zien er uit als houten shutters, maar zijn van PVC gemaakt, waardoor ze vochtbestendig zijn. Het grote voordeel van shutters in de keuken is dat deze perfect aansluiten op je raam. Shutters zitten namelijk altijd in een eigen frame, welke op je kozijn wordt gemonteerd. Het geeft dus een stijlvolle uitstraling aan je keuken. 

Bij het bestellen van de PVC shutters heb je veel mogelijkheden om ze naar wens samen te stellen. Je kunt onder andere kiezen uit drie lamelbreedtes. Hoe breder de lamellen, hoe meer zicht je naar buiten hebt. Bovendien heb je tal van mogelijkheden om de lichtval in de keuken aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld de boven en onderzijde van de shutters afzonderlijk van elkaar open of dicht doen. 

Bekijk PVC shutters

shutters keuken 

Horren en hordeuren

Vind je het prettig om in de keuken een raam open te zetten, bijvoorbeeld terwijl je kookt? Dan zijn horren een aanrader, omdat je hiermee een raam open kan zetten zonder dat er insecten naar binnen kunnen komen. 

Welke hor je nodig hebt is afhankelijk van het type raam in de keuken. Zo is een inzethor erg handig bij draaikiepramen, omdat je deze kunt bevestigen zonder boren en schroeven. Een standaard raam kun je voorzien van een rolhor of raamhor. Deze hang je net als een rolgordijn aan de bovenkant van het kozijn op. Heb je een schuifpui of openslaande deuren in de keuken? Dan is een dubbele hordeur een goede optie. 

Bekijk horren

hordeur keuken

Plisse gordijnen / Duette Shades

Plisse gordijnen zijn een mooie verschijning in de keuken en zijn ook zeker geschikt voor deze ruimte. De meeste plisse en duette stoffen zijn namelijk vochtbestendig en af te nemen met een vochtige doek. Plisse gordijnen zijn verkrijgbaar in drie stofsoorten: transparant, semi transparant en verduisterend. Naast de stofsoorten kun je kiezen voor een vrijhangende uitvoering of een uitvoering met spankoorden. Een plisse gordijn met spankoorden is geschikt voor draaikiepramen, omdat dan de stof door de spankoorden strak langs je raam loopt.

Duette Shades hebben min of meer dezelfde opties en mogelijkheden als plisse gordijnen. Het grootste verschil is het aantal stoflagen. Duette Shades bevatten namelijk een dubbele stoflaag. Hierdoor laten ze minder licht door. Ook deze stoffen zijn veelal vochtbestendig, waardoor duettes ook in de keuken kunnen worden opgehangen. 

Bekijk Plissés en Duettes

plisse duette shades keuken

Zoek je nog meer raamdecratie inspiratie voor de keuken? Bekijk dan onze inspiratie blogs of kom langs in onze winkel in Rijswijk (in de buurt van Den Haag).