Vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen zijn echte sfeermakers in huis te noemen. De dunne stof zorgt ervoor dat je het daglicht binnen behoudt en nog enigszins zicht naar buiten hebt. Een vitrage gordijn wordt vaak gecombineerd met andere raambekleding, bijvoorbeeld een sfeervol overgordijn of stoere houten jaloezieen van 50 mm.

De vitrage gordijnen geven overdag wat meer privacy, 's avonds wanneer het licht aan gaat en het buiten donker wordt, wordt er vaak voor gekozen om de andere raambekleding te sluiten. Bijvoorbeeld de overgordijnen of houten jaloezieen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Vitrage gordijnen op maat

Alle vitrage gordijnen die je bij ons besteld worden helemaal op maat gemaakt, speciaal voor jou. Je bepaalt zelf in welke breedte en hoogte je het gordijn wilt hebben en kiest de stof en kleur. Ook bepaal je de confectie en de afwerking van de gordijnen.

Confectie en afwerking van de vitrage gordijnen

Vitrage gordijnen kunnen in diverse confectie mogelijkheden besteld worden. Bijvoorbeeld met een enkele plooi of vlinderplooi, maar ook met een stoere zeilring! Vitrage gordijnen met een enkele plooi komen erg mooi uit, vooral als deze niet hoger zijn dan 2000 mm. 

Ga je een gordijn hoger dan 2000 mm bestellen? Dan is wellicht een vlinderplooi of zeilring gordijn een mooie optie. Het vitrage gordijn met vlinderplooi is aan de bovenzijde in een dubbele plooi, oftewel vlinderplooi, geconfectioneerd waardoor het vitrage gordijn aan de onderzijde compacter plooit. Heb je liever een vitrage gordijn met een stoere roede in plaats van een rails? Dan kun je jouw vitrage gordijn ook met een zeilring laten maken. Je vindt bij ons verschillende kleuren zeilring, van RVS tot het stoere Gunmetal.

Vitrage gordijnen worden vaak afgewerkt met een loodveter, hierdoor loopt de vitrage stof mooi tot onder door en zie je de zoom er niet doorheen schijnen. Bij een loodveter wordt er aan de onderzijde van de stof een verzwaringsveter aangezet waardoor het vitrage gordijn aan de onderzijde extra mooi valt. Kies je voor een standaard zoom dan wordt de onderzijde van het vitrage gordijn omgeslagen waardoor er een zoom ontstaat, dit wordt bij vitrage gordijnen vrijwel nooit gekozen omdat de zoom door het gordijn heen zichtbaar is, én het gordijn niet verzwaard wordt aan de onderzijde.

Voile of vitrage stof?

De voile gordijnen zorgen voor een typisch franse romantische sfeer in huis. Voile gordijnen zijn van een zeer dunne stof en eigenlijk nog dunner dan vitrage stof. Voile heeft het grote voordeel dat als de voile gordijnen gesloten zijn je nog steeds gewoon naar buiten kunt kijken! De stof is namelijk bijna transparant. Door de weefdichtheid van de Voile gordijnen wordt het binnenkomende zonlicht dat van buiten naar binnen komt gefilterd en zorgt deze voor erg zacht daglicht in huis.

Wil je geen 'normaal' gordijn, maar wel een mooie lichte en dunne stof? Omdat dit zo'n mooie lichtinval geeft? Dan kun je ook gaan voor een transparant vouwgordijn.