Lichtdoorlatende gordijnen

Lichtdoorlatende gordijnen, ook wel bekend als inbetween gordijnen, zijn ideale raamdecoratie voor de woonkamer. Deze sfeervolle gordijnen laten daglicht binnen, maar zorgen er ook voor dat je geen inkijk hebt in huis. 

Onze collectie lichtdoorlatende gordijnenbestaat uit prachtige overgordijnstoffen en velours gordijnen, welke met enkele plooi, dubbele plooi, wave plooi en zeilringen te verkrijgen zijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Lichtdoorlatende overgordijnen op maat

Al onze lichtdoorlatende inbetween gordijnen worden op maat gemaakt, speciaal voor jou. Jouw gordijn wordt dan ook pas in productie genomen nadat jij de afmetingen, stof en afwerking hebt bepaald. Je bepaalt dus zelf welke confectie je het gordijn wil laten maken, welke stof en stofkleur je wenst, maar ook hoe het overgordijn afgewerkt wordt. Jij stelt jouw overgordijn op maat dus geheel naar wens samen.

Lichtdoorlatende velours gordijnen op maat

Naast lichtdoorlatende overgordijnstoffen vind je ook lichtdoorlatende velours stoffen in ons assortiment. Velours is een prachtige, elegante stof met een fluweelzachte toplaag. De structuur van velours stoffen zorgt voor diepe kleuren en een natuurlijk glans. Velours stoffen geven een luxe uitstraling aan een ruimt een staan zeker in wat oudere of bijzondere huizen erg stijlvol.

Afwerking van inbetween gordijnen

Bij het bestellen van jouw lichtdoorlatende inbetween gordijn bepaal je zelf de afwerking van het gordijn. Standaard worden deze inbetweens afgewerkt met een zoom, maar je kunt daarnaast ook kiezen voor een loodveter. Deze veter wordt aan de onderkant van het gordijn gezet en zorgt ervoor dat het gordijn mooi in een plooi valt. Zeker bij wave gordijnen is een loodveter een echte meerwaarde!

Voordelen van lichtdoorlatende gordijnen in huis

Lichtdoorlatende gordijnen hebben een isolerende werking. Ze laten licht door, maar filteren dit ook, waardoor het binnen in huis koeler blijft. Daarnaast verbeteren deze inbetween gordijn de akoestiek in huis. De stof zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van een echo in huis en je elkaar dus beter kunt verstaan.

Tevens zijn lichtdoorlatende gordijn een zeer stijlvolle toevoeging aan je interieur. Ze creëren veel sfeer doordat de gordijnen licht naar binnen laten. Lichtdoorlatende gordijnen zijn dan ook mooi te combineren met andere raamdecoratie, zoals bijvoorbeeld jaloezieën. Zo ontstaat er een sfeervol geheel, waarmee je veel met licht kunt spelen.

Natuurlijk zijn er nog meer vormen van raambekleding die geproduceerd kunnen worden met een niet verduisterende stof. Bij onze lichtdoorlatende vouwgordijnen hebben wij ook meerdere mooie kleuren en lichte, speelse stoffen.

Wil je liever wat meer verduisterende gordijnen? Dan kan je deze ook bij Raambekleding Nederland bestellen.

Confectie van de overgordijnen

Bij het kiezen van jouw ideale lichtdoorlatende overgordijn of velours gordijn kun je kiezen tussen de verschillende soorten gordijnconfectie. Je hebt de keuze uit de veel verkochte enkele plooi, een volle vlinderplooi / dubbele plooi, een stijlvolle wave plooi of stoere zeilringen. Iedere plooi heeft zo zijn eigen charme en voordelen. Voor een goede impressie hiervan kun je altijd een bezoek brengen aan onze winkel.

gordijn enkele plooi gordijn vlinderplooi

gordijn wave plooi 

De juiste kleur gordijn kiezen

Het kiezen van de juiste kleur van je gordijn is vrij essentieel. Gordijnen zijn grote, opvallende raamdecoratie en bepalen de sfeer in een ruimte. Je wilt dus wel een gordijn kiezen die bij je interieur past. Om je te helpen bij deze keuze kun je van alle gordijnstoffen gratis kleurstalen aanvragen. Je krijgt dan een stukje van de stof opgestuurd. Ook is het mogelijk om de stoffen in het echt te bekijken in onze winkel. Ook hier kun je uiteraard kleurstalen meenemen.