Duette® Shades

Duette Shades geven een sfeervolle uitstraling aan jouw interieur. Deze Duette® shades bestaan uit twee stoflagen, waardoor er een honingraat structuur ontstaat. Ontdek ons aanbod Dupli Shades van Label 65® en Duette® Shades Luxaflex® .

Wat zijn Duette® shades?

Duette® shades zijn stijlvolle raambekleding bestaand uit twee lagen plisséstof. Duette® shades zijn in verschillen kleuren en transparanties te verkrijgen, waaronder transparant, semi transparant en verduisterend. Duette® shades zijn uitgevonden door Luxaflex® en heten officieel Duette® Shades. Label 65® noemt deze producten Dupli Shades.

duettes

Wat is het verschil tussen een Duette en een plissé?

Het verschil tussen Duette® shades en plissés zit hem met name in het aantal stoflagen. Een plisségordijn bestaat uit één stoflaag, welke kleine gaatjes bevat waar koorden doorheen lopen. Een Duette bestaat uit twee stoflagen. De koorden lopen hier tussen de twee stoflagen in, waardoor je deze niet ziet.

Meer weten? Lees dan ons blog over de verschillen tussen Duettes en plissés.

duette  plissé

Wat zijn de voordelen van Duette® shades?

Het grootste voordeel van Duette® Shades is de top down bottom up bediening. Deze vorm van bediening maakt het mogelijk om niet alleen de onderkant, maar ook de bovenkant van je Duette te bedienen. Dit maakt het mogelijk om de Duette in het midden of helemaal onderin het raam te hangen. Hiermee creëer privacy, zonder teveel daglicht te verliezen.

Daarnaast heeft een Duette gordijn een hoge isolatiewaarde. De dubbele stoflaag van de Duette zorgt ervoor dat er een stilstaande luchtlaag ontstaat tussen de stoflagen. Deze luchtlaag heeft een isolerende werking.

Tot slot heeft een Duette een kleine bovenbak. Hierdoor neemt deze bak weinig ruimte in en is het bijvoorbeeld gemakkelijk om meerdere Duettes naast elkaar te monteren in een erker.

Duettes gebruiken als zonwering

Om zonlicht uit huis te weren zijn Duette® Shades ook een goede optie. Een Duette heeft veelal een witte achterzijde, welke zonlicht reflecteert. Hiermee houd je het binnen dus lekker koel en blokkeer je het felste zonlicht. Hoeveel zonlicht een Duette doorlaat is afhankelijk van het type stof dat je kiest. Een transparante Duette laat meer licht door dan een semi transparante.

Verduisterende Duette® shades voor in de slaapkamer

Een verduisterende Duette is zeer geschikt voor de slaapkamer. De verduisterende stof laat namelijk geen daglicht door. Er ontstaan enkel kleine lichtkieren aan de zijkant van het product, wanneer je deze in de dag monteert. Wil je een volledig verduisterende slaapkamer? Dan kun je de Duette op de dag monteren.

duettes slaapkamer

Zijn Duette® shades geschikt voor de badkamer?

Duette gordijnen zijn geschikte raamdecoratie voor de badkamer. De aluminium bovenbak en onderlat zijn in beginsel roestbestendig en de stoffen drogen gemakkelijk op indien deze enigszins vochtig worden. Hierbij is het natuurlijk wel van belang dat de Duette niet te dicht naast een douche hangt. Ook moet de ruimte goed gelucht worden en niet continu vochtig zijn. De Luxaflex® Duette® Shades stoffen met Topar afwerking hebben een speciale coating, welke ongevoelig is voor vochtigheid, waardoor je Duette langer mooi blijft.

dupli plisse shades

Duette® shades kopen bij Raambekleding Nederland

Jouw nieuwe Duette® Shades bestel je eenvoudig en voordelig bij Raambekleding Nederland. Onze Label 65® en Luxaflex® Duette® shades worden volledig op maat gemaakt. Profiteer online van 25% korting op Luxaflex® Duettes en 30% korting op Label 65® Dupli Shades.

Garantie op Duette® shades

Op al onze Duettes en Dupli shades zit uitgebreide garantie. Op de Duette® Shades van Luxaflex® ontvang je 5 jaar garantie, waarvan 2 jaar volledig en 3 jaar beperkt. Bij de 3 jaar beperkte garantie worden (transport)kosten berekend bij het vervangen van onderdelen en defecte materialen. Op de Label 65® Dupli shades ontvang je 4 jaar volledige garantie.

logo label65    logo luxaflex

Vraag gratis kleurstalen aan

Heb je na het bekijken van onze Duette gordijnen nog geen goed beeld bij welke kleur stof het beste in jouw huis gaat passen? Vraag dan gratis kleurstalen van het product aan. Kleurstalen van Label 65® dupli's heb je veelal binnen 2 werkdagen in huis. Bij de Luxaflex® Duette® Shades bedraagt dit 4 tot 8 werkdagen.

Bekijk de Duettes in onze showroom

Natuurlijk kun je ook langskomen in onze winkel in Rijswijk. Hier kun je alle kleuren van onze Duette® shades bekijken en vergelijken. Daarnaast kun je de Dupli shades en Duette® Shades hier in volle glorie bewonderen en de verschillende bedieningsmethoden testen. Uiteraard kun je ook hier kleurstalen meenemen.