Plisségordijnen en Dupli / Duette Shades

Wij leveren plisségordijnen en Dupli Shades helemaal naar jouw wens. Stel ze samen in onze configurator en maak jouw unieke raamdecoratie. Onze plisségordijnen en Dupli Shades zijn verkrijgbaar in drie stofsoorten: transparant, semi transparant en verduisterend. Dit maakt ze geschikt voor elke woonruimte.

Wil je veel daglicht in huis maar geen inkijk van anderen? Met de Top Down / Bottom Up plisségordijnen en Dupli Shades kun je het gordijn ook aan de bovenzijde laten zakken!

Bij Raambekleding Nederland.NL leveren wij plisségordijnen Dupli/Duette® Shades van de merken Label 65® en Luxaflex®.

Plisségordijnen op maat

De plisségordijnen en Dupli en Duette Shades die je bij ons besteld worden compleet op maat gemaakt. Zo stel je iedere plissé geheel naar wens samen. Je bepaalt zelf de maten tot op de millimeter nauwkeurig. Om je te helpen bij het bepalen van de maten hebben wij per product uitgebreide meetinstructies online staan. Daarnaast bepaal je zelf de transparantie, kleur en bediening van de plisségordijnen en plissé shades. Een op maat gemaakte transparante plissé voor de woonkamer of een verduisterende Duette voor de slaapkamer? Jij bepaalt het helemaal zelf.

Je kunt daarnaast kiezen uit de verschillende soorten typen plisségordijnen en Dupli / Duette Shades. Bijvoorbeeld met een spankoord, in een magnetisch frame of een vrijhangend systeem. Ook kun je kiezen uit verschillende bedieningsopties, zoals de populaire Top Down / Bottom Up bediening, waarmee je ook de bovenkant kunt laten zakken. Daarnaast is ook koordloze bediening en elektrische bediening een mogelijkheid voor plissés, dupli's en duettes.

plissegordijn op maat     plissegordijn lichtdoorlatend grote ramen

Het verschil tussen plisségordijnen en Duette® Shades

Plisségordijn, plissé shade, Duette Shade, het zijn allemaal termen die je langs ziet komen, maar wat is nu wat? Zowel plisségordijnen als Dupli en Duette Shades zijn gemaakt van plissé stof. Dit houdt in dat het gordijn gemaakt is van een gekartelde stof. Hierdoor neemt het gordijn weinig ruimte in wanneer deze volledig omhoog zit en geeft het een sfeervol effect.

Een plisségordijn is een enkel gordijn en bestaat uit één stoflaag. Deze stof is in verschillende transparanties en kleuren te verkrijgen. Bij een plisségordijn zie je de bedieningskoorden door het gordijn lopen.

Dupli Shades en Duette Shades zijn gemaakt van twee stoflagen. Hierdoor ontstaat er een honingraatstructuur. De bedieningskoorden zijn weggewerkt tussen de stoffen in. De vouwen in de stof van een Dupli of Duette Shade zijn iets kleiner. Daarnaast is het mogelijk om een Dupli of Duette in duo tone te bestellen. Hierbij is de achterkant van het gordijn altijd wit.

Meer weten? Lees ons blog over het verschil tussen Duette en plisse gordijnen.

verschil plisse duette

Childsafety plisségordijn en Duette® Shades

Sinds enkele jaren geldt de Childsafety regelgeving waarmee raambekleding kindveilig gemaakt wordt. Een plissé of Duette® Shade met (te lange) bedieningskoorden kan namelijk een gevaar vormen voor kinderen.

Bij alle koordbediende plisségordijnen en Dupli Shades wordt rekening gehouden met de lengte van de koorden en worden ook koordkikkers meegeleverd. Daarnaast kun je ook kiezen voor andere soorten bediening, waaronder koordloze systemen met een handgreep, een bedieningsketting een intrekbaar koord of een elektrisch bedieningssysteem. Deze systemen zijn standaard kindveilig.

Kleurstalen van plissés bekijken 

Wil je zeker zijn dat de door jou uitgekozen kleur wel bij je interieur past? Bestel dan gratis kleurstalen. Deze worden z.s.m bij je thuis afgeleverd zodat je direct de mooiste kleur kunt uitzoeken.

Wil je de Plissé gordijnen en Dupli shades in het echt komen bekijken, of wil je advies over de producten of een bepaalde raampartij? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk. Hier is het uiteraard ook mogelijk om kleurstalen te bekijken en mee te nemen.