Raambekleding voor de badkamer

Het uitzoeken van raambekleding voor de badkamer is vaak lastig, omdat niet alle producten even geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Daarnaast moet de badkamer een plek zijn waar je je op je gemak voelt en helemaal kunt ontspannen. De raambekleding moet dus ook inkijk tegen gaan en privacy bieden. Wij hebben een overzicht gemaakt van raambekleding die wij aanraden voor de badkamer en die jouw badkamer een unieke sfeer geven.

 

PVC Shutters voor de badkamer

PVC Shutters zijn perfect voor gebruik in vochtige ruimtes en geven een warme sfeer. PVC shutters zien er uit als houten shutters, maar zijn daarnaast ook vochtbestendig. En dat is wel nodig wanneer je shuttes in de badkamer wilt. Je hebt veel mogelijkheden om de badkamer shutters van PVC naar wens samen te stellen. Zo kun je kiezen uit een lamelbreedte van 63 mm, 89 mm of 114 mm. Hierbij geldt: hoe breder de lamel, hoe meer zicht je naar buiten hebt. Ook kun je kiezen voor een bedieningslat of een verborgen bediening, waarbij alle lamellen mee bewegen als je één lamel omhoog of omlaag duwt. PVC shutters voor de badkamer voor volledig op maat gemaakt. Bij ons worden deze badkamer PVC shutters ook nog voor je ingemeten en gemonteerd. 

pvc shutters badkamer

  

Horizontale PVC Jaloezie voor de badkamer

Wil je een houtlook jaloezie ophangen in de badkamer? Dan zijn PVC jaloezieen een goed optie. Deze houtlook jaloezieën worden vaak opgehangen in de badkamer om dezelfde sfeer als elders in huis te creëren zonder het risico op beschadiging door vocht. De lamellen van onze PVC jaloezieën zijn namelijk spatwaterbestendig. Wanneer je de lamellen van de jaloezie sluit zorg je er bovendien voor dat er geen inkijk naar binnen is. Bijkomend voordeel: de PVC jaloezieen zijn te bestellen met zijgeleiding, waardoor je ze kunt monteren op draaikiepramen.

 

Rolgordijnen voor de badkamer

Rolgordijnen zijn een eenvoudige oplossing voor de badkamer en nemen bovendien weinig ruimte in. Voor badkamers adviseren wij een verduisterend rolgordijn te kiezen in verband met de privacy. Je kunt een vrijhangend rolgordijn kiezen, maar bijvoorbeeld ook een cassette rolgordijn met geleiders die de zijkanten afschermen. Hierdoor heb je minder last van inkijk.

Heb je een draaikiepraam of kunststof kozijn in de badkamer? Ook dan is een rolgordijn een goede optie. Onze cassette rolgordijnen kunnen namelijk door middel van plakstrips op op het raam bevestigd worden. Dat is niet alleen makkelijk qua montage, maar ook veilig voor je kozijn. 

rolgordijn badkamer

 

Horizontale Aluminium Jaloezieen voor de badkamer

Ook de horizontale aluminium jaloezie is geschikte raamdecoratie voor de badkamer. Aluminium jaloezieën zijn namelijk spatwater- en vochtbestedig. Let wel op dat ze niet continu in aanraking komen met water, ze moeten natuurlijk wel kunnen drogen. Ga je douchen, dan kantel je de lamellen gemakkelijk door aan het bedieningskoord te trekken. Zo creëer je in aan handomdraai voldoende privacy. 

Bij het bestellen van voor de badkamer geschikte aluminium jaloezieën heb je tal van mogelijkheden om de jaloezieen naar wens samen te stellen. Je kunt onder andere kiezen uit veel verschillende kleuren lamellen en of je zijgeleiding wilt hebben. Met zijgeleiding kun je de aluminium jaloezieen monteren op draaikiepramen.

 

Horren voor de badkamer

In de badkamer wil je natuurlijk een raam open kunnen zetten zodat er frisse lucht binnenkomt en na het douchen de damp uit de badkamer verdwijnt. Wat je echter niet wilt is insecten in je badkamer. Gelukkig zijn horren ook geschikt voor de badkamer. Voor aluminium kozijnen en draaikiepramen in de badkamer is de inzethor een goede optie. De inzet hor wordt op maat gemaakt en kan je zoals de naam doet vermoeden in het kozijn zetten. Je hoeft dus niet in het kozijn te schroeven. Bijkomend voordeel is dat onze inzethorren een standaardprijs hebben, ongedacht de afmetingen die je kiest!

Ook een rolhor of raamhor is een optie voor in de badkamer. De rolhor heeft min of meer dezelfde werking als een rolgordijn, maar dan zit er uiteraard een hor op de rol. Een raamhor werkt daarentegen als een plisse gordijn. Beide horren zijn voorzien van zijgeleiding, zodat ook de zijkanten van de hor afgesloten zijn. Wel zo handig.