Rolgordijnen

Rolgordijnen vind je bij Raambekleding Nederland. 100% maatwerk rolgordijnen compleet naar jouw wens samengesteld. Voor elke woonruimte en elk budget hebben wij een geschikt rolgordijn. Kies je voor een semi transparante stof en extra sfeer in de huiskamer, of juist een verduisterende stof voor de slaapkamer.

Wij leveren rolgordijnen van Label 65®, Luxaflex® en vtwonen in veel verschillende uitvoeringen.

Wat is het verschil tussen enkele en duo rolgordijnen?

Een enkel rolgordijn is het standaard rolgordijn zoals alom bekend is. Dit rolgordijn bestaat uit één stofdoek, welke transparant, lichtdoorlatend of verduisterend is. Een duo rolgordijn bestaat uit twee stoflagen. Deze lagen zijn opgebouwd uit stroken, waarbij een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende strook elkaar afwisselen. Dit zorgt ervoor dat je kunt spelen met hoe deze banen achter elkaar zitten en dus ook hoeveel licht je binnen laat.

enkel rolgordijn  duo rolgordijn

Standaard rolgordijnen of rolgordijnen op maat?

Veel winkels en webshops verkopen een standaard maat rolgordijn. Prijstechnisch is dit erg aantrekkelijk, maar de kans dat zo’n standaard maat perfect aansluit op jouw raam is klein. Wil je er zeker van zijn dat dit wel het geval is? Kies dan voor een rolgordijn op maat. Dit rolgordijn wordt op basis van de door jou ingevoerde maten gemaakt en is hiermee uniek en precies op de juiste maat. Daarnaast geeft dit de mogelijkheid om het rolgordijn naar wens samen te stellen en bijvoorbeeld voor een ander type ketting te kiezen. De juiste maat bepalen voor een rolgordijn doe je eenvoudig aan de hand van onze meetinstructies voor rolgordijnen.

Welke kleuren rolgordijnen zijn er?

Rolgordijnen zijn in diverse stoffen en dus ook kleuren te verkrijgen. Het aanbod kleuren verschilt per transparantie. Zo zijn er meer verduisterende als transparante kleuren. De kleur van het rolgordijn bepaalt bij lichtdoorlatende rolgordijnen deels hoeveel licht er binnen komt. Ook is de kleur bepalend voor hoe warm het rolgordijn wordt. Kies je bijvoorbeeld voor een easy fix rolgordijn, welke op het raam wordt geplakt, dan is een lichte kleur aan te raden.

Verduisterende rolgordijnen of juist transparant?

Rolgordijnen zijn te verkrijgen in verschillende stoftransparanties. In slaapkamers wordt er vrijwel altijd gekozen voor een verduisterend rolgordijn. De verduisterende stof houdt daglicht tegen en zorgt ervoor dat de slaapkamer goed donker is. In woonkamers en keukens wordt vaak voor een transparant of semi transparant rolgordijn gekozen. Hierbij genereert een semi transparant rolgordijn meer privacy.

verduisterend rolgordijn  lichtdoorlatend rolgordijn

Zijn rolgordijnen zonwerend en warmtewerend?

Alle rolgordijnen zijn zonwerend. Dit betekent dat alle typen stoffen hinderlijk zonlicht filteren. De mate waarin dit gebeurt verschilt per stofdikte. Zo zal een transparant rolgordijn iets meer zonlicht doorlaten dan een semi transparant rolgordijn. Een verduisterende variant zal helemaal geen zonlicht doorlaten. Doordat zonlicht buitenshuis wordt gehouden, hebben rolgordijnen ook een warmtewerende functie. Ook hierbij geldt, hoe verduisterender de stof, hoe minder zonlicht er in huis komt en hoe meer warmte er dus geweerd wordt uit huis.

Wat is een rolgordijn met zijgeleiding?

Wanneer je een rolgordijn op maat besteld, heb je de keuze om zijgeleiding mee te bestellen. Dit wordt met name voor draai-kiepramen aangeraden. Zijgeleiding zijn twee spankabels, die aan beide zijden van het product lopen. De spankabels worden aan de boven- en onderzijde van het raam vastgemaakt. Deze kabels zorgen ervoor dat het rolgordijn strak langs het raam blijft hangen, ook wanneer deze in kiepstand staat.

Met zijgeleiding worden ook wel eens zijprofielen bedoeld. Deze profielen vind je bij cassette rolgordijnen. De profielen hebben dezelfde kleur als de cassette. De stof van het rolgordijn valt in deze profielen, waardoor er geen lichtkieren ontstaan aan de zijkant van een rolgordijnen. Ideaal voor de slaapkamer.

casette rolgordijn zijprofielen  rolgordijn zijprofiel zijgeleiding

Waarom rolgordijnen kopen bij Raambekleding Nederland?

Bestel jij een rolgordijn bij Raambekleding Nederland? Dan ben je ervan verzekerd dat je een kwalitatief maatwerk product ontvangt. Doordat wij een webshop zijn, kunnen we onze rolgordijnen extra voordelig aanbieden. Zo ontvang je 30% korting op Label 65® rolgordijnen en 25% korting op Luxaflex® rolgordijnen.

Garantie

Op alle rolgordijnen die je bij Raambekleding Nederland bestelt zit garantie. Bij Label 65® rolgordijnen is dit 4 jaar volledige garantie. Op alle Luxaflex® rolgordijnen ontvang je 5 jaar garantie, waarvan 2 jaar volledige garantie. Hierna betaal je bij reparaties of vervanging (transport)kosten.

Inmeetservice

Het inmeten van rolgordijnen is vrij eenvoudig. Vind je het toch lastig of besteed je dit liever uit? Maak dan gebruik van onze meetservice. Er komt dan een monteur bij je thuis die jouw producten voor je inmeet. Daarna wordt het door jou gekozen product met de juiste afmetingen voor je klaar gezet in je persoonlijke winkelwagen op onze website. Handig, hoef je alleen nog even je keuzes te controleren.

Krijg advies over nieuwe rolgordijnen in de winkel

Vind je het lastig om te bepalen welk rolgordijn er geschikt is voor jouw raam? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk voor advies. Onze medewerkers kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden en voorbeelden laten zien. Ook kun je kleurstalen uitzoeken en meenemen voor thuis.