Lichtdoorlatende rolgordijnen

Onze enkele lichtdoorlatende rolgordijnen zijn ideaal om natuurlijk licht in huis te laten, terwijl ze tegelijkertijd een warme en sfeervolle ambiance creëren. Door het lichtdoorlatende materiaal wordt er genoeg daglicht binnengelaten om je kamer helder en levendig te houden, terwijl het zicht naar buiten en binnen beperkt wordt. Kies voor enkele lichtdoorlatende rolgordijnen en geniet van de voordelen van natuurlijk licht in huis.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn de voordelen van lichtdoorlatende rolgordijnen?

Lichtdoorlatende rolgordijnen, ook wel vitrage rolgordijnen, filteren natuurlijk licht op een subtiele manier. Hierdoor wordt er een aangename sfeer gecreëerd zonder de ruimte te overbelichten. Deze gordijnen bieden privacy doordat ze directe inkijk van buitenaf tegengaan, maar laten wel zacht en diffuus licht toe. Dankzij hun veelzijdigheid passen ze goed bij verschillende interieurstijlen en ruimtes in je woning. Ze zijn daarnaast ook makkelijk te onderhouden.

Voor welke type ruimtes zijn lichtdoorlatende rolgordijnen geschikt?

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn ideaal voor verschillende soorten ruimtes in je huis. Ze zijn ideaal voor kamers waar je graag privacy wilt, maar waar ook natuurlijk licht naar binnen moet kunnen schijnen. Omdat je ze in verschillende soorten kleuren en stijlen kunt verkrijgen, passen ze goed bij zowel moderne als klassieke interieurstijlen. Omdat ze licht filteren, zijn ze ook geschikt voor ruimtes waar je graag veel subtiel licht naar binnen wilt laten, zonder dat de ruimte overbelicht wordt. Wij lichten de meest gebruikte ruimtes voor transparante rolgordijnen voor je toe.

Keuken

Vitrage rolgordijnen zijn allereerst een goede keuze voor de keuken. In de keuken is het namelijk vaak belangrijk om natuurlijk licht binnen te laten, maar je wilt wel je privacy behouden. Vitrage rolgordijnen brengen deze balans door subtiel licht toe te laten terwijl ze tegelijkertijd inkijk van buitenaf tegengaan. Hierdoor ontstaat een lichte en luchtige sfeer in de keuken, waardoor deze ruimte uitnodigend en fijn aanvoelt. Ook niet geheel onbelangrijk - vitrage rolgordijnen zijn makkelijk te reinigen. Dit is erg fijn in een ruimte waar veel gekookt wordt en de (vet)spetters in het rond kunnen vliegen.

Slaapkamer

Naast de keuken, is het in de slaapkamer ook fijn om zowel privacy als een rustgevende sfeer te hebben. Vitrage rolgordijnen laten op een subtiele manier natuurlijk licht binnen terwijl ze tegelijkertijd blikken van buitenaf tegenhouden. Doordat het licht gefilterd wordt, creëer je een relaxte omgeving die ideaal is voor een goede nachtrust. Bovendien zijn lichtdoorlatende rolgordijnen zo ontworpen dat ze je slaapkamer een luxe uitstraling geven.

Woonkamer

De woonkamer is vaak het hart van je huis, waar je vrienden ontvangt of een avondje op de bank hangt. Vitrage rolgordijnen zijn perfect voor de woonkamer, omdat ze een warmte en uitnodigende sfeer creëren. Ze laten voldoende natuurlijk licht binnen, terwijl ze toch privacy bieden. Dit maakt ze ideaal voor gezellige middagen met je vrienden en familie, waarbij de woonkamer een gastvrije omgeving moet zijn. Bovendien voegen ze elegantie toe aan het interieur van je woonkamer, waardoor ze dus niet alleen functioneel, maar ook decoratief zijn.

Soorten lichtdoorlatende rolgordijnen

Bij Raambekleding Nederland vind je lichtdoorlatende rolgordijnen in verschillende varianten. Zo hebben we altijd een rolgordijn die bij jou past. Eén van de meest voorkomende types zijn de semi-transparante rolgordijnen. Maar je kunt ook kiezen voor geheel lichtdoorlatende vitrages. Je leest de verschillen hier.

Semi-transparant

Semi transparante rolgordijnen zijn fijn voor ruimtes waar je natuurlijk licht wilt binnen laten, maar ook je privacy wilt behouden. Denk hierbij aan woonkamers en thuiskantoren. De semi transparante stof filtert het licht op een subtiele manier, waardoor een zachte gloed de ruimte vult terwijl de privacy behouden blijft.

Geheel lichtdoorlatend

Geheel lichtdoorlatende rolgordijnen laten iets meer licht door dan de semi-transparante en zijn perfect voor ruimtes waar je zo veel mogelijk lichtinval wilt hebben, zoals keukens en eetkamers. Deze zijn ook geschikt voor ruimtes waar privacy minder een zorg is, zoals serres of zithoeken met weinig inkijk van buitenaf.

Zijn lichtdoorlatende rolgordijnen ook isolerend?

Hoewel verduisterende rolgordijnen meer isolatie bieden, kunnen lichtdoorlatende rolgordijnen ook een zekere mate van isolatie bieden. Ze zijn in eerste instantie ontworpen om licht te filteren en privacy te bieden, maar ze kunnen ook helpen bij het reguleren van de temperatuur in een ruimte. De gordijnen zijn een barrière tegen warmteverlies tijdens de koude dagen. In de zomer kunnen ze de intensiteit van direct zonlicht verminderen, wat de opwarming van de ruimte wat kan beperken. Ze zijn niet geschikt als zwaarder isolatiemateriaal, maar dragen zeker bij aan een fijne en energie-efficiënte binnenomgeving.

Maatwerk

Alle vitrages bij Raambekleding Nederland worden op maat gemaakt. Dit betekent dat je de doorzichtige rolgordijnen geheel naar wens kunt samenstellen. Je bepaalt zelf de kleur, stof, afwerking en het aantal delen van jouw rolgordijn.

Als je een lichtdoorlatend rolgordijn bij ons bestelt, moet je de exacte afmetingen invullen. Om te zorgen dat dit goed gaat hebben wij uitgebreide meetinstructies op onze website staan.

Meet- en ophangservice

Als je onze meetinstructies te lastig vindt, of simpelweg een monteur wilt laten komen om alles op te meten, dan kun je gebruikmaken van onze meet- en montageservice. Zo passen jouw nieuwe, op maat gemaakte lichtdoorlatende rolgordijnen perfect in je interieur. 

Lichtdoorlatende gordijnen kopen?

Ben je klaar met het oriënteren en weet je welke (semi) transparante rolgordijnen je wilt bestellen? Mooi! Dat kan eenvoudig met behulp van onze configurator. Hier vul je de maten in, kies je jouw gekozen kleur en bepaal je hoe het gordijn afgewerkt moet worden. De prijs wordt direct zichtbaar wanneer je klaar bent, zodat je jouw vitrage op maat direct kunt bestellen.

Kleurstalen opvragen? Of onze winkel bezoeken?

Om een goed beeld te krijgen van de doorzichtige rolgordijnen en de kleur van degene die je wilt bestellen, wil je de stof het liefst in het echt bekijken en voelen. Je kunt daarom bij ons gratis kleurstalen aanvragen van de door jou gewenste stoffen. Deze worden dan binnen 1 tot 2 werkdagen bij je thuisbezorgd. Op deze manier heb je altijd een goed beeld van het gordijn dat je gaat bestellen!

Wil je de lichtdoorlatende rolgordijnen in het echt bekijken, of wil je nog advies van een van onze medewerkers? Breng dan een bezoek aan onze winkel in Rijswijk (vlakbij Den Haag).