Zonwerende rolgordijnen

Rolgordijnen zijn niet alleen sfeervol, maar ook zeer functioneel. Zo hebben deze een zonwerende werking. Hiermee houden ze hinderlijk zonlicht uit het huis.

Binnen ons rolgordijnen assortiment vind je een ruim aanbod aan zonwerende rolgordijnen, waaronder ook duo rolgordijnen.
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-9 van 44

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Rolgordijnen tegen de zon

Bij zonwerende raambekleding denk je misschien niet direct aan rolgordijnen, maar deze zijn daar wel zeer geschikt voor. De stof van rolgordijnen filtert namelijk hinderlijk zonlicht. In hoeverre het licht gefilterd wordt is afhankelijk van de transparantie van de stof. Bij transparant rolgordijnen schijnt de zon nog steeds naar binnen, daarom raden wij als zonwerende rolgordijnen de semi transparante, dim out en verduisterende stoffen aan.

Zonwerende rolgordijnen voor binnen

Al onze rolgordijnen zijn binnenzonwering. Dit betekent dat je het rolgordijn aan de binnenkant op of in het kozijn monteert. Wanneer je kiest voor op de dag montage zal het rolgordijn De stof van het rolgordijn kan tegen een spatje, waardoor je deze ook in de keuken kunt ophangen als zonwering.

Lichtdoorlatend rolgordijn maar wel zonwerend

Bij lichtdoorlatende en semi transparante rolgordijnen laat de stof veel daglicht door. Dit betekent echter niet dat de stoffen niet zonwerend zijn. De stoffen houden namelijk wel het hinderlijke licht tegen en filteren als het ware het zonlicht. Zo krijg je wel voldoende daglicht in huis, maar zit je niet in hinderlijk zonlicht.