Verduisterende rolgordijnen op maat

Wil je eindelijk een goede nachtrust en privacy? Dan zijn verduisterende rolgordijnen een perfecte keuze. De speciale verduisterende stof voorkomt dat er lichtstralen binnendringen, wat ook ideaal is voor zakelijke ruimtes waar presentaties worden gehouden. Bij Raambekleding Nederland kun je kiezen uit verschillende kleuren van de merken Label 65 en Luxaflex, waarbij wij volledige maatwerk producten aanbieden.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn de voordelen van verduisterende rolgordijnen?

Verduisterende rolgordijnen bieden zowel praktische als esthetische voordelen. Ze zijn in de eerste plaats natuurlijk geschikt voor het blokkeren van licht van buitenaf. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in slaapkamers, thuisbioscopen of andere ruimtes die je graag donker wilt kunnen maken. Daarnaast helpen ze bij het regelen van de kamertemperatuur door warmte binnen dan wel buiten te houden, waardoor je energiekosten kunt besparen op de lange termijn. Doordat de gordijnen in vele kleuren, patronen en stoffen verkrijgbaar zijn, passen ze altijd bij jouw smaak en interieurstijl. Verduisterende rolgordijnen zijn dus ideaal voor elk huis. Ben je op zoek naar iets meer lichtinval? Dan hebben we ook lichtdoorlatende rolgordijnen

In welke ruimtes in huis worden verduisterende rolgordijnen het meest gebruikt?

Verduisterende rolgordijnen kun je voor veel ruimtes gebruiken. Niet alleen voor woningen is dit type raambekleding geschikt, denk ook aan kantoor- of vergaderruimtes. We hebben een overzicht voor je gemaakt met de meest gekozen ruimtes voor verduisterende rolgordijnen.

Slaapkamers

Bij verduisterende rolgordijnen denk je waarschijnlijk als eerste aan de slaapkamer. En inderdaad, hier zijn ze een hele goede toevoeging. Ze zorgen voor een donkere en rustige omgeving, die prettig is voor een goede nachtrust. Door het licht van buiten te blokkeren, word je slaapkamer lekker donker en ideaal om in te slapen.

Kinderkamers

Naast de slaapkamer is de kinderkamer natuurlijk ook ideaal voor rolgordijnen met een verduisterende stof. Zo kan je kindje overdag ook heerlijk slapen in een donkere kamer. Door de vele kleuren, patronen en stoffen vind je altijd wel een gordijn dat past bij jouw kinderkamer.

(Thuis) kantoren

Voor kantoren waar privacy belangrijk is, of waar veel presentaties worden gegeven en een donkere ruimte gewenst is, zijn verduisterende rolgordijnen ook ideaal. Ze verminderen niet alleen afleiding van buitenaf, maar zorgen er ook voor dat je fijn kunt werken als de zon fel schijnt.

Verduisterende rolgordijnen op draai-kiepraam

Je kunt onze zonverduisterende rolgordijnen ook bestellen voor jouw draai-kiepraam. Ze kunnen stevig worden gemonteerd door de zijgeleiding, waardoor ze perfect passen op elk type raam. Zijgeleiding - ook wel zijprofielen - vind je bij cassette rolgordijnen. De profielen hebben dezelfde kleur als de cassette. De stof van het rolgordijn valt in deze profielen, waardoor er geen lichtkieren ontstaan aan de zijkant van een rolgordijn. Ideaal dus ook voor een draai-kiepraam. Doordat alle gordijnen bij ons op maat gemaakt worden, past deze ook perfect op jouw draai-kiepraam.

Werken verduisterende rolgordijnen ook isolerend?

Rolgordijnen die verduisterend zijn bieden niet alleen voordelen op het gebied van het blokkeren van licht en privacy, maar hebben ook een isolerende werking. De stoffen die worden gebruikt bij verduisterende rolgordijnen hebben vaak een dichte weefstructuur, die helpt om de warmte binnen te houden tijdens de koude wintermaanden en om warmte buiten te houden tijdens de hete zomerdagen. Bovendien kunnen ze tocht verminderen, omdat ze een extra laag vormen tussen het raam en de kamer. Naast het feit dat ze dus zon blokkeren, kunnen ze ook zeker een isolerende functie hebben.

Maatwerk rolgordijnen

Alle verduisterende rolgordijnen bij Raambekleding Nederland worden op maat gemaakt. Dit betekent dat je de blinderende rolgordijnen geheel naar wens kunt samenstellen. Je bepaalt zelf de kleur, stof, afwerking en het aantal delen van jouw rolgordijn.

Als je een verduisterend rolgordijn bij ons bestelt, moet je de exacte afmetingen invullen. Om te zorgen dat dit goed gaat hebben wij uitgebreide meetinstructies op onze website staan.

Meet- en ophangservice

Als je onze meetinstructies te lastig vindt, of simpelweg een monteur wilt laten komen om alles op te meten, dan kun je gebruikmaken van onze meet- en montageservice. Zo passen jouw nieuwe, op maat gemaakte verduisterende rolgordijnen perfect in je interieur.

Verduisterende rolgordijnen op maat kopen?

Ben je klaar met het oriënteren en weet je welke verduisterende rolgordijnen op maat je wilt bestellen? Mooi! Dat kan eenvoudig met behulp van onze configurator. Hier vul je de maten in, kies je jouw gekozen kleur en bepaal je hoe het gordijn afgewerkt moet worden. De prijs wordt direct zichtbaar wanneer je klaar bent, zodat je jouw verduisterend rolgordijn direct kunt bestellen.