Ontdek de zwarte raambekleding trends

Zwarte raambekleding is de laatste jaren uitgegroeid tot een echte trend op het interieurgebied. Deze donkere en gedurfde keuze voor raamdecoratie heeft een modern effect op de uitstraling van een ruimte. In deze blog vertellen we je wat meer over de verschillende soorten zwarte raambekleding en hopen we je te inspireren om zwarte raambekleding toe te voegen aan jouw interieur. Raambekleding als eyecatcher? Ja, dat kan!

Wat zijn de trends op het gebied van zwarte raambekleding?

De trends in raambekleding veranderen voortdurend, maar zwarte raambekleding lijkt een blijvende favoriet te zijn. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat zwarte jaloezieën, gordijnen en duette/dupli shades steeds populairder worden. Iets wat we veel voorbij zien komen is het gebruik van matzwarte afwerkingen, die een moderne en luxe uitstraling creëren. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor zwarte raambekleding met texturen en patronen, zoals zwarte houten jaloezieën of stoffen met subtiel werkje. 

Zwarte jaloezieën

Zwarte jaloezieën zijn een van onze populairste keuzes voor raambekleding. Zwarte aluminium jaloezieën stralen elegantie uit, perfect voor moderne interieurs. De dunne lamellen en de mogelijkheid om de lichtinval te bepalen, maken ze praktisch en stijlvol. Daarnaast zijn aluminium jaloezieën vochtbestendig en hierdoor ideaal voor in de keuken en badkamer. Ook is het mogelijk om te kiezen voor een matzwarte kleur, wat de aluminium jaloezie nog moderner maakt. Aan de andere kant zorgen zwarte houten jaloezieën een stoere en tijdloze uitstraling in je interieur. Het natuurlijke hout voegt textuur toe en past zowel bij klassieke als moderne interieurs. Onze Label 65® Houten Jaloezie 50 mm “Trendy” - zwart is een bestseller! Of je nu kiest voor een aluminium jaloezie of houten jaloezie, beide opties bieden privacy en lichtinval waardoor ze de ideale keuze zijn voor de meeste interieurs.

Al onze zwarte jaloezieën bekijken? Klik hier!

zwarte houten jaloezie   zwarte aluminium jaloezie

Zwarte Duette Shades

Zwarte Duette/Dupli Shades combineren stijl en functionaliteit. Deze veelzijdige raambekleding biedt niet alleen een moderne uitstraling, maar ook uitstekende isolatie. De unieke honingraatstructuur houdt in de winter de warmte binnen en in de zomer de warmte buiten. Duette/Dupli shades zijn de meest energiebesparende raambekleding en hiermee kun je flink besparen op je energierekening. Bovendien bieden ze privacy en worden ze op maat gemaakt, waardoor ze perfect zijn voor elke ruimte in huis. Ook is het mogelijk om te kiezen voor het populaire Top Down - Bottom Up systeem wat je de mogelijkheid geeft om de Duette/Dupli shades halverwege het raam te hangen (zie foto). Ook is het mogelijk om Duette/Dupli shades te monteren zonder boren of schroeven door middel van magnetisch frame of easyfit, ideaal voor kunststof (draaikiep)ramen. Met zwarte Duette Shades voeg je een vleugje modern design toe aan je interieur, terwijl je tegelijkertijd je huis extra isoleert!

   

Zwarte Plissé Shades

Zwarte plissé shades combineren elegantie en functionaliteit in één. Deze raambekleding voegt een vleugje sfeer toe aan elk interieur, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor privacy. Het unieke plooiontwerp van Plissé shades maakt ze geschikt voor ramen van verschillende vormen en maten. Alle plissé gordijnen worden op maat gemaakt en zijn ook leverbaar met een Top Down - Bottom Up systeem. Het grote verschil tussen een Duette shade of een Plissé shade is de stof, een Plissé shade heeft maar één stoflaag. Hierdoor blijven de koorden zichtbaar. Plissé shades zijn in verschillende stoffen leverbaar, van transparant tot lichtdoorlatend, en allemaal zorgen ze voor een sfeervol lichtinval. Of je nu op zoek bent naar een moderne uitstraling of functionele raambekleding, zwarte Plissé shades bieden de perfecte oplossing. 

 

Zwarte Gordijnen

Zwarte gordijnen brengen een krachtige, dramatische sfeer in elke ruimte. Ze zijn niet alleen decoratief, maar zijn ook functioneel. Voor een lichte, luchtige sfeer zijn er vitrage gordijnen in het zwart te bestellen, deze laten subtiel diffuus licht binnen maar bieden toch privacy. Wil je liever helemaal geen licht binnen en wel maximale privacy? Kies dan voor onze verduisterende zwarte gordijnen, ideaal voor slaapkamers, home theaters, of elke ruimte die je wilt verduisteren. De gordijnen zijn te bestellen met verschillende plooien, zoals een enkele plooi of wave plooi en worden 100% op maat gemaakt. Voeg een vleugje luxe en sfeer toe aan je interieur met onze zwarte gordijnen.

   

Zwarte Shutters

Zwarte shutters zijn een perfecte keuze voor raamdecoratie die zowel elegantie als functionaliteit biedt. De verstelbare houten lamellen voegen een vleugje luxe toe aan elk interieur. Ze bieden uitstekende lichtregulering en privacy, terwijl ze de mogelijkheid bieden om het natuurlijke licht binnen te laten wanneer dat gewenst is. Wat deze shutters nog specialer maakt, is dat ze op maat worden gemaakt om perfect op het kozijn aan te sluiten. Hierdoor krijg je niet alleen een naadloze look, maar ook een raamdecoratie die precies past bij de afmetingen en stijl van jouw ramen. We hebben houten shutters en PVC-shutters in de collectie en we kunnen ook shutters produceren voor ramen met een speciale vorm. Onze houten shutters worden drie keer afgelakt en voorzien van een PU-coating, welke beschermt tegen krassen. De PVC-shutter wordt gemaakt van Polywood en is goed bestand tegen vocht en daarom de ideale badkamer shutter. Met hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht zijn zwarte shutters een investering in zowel schoonheid als functionaliteit voor je huis. Onze shutters worden ook altijd ingemeten en gemonteerd door onze ervaren professionals!

 

 

Waar komt zwarte raambekleding het meest tot zijn recht?

Zwarte raambekleding kan in vrijwel elke ruimte van het huis worden gebruikt, maar sommige producten passen beter in sommige ruimtes dan andere. Hier zijn enkele tips:

Woonkamer

In de woonkamer kan zwarte raambekleding een echte eyecatcher zijn, zeker wanneer de raambekleding wordt gecombineerd met lichte muren en meubels. Zwart is een perfecte kleur om mee te combineren en is gemakkelijk af te stemmen met moderne woonaccessoires. Of je nu kiest voor zwarte houten jaloezieën, zwarte shutters of zwarte Duette shades, alle zullen een gevoel van luxe en gezelligheid creëren.

Keuken

Zwarte aluminium jaloezieën of PVC-shutters geven strakke en moderne uitstraling aan je keuken. Ze passen goed bij roestvrijstalen apparaten en zwart keukengerei. Daarnaast zijn de materialen vochtbestendig en gemakkelijk schoon te maken, wel zo fijn voor in de keuken!

Slaapkamer

Zwarte verduisterende gordijnen of zwarte Duette/Dupli shades zijn ideaal voor in een slaapkamer. Doordat de deze producten verduisterende eigenschappen hebben maken ze de ruimte donker, wat bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Daarnaast zorgen gordijnen voor een knusse sfeer en comfort wat een fijne toevoeging is aan je slaapkamer.

Werkkamer

Je wilt niet dat de zon op je scherm schijnt en je daardoor niet goed kunt werken, een jaloezie of shutter is de ideale oplossing voor in de werkkamer. Doordat je de stand van de lamellen kunt kantelen, kun je zelf de lichtinval bepalen. Zo kun je ervoor kiezen om nog daglicht binnen te laten of het daglicht geheel te blokkeren! Wat je ook kiest, thuiswerken is met zwarte raamdecoratie een stuk fijner!



Kun je zwarte raamdecoratie combineren met witte of zwarte kozijnen?

Ja, dit kan! Zwarte raamdecoratie kan zowel met witte als zwarte kozijnen worden gecombineerd. Uiteraard hangt het af van de rest van je interieur en de sfeer die je wilt creëren. Waar je op moet letten is het volgende:

Zwarte raambekleding met witte kozijnen 

Wanneer je hiervoor kiest, creëert het een groot contrast en kan de ruimte een moderne uitstraling geven. Het maakt de zwarte raambekleding nog opvallender, wat erg gaaf kan zijn!

Zwarte raambekleding met zwarte kozijnen

Deze optie creëert meer eenheid wat zorgt voor rust. Je zwarte raambekleding zal perfect aansluiten op je kozijn, maar is minder opvallend. 

Wat is het effect van zwarte raambekleding?

Goede lichtinval

Ondanks dat zwart een donkere kleur is, kun je met zwarte raambekleding wel profiteren van goede lichtinval. Ieder product heeft zijn eigen eigenschappen om daglicht te filteren of te reguleren. Daarnaast heb je de keus uit verschillende transparanties en modellen. Voor ieder interieur wat wils!

Isolerend effect

Wanneer je kiest voor zwarte Duette/Dupli Shades of verduisterende/gevoerde gordijnen profiteer je ook van de isolerende eigenschappen. Hierdoor wordt de warmte in de winter binnen gehouden en houdt het de warme in de zomer buiten. Hierdoor kun je besparen op je energierekening!

Stoere en luxe uitstraling

Zwarte raambekleding voegt een vleugje luxe toe en geeft de ruimte een stoere sfeer. Door het gebruik van zwarte raambekleding kan de ruimte er duurder uitzien.

Trendy kleur

Zwart is een trendy kleur en is goed te combineren met je meubels en woonaccessoires. In combinatie met warme verlichting kan zwarte raambekleding een gezellige en intieme sfeer creëren, vooral in de avond.