Raambekleding voor de woonkamer

Ben je op zoek naar raambekleding voor in je woonkamer? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken! Dit is dé plek in huis waar je veel tijd doorbrengt met vrienden en familie. Je wilt dan ook een goede keuze maken qua raambekleding. Om hierbij te helpen hebben we de populairste raamdecoratie voor de woonkamer voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor de woonkamer kiezen

Raamdecoratie in de woonkamer heeft vaak privacy als doel. Je wilt voornamelijk raambekleding tegen inkijk van buiten naar binnen. Daarnaast wil je natuurlijk ook de lichtinval in huis kunnen reguleren. En niet geheel onbelangrijk, het moet er natuurlijk ook mooi uitzien. Raambekleding is onderdeel van je interieur en moet bij de stijl van je woonkamer passen.

Populaire raambekleding voor de woonkamer

vouwgordijnen houten jaloezieën vitrage gordijnen

Houten jaloezieën

De meest gekozen raambekleding voor de woonkamer is de houten jaloezie. Deze geeft de woonkamer een rustieke en sfeervolle uitstraling. Met houten jaloezieën houd je gemakkelijk vervelend licht uit de woonkamer. Je kunt de lamellen kantelen om het licht buiten te houden. Natuurlijk kun je ook daglicht toelaten, hiervoor moet je de lamellen openzetten.

Een houten jaloezie is in veel kleuren verkrijgbaar, waarbij de zwarte houten jaloezie en witte houten jaloezie het populairst zijn. Je vindt dus altijd wel een kleur lamellen en ladderband of koord die bij jouw woonkamer past. Heb je grote ramen in de woonkamer? Dan kun je kiezen voor een houten jaloezie met een brede lamel van 50 of 70 mm. Dit geeft een rustigere uitstraling en laat meer licht binnen.

Houten jaloezieën worden veelal met koorden bediend, maar kunnen tegenwoordig ook elektrisch worden bediend. Dit is eventueel te koppelen met spraaksystemen als Google Home. Zo wordt het gebruiksgemak van houten jaloezieën vergroot.

Bekijk houten jaloezieën

houten jaloezieen woonkamer

Aluminium jaloezieën

Naast jaloezieën van hout hebben we ook aluminium jaloezieën in ons assortiment. Deze soort raamdecoratie voor de woonkamer biedt een strakke look die naadloos aansluit bij diverse interieurstijlen, van industrieel tot minimalistisch. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook bijzonder praktisch; ze weerkaatsen zonlicht effectief, waardoor je de hoeveelheid licht en privacy in je woonkamer eenvoudig kunt regelen door de lamellen te verstellen.

De keuze in kleur voor aluminium jaloezieën is breed, waarbij vooral metallic tinten, zoals zilver en grafiet, maar ook klassieke kleuren zoals zwart en wit, het meest gewild zijn. Je vindt dus altijd een optie je bij je persoonlijke smaak en interieur past. Heb je grote ramen in je woonkamer? Kies dan voor bredere lamellen, die niet alleen een moderne twist geven, maar ook het binnenkomende licht mooi filteren.

Aluminium jaloezieën zijn duurzaam, onderhoudsvriendelijk en je kunt ze makkelijk schoonmaken.

Bekijk aluminium jaloezieën

houten jaloezieen woonkamer

Duo Rolgordijnen

Rolgordijnen, en dan vooral duo rolgordijnen, zag je jaren geleden voor veel woonkamerramen hangen, maar ook nu zijn deze rolgordijnen nog steeds een mooie eyecatcher. Duo rolgordijnen zorgen voor een mooie uitstraling in de woonkamer en nemen bovendien weinig ruimte in beslag. Er zijn diverse soorten, waarbij verschillende kleuren en stofsoorten verkrijgbaar zijn. Zo vind je dus altijd wel een duo rolgordijn die past bij het interieur van jouw woonkamer.

Het voordeel van een duo rolgordijn in de woonkamer in vergelijking met een standaard rolgordijn is dat je gemakkelijk zelf de hoeveelheid licht kan bepalen die in huis binnenvalt. Bij een normaal rolgordijn heb je één universele stof die je omhoog of omlaag beweegt om de hoeveelheid licht in huis te veranderen. Bij een duo rolgordijn kun je het gordijn naar beneden laten en de stofbanen langs elkaar bewegen om het raam te verduisteren.

Bekijk duo rolgordijnen

duo rolgordijn woonkamer

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een klassieker in de woonkamer. Al jaren is het vouwgordijn in vele woonkamers te vinden en wij snappen wel waarom. Vouwgordijnen zijn er in allerlei stofsoorten, van vitrage tot verduisterende stof. De gekozen stof bepaalt grotendeels de sfeer in een huiskamer. Vitrage stoffen zorgen voor een mooie heldere lichtinval, waar overgordijnen en semi transparante stoffen het daglicht filteren en slechts beperkt doorlaten. Doordat er zoveel verschillende stoffen zijn, vind je eigenlijk altijd wel een vouwgordijn passend bij jouw woonkamer.

Vouwgordijnen kunnen top down en bottom up worden bediend. Je kunt hiermee de inkijk in huis tegengaan, terwijl er door de bovenkant van het raam nog licht binnenkomt. 

Bekijk vouwgordijnen

vouwgordijn woonkamer

Shutters

Met shutters geef je jouw woonkamer een strakke en sfeervolle uitstraling. Je krijgt bovendien veel mogelijkheden om de lichtval in huis naar wens aan te passen. Zo zijn shutters verkrijgbaar met verschillende lamelbreedtes, waarbij een brede lamel vanzelfsprekend meer licht binnenlaat. Ook de kleurkeuze heeft invloed op de hoeveelheid licht dat binnenkomt. Een donkere kleur laat minder licht naar binnen dan een lichte kleur. Je kunt daarnaast de boven- en onderzijde van de shutter afzonderlijk van elkaar open of dicht doen, waardoor je inkijk tegengaat en ook licht naar binnen laat. 

Houten shutters worden geplaatst met een eigen frame. Hierdoor passen de shutters dus perfect op of in je kozijn en zul je nooit kieren overhouden. Houten shutters in de woonkamer zorgen voor een zeer stijlvolle uitstraling. Daarnaast kun je de shutters in iedere gewenste kleur krijgen. Zo kun je dus een shutter kopen in dezelfde kleur als je kozijn, waardoor het een nog mooier geheel wordt. 

Bekijk shutters

 houten shutter woonkamer

Duettes

Duette shades worden steeds populairder en zijn een sfeervolle verschijning in huis. De stof van deze gordijnen is geplooid en ze zijn er in verschillende transparantie gradaties, van zeer transparant tot verduisterend. Duette shades bestaan uit twee stoflagen en zijn hierdoor standaard iets meer verduisterend.

Het grote voordeel van Duettes? Het top down - bottom up systeem! Dit houdt in dat je deze zowel aan de boven als onderzijde open kunt doen en deze dus in het middengedeelte van het raam kunt hangen. Je kunt dus inkijk tegengaan, maar ook nog voldoend licht de woonkamer binnenlaten.

Bekijk duettes

duette woonkamer

Vitrage Gordijnen

Een echte sfeermaker in de woonkamer zijn onze vitrage gordijnen. Dit zijn gordijnen met een vrij dunne, doorschijnende stof. Hiermee kun je veel daglicht in de woonkamer binnenkrijgen, maar wordt hinderlijk licht gefilterd. Bovendien blijft het zicht naar buiten behouden. Met name de linnenlook stoffen zijn erg populair. Dankzij de zichtbare structuur in de stof geeft dit veel sfeer aan de woonkamer.

Vitrage gordijnen zijn uitstekend te matchen met andere raambekleding. Zo zien we vaak dat jaloezieën en gordijnen worden gecombineerd. Overdag kun je de gordijnen gebruiken om veel licht binnen te krijgen, terwijl je ’s avonds de houten jaloezieën kunt gebruiken om inkijk tegen te gaan. De transparante stof van het vitrage gordijn zorgt voor de extra warme sfeer in je woonkamer, die je met enkel een jaloezie misschien nog mist. 

Bekijk vitrage gordijnen

vitrage gordijn woonkamer

Advies nodig?

Onze producten in het echt bekijken of wil je graag advies op maat van een van onze medewerkers? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk.