Raambekleding voor de slaapkamer

Ben je op zoek naar de ideale raamdecoratie voor jouw slaapkamer? Dan is onderstaand lijstje handig voor jou! Vaak willen we onze slaapkamer verduisteren, vandaar dat veel raambekleding ook verduisterend is. Hou je van een wat lichtere slaapkamer? Dat is natuurlijk ook een optie! Benieuwd? Wij hebben de meestverkochte slaapkamer raambekleding voor je op een rij gezet.

De juiste raamdecoratie voor de slaapkamer kiezen

Populaire raambekleding voor de slaapkamer

gordijnen rolgordijnen duette shades

Beste raambekleding voor een donkere slaapkamer

De meeste mensen vinden het prettig om te slapen in een slaapkamer waar het lekker donker is. Ze willen hun slaapkamer dus het liefst verduisteren. Hierbij is het belangrijk dat er raambekleding voor de ramen hangt die geen (dag)licht meer binnenlaat. Verduisterende stoffen bieden een oplossing. Deze stoffen zijn zo gemaakt, dat ze niet tot nauwelijks nog (dag)licht binnenlaten. Zo geniet je dus altijd van een heerlijke nachtrust, ook wanneer het buiten al licht is.

Soms kan het voorkomen dat er aan de randen van de volledig verduisterende producten een lichtkier ontstaat. Bij sommige producten is het dan ook mogelijk om zijprofielen bij te bestellen, zodat je toch nog een donkere kamer hebt. 

Er zijn verschillende soorten opties die je slaapkamer goed verduisteren. We lichten deze graag voor je toe.

Rolgordijnen in de slaapkamer

Rolgordijnen zijn een eenvoudige, maar veel gekozen raamdecoratie voor de slaapkamer. Ze zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen en kunnen compleet naar wens samengesteld worden. Rolgordijnen voor de slaapkamer worden op maat gemaakt, zodat deze altijd passen op jouw slaakamerraam. Speciaal voor de slaapkamer zijn er verduisterende rolgordijnen. Je kunt bijvoorbeeld een uni rolgordijn met verduisterende stof kiezen, of een verduisterend rolgordijn met cassette en zijgeleiding. De cassette en zijgeleiding zorgen ervoor dat er ook langs de randen van het rolgordijn geen licht meer naar binnen komt en het dus écht goed donker is.

Naast onze reguliere rolgordijnen hebben wij ook een verduisterend rolgordijn speciaal voor draaikiepramen: cassette rolgordijn verduisterend easy fix. Dit gordijn wordt gemonteerd door middel van plakstrips, waardoor boren of schroeven niet nodig is. Ze zijn dan ook geschikt voor kunststof en aluminium slaapkamer kozijnen.

Voor- en nadelen van rolgordijnen

1) Makkelijk zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen laat

2) Ruimtebesparend 

3) Makkelijk schoon te maken

4) Minder mogelijkheden qua decoratie

Bekijk verduisterende rolgordijnen

rolgordijn slaapkamer

Gordijnen in de slaapkamer

Gordijnen in een slaapkamer worden vaak nog gebruikt als sfeervolle oplossing om het raam te verduisteren. Verduisterende gordijnen in de slaapkamer zorgen ervoor dat het goed donker is en je heerlijk kunt slapen. De gordijnen kunnen met zeilring of verstelbare haken worden afgewerkt, waarna je zelf kiest aan wat voor rails of roede je deze wilt hangen. Ook kun je kiezen uit verschillende voeringen en afwerkingen, zoals een enkele plooi of een vlinderplooi. Gordijnen zijn tijdloos en in veel kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een design matcht bij jouw slaapkamer.

Omdat je overdag de gordijnen volledig open hebt en er veel inkijk in de slaapkamer is, worden gordijnen vaak gecombineerd met andere raambekleding. Een populaire combinatie is bijvoorbeeld gordijnen en jaloezieën. Zo ga je overdag de inkijk en zoninval tegen in is het ’s nachts lekker donker.

Voor- en nadelen van gordijnen

1) Isolerende werking

2) Beschikbaar in veel kleuren en soorten stoffen 

3) Verkleuring is mogelijk

4) Ze nemen wat meer ruimte in beslag

Bekijk verduisterende gordijnen

gordijn slaapkamer

Duette Shades in de slaapkamer

Duette shades, ook wel Dupli Shades, lijken op plisségordijnen, maar bestaan niet uit één maar twee lagen stof, die samen een gesloten honingstructuur vormen. Dankzij de speciale binnenkant zijn ze volledig verduisterend. Het grote voordeel van Duette Shades is dat je ze zowel van beneden naar boven als van boven naar beneden kunt openen. Dit betekent dat je ervoor kunt kiezen om het gordijn onderin het raam te hangen. Zo ga je overdag de inkijk naar binnen tegen, maar komt er toch voldoende daglicht binnen. Daarnaast hebben ze een zeer isolerende werking, waardoor de temperatuur in de slaapkamer het gehele jaar door aangenaam blijft.

Wil je zowel een lichtdoorlatende als verduisterende Duette in de slaapkamer, dan zijn de Dupli Shades Spankoord Dag & Nacht een goede optie. Dit is een combinatie van een verduisterende dupli shade aan de bovenzijde en een (semi) transparante dupli shade aan de onderzijde. Zo kun je je kamer ’s nachts volledig verduisteren en overdag licht binnenlaten in je slaapkamer.

Voor- en nadelen van Duette Shades

1) Door de honingstructuur bieden ze uitstekende isolatie

2) Makkelijk zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen laat 

3) Eenvoudige bediening

4) Prijstechnisch duurder

5) Lastiger schoon te maken

Bekijk verduisterende Duette Shades

plisse gordijn slaapkamer

Plisségordijnen in de slaapkamer

Plisségordijnen hebben een plooi in de stof, waardoor ze een stijlvolle uitstraling hebben in je slaapkamer. De verduisterende plisségordijnen zijn een goede aanrader voor de slaapkamer. Door de verduisterende stof komt er minimaal (dag)licht binnen, waardoor je gegarandeerd een goede nachtrust hebt! Houd er rekening mee dat er altijd een klein beetje licht binnenkomt door de kleine gaatjes in de stof. Plisségordijnen zijn dan ook geen 100% verduisterende oplossing, maar verduisteren genoeg voor een fijne nachtrust.

Wil je zowel een lichtdoorlatend als verduisterende oplossing? Dan zijn Dag & Nacht plissés een goede optie. Dit is een combinatie van een (semi) transparantie plissé aan de bovenzijde en een verduisterende plissé aan de onderzijde.

Voor- en nadelen van plisségordijnen

1) Makkelijk zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen laat

2) Beschikbaar in veel kleuren en soorten stoffen  

3) Eenvoudige installatie

4) Prijstechnisch duurder

5) Er kunnen kleine spleten van licht ontstaan

Bekijk verduisterende plissé gordijnen

plissegordijnen slaapkamer

Beste raambekleding voor een lichte slaapkamer

Niet iedereen vindt het prettig om in een volledig verduisterende slaapkamer te slapen. Soms is het fijn om een klein beetje licht binnen te krijgen, zodat je bijvoorbeeld wakker wordt door het natuurlijke licht. Raambekleding die grotendeels verduisterd, maar toch nog een klein beetje licht doorlaat door kieren of gaatjes is dan een goede oplossing.

Ook hier zijn verschillende opties voor, we lichten deze graag voor je toe.

Shutters in de slaapkamer

Met het gebruik van shutters in je slaapkamer, geef je deze een warme sfeer. Bovendien heb je tal van mogelijkheden om de lichtinval in huis aan te passen naar wens. Shutters zijn grotendeels verduisterend, maar in gesloten stand komt er wel nog een klein beetje licht binnen. Het grote voordeel van shutters is dat je de boven- en onderkant afzonderlijk van elkaar open en dicht kunt doen. Zo kun je de bovenkant overdag openzetten voor lichtinval, maar de onderkant gesloten houden voor privacy. Daardoor zijn deze ook geschikt als raambekleding voor je werkkamer. Shutters worden volledig op maat gemaakt en sluiten daardoor altijd perfect aan op jouw raam. Hierdoor zijn shutters de ideale raamdecoratie voor jouw slaapkamerraam, ook wanneer deze een afwijkende vorm heeft.

Voor- en nadelen van shutters

1) Ze bieden veel privacy

2) Duurzame oplossing 

3) Stijlvol en klassiek

4) Prijstechnisch duurder

Bekijk shutters

shutters slaapkamer

Jaloezieën in de slaapkamer

Ook jaloezieën, zowel die van hout als van aluminium, zijn populair in de slaapkamer. Jaloezieën in een slaapkamer worden vaak gecombineerd met een gordijn. Dit staat niet alleen heel sfeervol, maar het gordijn zorgt ervoor dat het ’s nachts lekker donker is. Overdag zorgt de horizontale jaloezie ervoor dat de inkijk tegen wordt gegaan, maar er wel nog voldoende daglicht naar binnen komt. Voor welke type horizontale jaloezieën je kiest is afhankelijk van je smaak en het interieur van de slaapkamer. Aluminium jaloezieën passen goed in een moderne slaapkamer, waar houten jaloezieën juist voor een sfeervolle en warme uitstraling zorgen.

Voor- en nadelen van jaloezieën

1) Beschikbaar in verschillende materialen, kleuren en stijlen

2) Prijstechnisch betaalbaar

3) Ruimtebesparend

4) Kunnen geluid maken

5) Afhankelijk van het materiaal, zijn de duurzaam

Bekijk jaloezieën

jaloezie slaapkamer combinatie met gordijn

Raambekleding voor een draaikiepraam

Raambekleding voor draaikiepramen in de slaapkamer kan een uitdaging zijn vanwege de unieke functionaliteit. Draaikiepramen draaien naar binnen en kantelen tegelijk ook naar buiten, wat betekent dat traditionele raambekleding zoals standaard gordijnen of jaloezieën niet altijd ideaal zijn. Heb jij een draaikiepraam in je slaapkamer en wil je daar raambekleding voor? Dan hebben we de 3 beste opties voor je op een rijtje gezet.

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn zeer flexibel en kunnen op maat gemaakt worden, dus ook voor draaikiepramen. Ze worden aan het raamkozijn bevestigd, waardoor het raam volledig functioneel blijft.

Rolgordijnen

Rolgordijnen kunnen strak tegen het raam worden gemonteerd, waardoor ze niet in de weg zitten bij het openen van het raam. Je kunt ze in verschillende materialen kiezen, waaronder verduisterende stoffen, wat ze ideaal maakt voor je slaapkamer.

Jaloezieën

Jaloezieën kunnen op maat gemaakt worden en aan het raamkozijn bevestigd worden. Ze bieden goede lichtregulering en privacy.

Op zoek naar de beste raamdecoratie tips?

Op zoek naar inspiratie, trends of kun je nog wat meer advies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel in Rijswijk. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste raambekleding voor jouw slaapkamer.