Raambekleding voor kunststof kozijnen

Tegenwoordig hebben veel huizen standaard kunststof kozijnen. Als je hier raambekleding op wilt monteren moet je vaak boren of schroeven, wat in het geval van kunststof niet handig is omdat sporen ervan vrijwel niet zijn weg te werken. Onze raambekleding voor kunststof kozijnen biedt hierbij uitkomst, we vertellen je graag wat meer over.

Let op: klemsteunen kunnen alleen gemonteerd worden op kunststof draaikiepramen. Kijk hieronder snel verder om te zien welke raambekleding voor kunststof kozijnen er voor je tussen zit!

Waar moet je opletten bij het kiezen van raambekleding voor kunstof kozijnen?

Wat erg belangrijk is om te bekijken voor wat voor soort raam je raamdecoratie wilt bestellen. Is het een vast raam of is het een kantelkiepraam? Een vast raam heeft vaak grote afmetingen terwijl een kantelkiepraam kleinere afmetingen heeft. Bij een kantelkiepraam kan het product op het raam zelf gemonteerd worden, dat gaat bij een vast raam niet. Ook is de ruimte van belang, komt het product in een woonkamer of slaapkamer te hangen? In de slaapkamer wil je het graag donker hebben en in een woonkamer niet. Dit alles bepaalt welk product het best bij jou past.

Hoe bevestig je raamdecoratie op kunstof kozijnen?

Dit kan op verschillende manieren én is heel gemakkelijk. Wanneer je kiest voor een magnetisch frame van Label65 (of Framefix Luxaflex) dan plak je magneetstrips op je kozijn. Op het profiel van het product zitten ook magneetstrips zodat je het er makkelijk op kunt "klikken". Als je kiest voor een Easyfit (of Trufit Luxaflex) dan worden deze geleverd met plakstrips. De plakstrips plak je op het raam en door middel van steuntjes hang je het product aan deze plakprofielen, ideaal als je helemaal geen product op je kunststof kozijnen wilt hebben. 

De 3 populairste producten voor kunststof kozijnen

De volgende 3 producten zijn het meest verkocht voor kunststof kozijnen:

1. Label65® magnetisch frame dupli shades - verduisterend

Absolute besteller. Verduisterend dus ideaal voor in de slaapkamer. Verkrijgbaar in verschillende stofkleuren én 4 verschillende profielkleuren! Bekijk dit product hier

 

  

2. Label65® magnetisch frame dupli shades - semi transparant

Verkrijgbaar in een aantal semi-transparante stoffen. Ideaal voor de woonkamer én energiezuinig. Bekijk dit product hier

3. Label65® magnetisch frame aluminium jaloezie 25mm

Verkrijgbaar in een verschillende moderne kleuren. Vochtbestendig, geschikt voor in een vochtige ruimte zoals de badkamer. Bekijk dit product hier

 

Welke raamdecoratie is geschikt voor kunststof kozijnen?

Er zijn verschillende producten mogelijk in combinatie met verschillende methodes om de producten te monteren. Zo kan je kiezen voor energiebesparende duette shades, moderne jaloezieën of sfeervolle plissé shades:

De 3 populairste raamdecoraties voor kunststof kozijnen

De 3 populairste raamdecoraties zijn duette shades/plisse shades, aluminium jaloezieën en rolgordijnen. Deze producten hebben ieder verschillende eigenschappen zodat er altijd een product past bij jouw situatie. 

plisségordijnen rolgordijnen jaloezieën

Plissé Gordijnen

Plissé gordijnen en Duettes (plissés met een dubbele stoflaag) zijn in een spankoord uitvoering te verkrijgen. Bij deze spankoorden kun je klemsteunen meebestellen, waardoor je deze op een kunststof draaikiepraam kunt monteren, zonder te hoeven boren.

Bekijk plisségordijnen

Heb je geen draaikiepraam en zoek je een andere oplossing? Dan zijn de Luxaflex Framefix plissés / Duettes en Window Frame dupli shades een goede optie. Deze plissés en duettes zijn ingespannen in een magnetisch frame. Je klikt dit frame gemakkelijk op het raam nadat je de magneetstrips hebt bevestigd. Dit alles doe je zonder in je kozijn te boren.

Bekijk FrameFix plisségordijnen

plissegordijn

Het is uiteraard ook mogelijk om raambekleding op de dag te monteren. Je bevestigd de steunen van het product dan in de muur of het plafond.

Rolgordijnen

Wanneer je een kunststof draaikiepraam hebt kun je bij onze Label 65 rolgordijnen uni klemsteunen meebestellen. Deze steunen kunnen aan de boven en onderzijde van het kiepraam worden vastgeklemd. Zo zit het rolgordijn stevig vast, zonder dat er in het kozijn geboord hoeft te worden.

Geen draaikiepraam? Dan zijn onze Easy Fix rolgordijnen de ideale oplossing. Deze zijn er zowel in semi transparante als ik verduisterende uitvoering. Kenmerkend aan deze rolgordijnen zijn de cassettes waarin de rolgordijnen zitten. De cassettes en zijgeleiders zijn voorzien van plakstrips, waardoor deze te bevestigen zijn zonder in het kozijn te hoeven boren. De rolgordijnen met plakstrips kun je zowel op vaste als op draaikiepramen bevestigen.

Bekijk rolgordijnen

rolgordijnen

Aluminium jaloezie

De 16 mm en 25 mm jaloezieën zijn, net als de houten variant, verkrijgbaar met spankabels en klemsteunen. Hiermee kun je de jaloezie bevestigen zonder in het kunststof te hoeven boren. Daarnaast vind je in ons assortiment een spankoord aluminium jaloezie, welke geen bovenbak heeft en top down bottom up te bedienen is.

Bekijk aluminium jaloezieën

Daarnaast zijn de FrameFix jaloezieën van Luxaflex een goede optie voor kunststof kozijnen. Deze jaloezieën zitten in een frame ingespannen. Dit frame wordt middels magneetstrips op het kozijn bevestigd, er komt geen schroefje aan te pas.

Bekijk FrameFix jaloezieën

aluminium jaloezie kunststof kozijn

Hoe meet ik raamdecoratie voor kunstof kozijnen?

Dit is ook erg gemakkelijk zelf te doen! Voor de magnetische frames bestel je een gratis meethulp en voor de easyfit en trufit producten bekijk je onderstaande meetvideo. Mocht je er zelf niet uitkomen dan kan je ook een gratis meetafpraak maken zodat wij de maten thuis bij je op komen meten!

 

 

Ben je er nog niet helemaal uit welke raamdecoratie je wilt voor jouw kunststof kozijnen? Breng dan een bezoek aan onze winkel in Rijswijk. Onze medewerkers voorzien je graag van passend advies. Woon je niet in de buurt? Kies dan voor advies aan huis. Een medewerker komt dan bij je thuis om de mogelijkheden te bespreken en meet gelijk de ramen in.