Top 3 energiebesparende raambekleding

Bespaar op je energierekening door te kiezen voor energiebesparende raambekleding!

Dupli shades en Duette® shades

De bijzondere honingraatstructuur van de duette® shades zorgt op natuurlijke wijze voor subtiele filtering van daglicht, regulering van de kamertemperatuur, demping van het omgevingsgeluid en verlaging van het energieverbruik. Duette® Shades worden ook wel dubbele plissés (Dupli) genoemd. Geschikt voor vaste ramen, kantelkiepramen en kunststof kozijnen.

Wist je dat ramen zijn verantwoordelijk voor maar liefst 50% van het warmteverlies uit woningen? Dankzij het intelligente, unieke design van de Luxaflex® Duette® Shades en dupli shades van Label65® kan dit percentage met bijna de helft worden verminderd. Door de duette shades in de avond te sluiten houd je de kou buiten en de warmte binnen waardoor je minder hoeft te stoken.

Duette shades zijn ook ideaal voor kunststof kozijnen. In onze collectie hebben we namelijk verschillende producten die zonder boren of schroeven gemonteerd kunnen worden. De Label65® Easyfit en  Luxaflex® Trufit producten worden gemonteerd door middel van plakstrips. Ook kan je kiezen voor een  magnetisch frame van Label65® of Framefix van Luxaflex®

Gevoerde of verduisterende gordijnen

Gordijnen zijn echte sfeermakers in huis. Daarnaast zijn ze goed te combineren met andere producten zoals een jaloezie. Maar wist je ook dat gevoerde gordijnen energiebesparend zijn? Door de ramen komt er ongemerkt veel kou naar binnen. Als de gordijnen gesloten zijn houden ze de kou tegen waardoor het minder koud in huis wordt. Hoe dikker de stof, hoe beter het isoleert! 

De gordijnen kan je helemaal naar wens samenstellen. Je hebt een ruime keus uit verschillende collecties zoals onze nieuwe high-end GOLD COLLECTION of onze Label65® collectie en je kunt kiezen uit verschillende plooien. Zo breng je sfeer in je huis én bespaar je op je energierekening, win-win!

Wil je het écht afmaken? Kies dan voor een mooie railroede om je nieuwe gordijnen aan te hangen!

TIP: als je extra wilt isoleren combineer je twee energiezuinige producten met elkaar, zoals een duette shade in combinatie met een verduisterend gordijn.

Gevoerde of verduisterende vouwgordijnen

De laatste, maar zeker niet de minste in het rijtje van energiebesparende raambekleding... Vouwgordijnen!

Vouwgordijnen zijn tijdloos en daarom geliefd door veel mensen. De vouwgordijnen kan je helemaal naar wens samenstellen. Zo kan je kiezen aan welke kant de baleinen moeten komen, voor of achter en of je het vouwgordijn handmatig wilt bedienen of elektrisch. Daarnaast heb je bij vouwgordijnen de keuze uit verschillende stoffen zoals vitragestoffen, lichtdoorlatende stoffen en gevoerde en verduisterende stoffen. Ook hier geldt, hoe dikker de stof hoe beter het vouwgordijn isoleert. Wanneer je kiest voor een gevoerde of verduisterende stof is deze energiezuinig en kan je besparen op je energierekening. 

 

Extra tips om te besparen met je raambekleding:

  • Sluit in de avond alle raambekleding om zo de kou buiten te houden
  • Combineer twee energiezuinige producten met elkaar voor extra isolatie, bijvoorbeeld een duette shade en een verduisterend gordijn
  • Kies, waar de ruimte het toelaat, voor verduisterende (vouw)gordijnen. Deze houden door het type stof minder zonlicht, warme lucht en tocht tegen
  • Plaats geen producten voor je radiator, dan komt de warmte tussen het raam en product terecht en stook je voor niks. Laat je producten gratis inmeten door onze professionals om te zorgen dat deze passend voor het raam geplaatst kunnen worden!
  • Weet je niet goed welke raambekleding het best past in jouw situatie of interieur? Laat je gratis adviseren door onze professionals in onze winkel of maak een gratis advies aan huis afspraak