Raambekleding voor de woonkamer

Ben je op zoek naar raambekleding voor in de woonkamer? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken! De woonkamer is dé plek in huis waar je veel tijd doorbrengt en bezoek ontvangt. Je wilt daarom ook een goede keuze maken qua raambekleding. Om hierbij te helpen hebben we de populairste raamdecoratie voor de woonkamer voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor de woonkamer kiezen

De woonkamer hoeft vaak niet verduisterd hoeft te worden, raamdecoratie in de woonkamer heeft dan ook veelal privacy als doel. Je wilt de inkijk van buiten naar binnen tegengaan. Daarnaast wil je er natuurlijk ook de lichtinval in huis mee kunnen reguleren. En niet geheel onbelangrijk, het moet er natuurlijk ook gewoon mooi uitzien. Raambekleding is onderdeel van je interieur en moet bij de stijl van je woonkamer passen.

Populaire raambekleding voor de woonkamer

vouwgordijnen houten jaloezieën vitrage gordijnen

Houten Jaloezieen

De meest gekozen raambekleding voor de woonkamer is een houten jaloezie. Deze jaloezie geeft de woonkamer een rustieke en sfeervolle uitstraling. Met houten jaloezieen houd je gemakkelijk hinderlijk licht uit de woonkamer, je kunt de lamellen kantelen om zo het licht buiten te houden. Ook kun je juist het daglicht in huis laten wanneer de lamellen open staan.

Een houten jaloezie is in veel kleuren verkrijgbaar, waarbij de zwarte houten jaloezie en witte houten jaloezie het populairst zijn. Je vindt dus altijd wel een kleur lamellen en ladderband of koord die bij jouw woonkamer past. Heb je grote ramen in de woonkamer? Dan kun je kiezen voor een houten jaloezie met een brede lamel van 50 of 70 mm. Dit geeft een rustigere uitstraling en laat tevens meer licht binnen.

Houten jaloezieën worden veelal met koorden bediend, maar kunnen tegenwoordig ook elektrisch worden bediend. Dit is eventueel te koppelen met spraaksystemen als Google Home. Dit vergroot het gebruiksgemak van houten jaloezieën. 

Bekijk houten jaloezieën

houten jaloezieen woonkamer

Duo Rolgordijnen

Duo rolgordijnen zag je jaren geleden voor menig woonkamerraam hangen, maar ook nu zijn deze rolgordijnen nog steeds een mooie eye-catcher. Duo rolgordijnen zorgen voor een mooie uitstraling in de woonkamer en nemen bovendien weinig ruimte in beslag. Er zijn diverse soorten duo rolgordijnen, waarbij verschillende kleuren en stofsoorten verkrijgbaar zijn. Zo vind je dus altijd wel een due rolgordijn passen bij het interieur van jouw woonkamer.

Het voordeel van een duo rolgordijn in vergelijking met een standaard rolgordijn is dat je gemakkelijk zelf de hoeveelheid licht kan bepalen die in huis valt. Je kunt hiermee ook de inkijk in je woonkamer bepalen. Bij een normaal rolgordijn heb je één universele stof die je omhoog of omlaag beweegt om de hoeveelheid licht in huis te veranderen. Bij een duo rolgordijn kun je het gordijn naar beneden laten en hoeft je alleen de stofbanen langs elkaar te bewegen om het raam te verduisteren.

Bekijk duo rolgordijnen

duo rolgordijn woonkamer

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een klassieker in de woonkamer. Al jaren is het vouwgordijn in menig woonkamer te vinden en wij snappen wel waarom. Vouwgordijnen zijn er in allerlei stofsoorten, van vitrage tot verduisterende stof. De gekozen stof bepaalt grotendeels de sfeer in een huiskamer. De vitrage stoffen zorgen voor een mooie heldere lichtinval, waar de overgordijnen en semi transparante stof het daglicht filteren en slechts beperkt doorlaten. Doordat er zoveel verschillende stoffen zijn, vind je eigenlijk altijd wel een vouwgordijn passend bij jouw woonkamer.

Ook vouwgordijnen kunnen top down bottom up worden bediend. Je kunt hiermee de inkijk in huis tegen gaan, terwijl er door de bovenkant van het raam nog licht binnenkomt. 

Bekijk vouwgordijnen

vouwgordijn woonkamer

Shutters

Met shutters geef je jouw woonkamer een strakke en sfeervolle uitstraling. Je krijgt bovendien veel mogelijkheden om de lichtval in huis naar wens aan te passen. Zo zijn shutters verkrijgbaar met verschillende lamelbreedtes, waarbij een brede lamel vanzelfspreken meer licht binnenlaat. Ook de kleurkeuze heeft invloed op de hoeveelheid licht dat binnenkomt. Een donkere kleur laat minder licht naar binnen in de huiskamer. Je kunt daarnaast de boven en onderzijde van de shutter afzonderlijk van elkaar open of dicht doen, waardoor je inkijk tegen gaat en ook licht naar binnen laat. 

Houten shutters worden geplaatst met een eigen frame. Hierdoor passen de shutters dus perfect op of in je kozijn en zul je nooit kieren overhouden. Houten shutters in de woonkamer zorgen dus voor een zeer stijlvolle uitstraling. Daarnaast kun je de shutters in iedere gewenste kleur krijgen. Zo kun je dus een shutter kopen in dezelfde kleur als je kozijn, waardoor het een nog mooier geheel wordt. 

Bekijk shutters

 houten shutter woonkamer

Duettes

Duettes worden steeds populairder en zijn een sfeervolle verschijning in huis. Duettes geven sfeer aan je woonkamer door het stijlvolle uiterlijk. De stof van deze gordijnen is namelijk geplooid. Duettes zijn er in verschillende transparanties, van zeer transparant tot verduisterend. Duettes bestaan uit twee stoflagen en zijn hierdoor standaard iets verduisterender.

Het grote voordeel van Duettes? Het top down bottom up systeem! Dit houdt in dat je het Duette zowel aan de boven als onderzijde open kunt doen en deze dus in het middengedeelte van het raam kunt hangen. Je kunt dus inkijk tegen gaan, maar ook nog voldoend licht de woonkamer binnenlaten.

Bekijk duettes

duette woonkamer

Vitrage Gordijnen

Een echte sfeermaker in de woonkamer zijn onze vitrage gordijnen. Dit zijn gordijnen met een vrij dunne, doorschijnende stof. Hiermee kun je veel daglicht in de woonkamer binnenkrijgen, maar wordt hinderlijk licht wel gefilterd. Bovendien blijft het zicht naar buiten gewoon behouden. Met name de linnenlook stoffen zijn erg populair. Dankzij de zichtbare structuur in de stof geeft dit veel sfeer aan de woonkamer.

Vitrage gordijnen zijn uitstekend te combineren met andere raambekleding. Zo zie je deze transparante gordijnen vaak in combinatie met houten jaloezieen. Overdag kun je de gordijnen gebruiken om veel licht binnen te krijgen, terwijl je ’s avonds de houten jaloezieen kunt gebruiken om inkijk tegen te gaan. De transprante stof van het vitrage gordijn zorgt voor de extra warme sfeer in de woonkamer, die je met enkel een jaloezie misschien nog mist. 

Bekijk vitrage gordijnen

vitrage gordijn woonkamer

Onze producten in het echt bekijken of wil je graag advies op maat van een van onze medewerkers? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk.