10 jaar Raambekleding Nederland.NL: terugblik met Daan van Eck

Hoera! Raambekleding Nederland.NL bestaat 10 jaar. In die tijd is Raambekleding Nederland.NL uitgegroeid tot dé specialist op het gebied van op maat gemaakte raambekleding, met niet alleen een webshop, maar ook drie fysieke winkels. Het 10-jarig bestaan grijpen we aan om met oprichter en eigenaar Daan van Eck terug te blikken op de afgelopen jaren.


Tien jaar geleden besloot je voor jezelf te beginnen en Raambekleding Nederland.NL op te richten, hoe kwam je op dit idee?

Daan: “Ik werkte destijds als accountmanager bij een bedrijf dat buitenzonwering verkocht. Het viel me op dat ze daar niet zo veel deden met binnenzonwering, dat vond ik interessant. Hierna heb ik een jaartje een appartementje verbouwd en was ik aan het solliciteren, maar dat ging niet heel goed. Uiteindelijk dacht ik: laat ik het zelf maar proberen. Toen ben ik met € 500,- en een oud busje gewoon gestart. Op dat moment deed ik alles zelf, van meten en monteren tot Google Adwords campagnes. Twee jaar later nam ik de eerste medewerkster aan en vanaf daar zijn we gaan groeien.”

Oud logo Raambekleding Nederland.NLHet eerste logo van Raambekleding Nederland.NL


Wanneer je terugblikt op de afgelopen tien jaar, wat zijn dan de hoogtepunten geweest? Welke momenten zijn je het meest bijgebleven?

“De eerste bestelling in de webshop blijft altijd een bijzonder moment. Ik begon met een website waar mensen offertes aan konden vragen. In 2012 werd de eerste webshop houtenjaloezieenshop.nl gelanceerd. Het grappige hiervan was dat mensen spullen gingen bestellen zonder dat ze ons belden. Toen er een week na de lancering van de webshop ineens iemand een jaloezie had besteld dachten we: yes! Wat opviel was dat mensen vaak maar één jaloezie bestelden, om te kijken of het iets was. Hierna bestelden ze er nog meer.”

Het logo van de eerste webshop houtenjaloezieenshop.nl
“Ook de opening van de eerste winkel blijft natuurlijk een bijzonder moment. Nadat er regelmatig klanten belden met de vraag of ze de producten ook in het echt konden zien, hebben we een winkel geopend in Den Haag. Dit was een succes. Er was zelfs een dag waarop er 25 klanten in de showroom waren, ontzettend veel voor zo’n kleine showroom. Deze werden uiteraard allemaal voorzien van een lekker kopje koffie en één voor één konden ze worden geholpen bij de enige aanwezige iMac in de winkel. Toen wisten we dat er potentie in zat.”

De eerste showroom van Raambekleding Nederland.NL in Den Haag
De eerste showroom van Raambekleding Nederland.NL in Den Haag


Het inmeten en monteren deed je destijds allemaal zelf, ga je nu nog wel eens op pad?

“Die dagen zijn wel echt voorbij. Ik ga heel af en toe nog wel eens meten bij oude relaties, maar in feite heb ik hier geen tijd meer voor. Eigenlijk, als je diep in mijn hart kijkt, vond ik het meten, het bij de klanten komen en mensen helpen in de winkel het allerleukste. Alles wat er komt kijken bij het hebben van een eigen bedrijf, is erg soms uitdagend. Gelukkig heb ik goede mensen om me heen die de dingen regelen waar ik zelf niet goed in ben.”

 

Op naar de volgende tien jaar! Wat zijn de plannen voor de toekomst?

“We willen natuurlijk blijven groeien en professionaliseren de komende jaren. Een bedrijf bestaat uit losse puzzelstukjes, die samen moeten vallen om alles goed te laten verlopen. Hier kunnen we nog het een en ander aan verbeteren. Daarnaast willen we er ook zeker nog winkels bij. In Amsterdam willen we eigenlijk nog wel een winkel hebben. In de hoofdstad wonen zoveel mensen, het zou slim zijn om hier een winkel te openen. Misschien ook nog wel een in Rotterdam.”

 


Meer weten over Raambekleding Nederland? Lees meer over ons.