Raambekleding voor schuifpui

Bij Raambekleding Nederland leveren wij raambekleding voor vele soorten ramen en dus ook voor schuifpuien. Een schuifpui is een echte sfeermaker en zorgt ervoor dat je veel licht binnen krijgt. Uiteraard snappen wij dat je ook waarde hecht aan privacy en graag raamdecoratie voor de schuifpui wilt hangen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van raambekleding die geschikt is voor een schuifpui. 

 

Shutters voor de schuifpui

Wanneer je een landelijke sfeer in de huiskamer wilt creëeren raden wij shutters aan. Shutters passen altijd perfect op je raam en zorgen voor voldoende privacy, mogelijkheden om de lichtinval in huis te regelen en dus vooral een hele fijne sfeer in huis. 

Shutters zijn zeer geschikt voor schuifpuien, zeker wanneer je kies voor shutters op een vouwrail. Hierdoor kun je de shutters in een handomdraai 90 graden openklappen. Shutters hangen over het algemeen in een vierzijdig paneel, waar de luiken aan bevestigd zijn met scharnieren. De luiken kunnen opengeklapt worden als een soort deur. In het geval van een schuifpui is dit niet altijd handig. Daarom raden wij aan op een vouwrail te kiezen bij shutters. Hierdoor komen de panelen per set van twee luiken op de vouwrail te zitten, waardoor je de shutters nog eenvoudiger kunt openen. Meer weten over onze shutters? Bekijk dan onze Houten Shutters - Modern.

shutters schuifpui

 

Gordijnen voor de schuifpui

Gordijnen zijn eal jarenlang sfeermakers in menig woonruimte. Het is dan ook geen verrassing dat gordijnen ook voor de schuifpui een zeer goede optie zijn. Je kunt ervoor kiezen om gordijnen aan beide zijden van de schuifpui te hangen, of aan een van de zijden. Wanneer je voor dit laatste kiest is het natuurlijk slim om het gordijn voor het gedeelte van de pui te hangen waar je niet in en uit loopt. Ga je voorlopig niet naar buiten, dan kun je het gordijn gemakkelijk sluiten en geneiten van je privacy. 

Wanneer je veel daglicht binnen wilt krijgen door je schuifpui, dan kun je kiezen voor voile of vitrage gordijnen, beide zijn transparante stoffen die hinderlijk licht filteren, maar wel voldoende licht doorlaten. Wil je enigszins daglicht binnen krijgen, maar inkijk voorkomen, dan kun je het beste kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen

 

Plisse gordijnen en Duette Shades voor de schuifpui

Plisse gordijnen zijn altijd een sfeervolle verschijning in huis en zeer populaire raamdecoratie. Kenmerkend aan plisse gordijnen is de plooiing in de stof, wat zorgt voor een stijlvol uiterlijk. Ook voor de schuifpui zijn plissés een goede optie. Je kunt de plisses in twee of meerdere delen naast elkaar hangen. Zo kun je gemakkelijk de plisse die voor de deur hangt omhoog doen, terwijl de overige ramen wel nog bedekt blijven met het plisségordijn. Je kunt uiteraard ook kiezen voor één groot gordijn.

Het grote voordeel van plisses is het top down bottom up systeem. Hierdoor is het mogelijk de gordijnen in het midden van het raam te hangen. Zo ga je inkijk tegen, maar kun je de lichtinval van de schuifpui wel nog optimaal benutten. Plisségordijnen zijn er in diverse uitvoeringen, van transparant tot verduisterend. Ook zijn de mogelijkheden qua kleuren zeer groot. Zo is er altijd een plisse gordijn die past bij jouw interieur. 

Duette Shades hebben min of meer dezelfde functie als plisse gordijnen en zijn dus ook geschikt voor een schuifpui. Het belangrijkste verschil is dat duette shades een extra stoflaag hebben, waardoor er een honingraatstructuur ontstaat. Door de extra stoflaag zijn de duette shades standaard semi transparant of verduisterend.

 

Hordeuren voor de schuifpui

Bij warm weer wil je natuurlijk de schuifpui open zetten voor frisse lucht. Al die insecten die er vervolgens naar binnen kruipen en vliegen wil je dan weer niet. Gelukkig is hier ook een oplossing voor.  Dubbele plisse hordeuren zijn namelijk ideaal voor een schuifpui. Deze plisse hordeuren met dubbele deur zijn eenvoudig te bedienen en geschikt voor schuifpuien tot 3200 mm breed. De plisse hordeur is voorzien van gaas dat zichzelf opvouwt als je hem dicht doet, waardoor de hordeur weinig ruimte in beslag neemt.

Je kunt de plisse hordeuren zowel in het kozijn als op het kozijn monteren. Het is alleen afhankelijk van jouw situatie en het soort schuifpui wat het meest geschikt is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan de plisse hordeur met dubbele deur voor de schuifpui. Liever een stille hordeur? Bekijk dan onze geruisloze hordeur met dubbele deur voor de schuifpui.


 

Jaloezieen voor de schuifpui

Onze houten en aluminium jaloezieen zijn razend populair. Houten jaloezieen zorgen voor een mooie landelijke sfeer, terwijl aluminium jaloezieen voor een speelse en moderne uitstraling zorgen. Deze mooie jaloezieën wil je natuurlijk ook voor je schuifpui kunnen hangen. We hebben goed nieuws, ook dat is mogelijk!

Voor schuifpuien zijn zowel houten als aluminium jaloezieen geschikt, omdat ze vrij breed besteld kunnen worden (meestal tot maximaal 3000 mm breed). Hierdoor kun je gemakkelijk de schuifpui afdekken met een jaloezie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere jaloezieën naast elkaar te hangen voor je schuifpui. Zo kun je op zomerdagen de jaloezie die voor de doorgang hangt omhoog doen om gemakkelijk naar binnen en buiten te kunnen lopen, terwijl de rest netjes blijft hangen. 

Je kunt de jaloezieen bij een schuifpui het beste op het kozijn monteren, zodat ze voor de schuifpui en (eventuele) klink langs vallen en netjes naast elkaar kunnen hangen.

jaloezieen schuifpui