5x tips voor het kopen van raambekleding

Op zoek naar nieuwe raambekleding, maar vind je het lastig om de juiste keuze te maken? Dan kun je wel wat tips gebruiken. Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet.

1. Bekijk thuis kleurstalen

Kleuren zien er online altijd anders uit als in het echt. Het is daarom verstandig om altijd kleurstalen aan te vragen van het product dat je wilt gaan bestellen. De stalen worden dan bij je thuis geleverd. Vervolgens kun je thuis, in het juiste licht, de kleurstalen bekijken. Zo zie je direct hoe een kleur oogt in jouw huis.

Wanneer je onze winkel bezoekt om kleurstalen te bekijken is het ook altijd aan te raden om deze mee naar huis te nemen. Het licht in een winkel is namelijk altijd anders als bij je thuis.

2. Bedenk per ruimte wat de functie is van de raambekleding

Wil je dat de raambekleding de ruimte gaat verduisteren? Of is het juist de bedoeling dat mensen die langs je raam niet naar binnen kunnen kijken? Door vooraf te bedenken wat de voornaamste functie is van de raambekleding, kun je makkelijker een keuze maken. Zo zijn gordijnen en rolgordijnen populaire, goed verduisterende raambekleding. Duette Shades en houten jaloezieën worden veel gekozen om privacy te creëren. Vind je het belangrijk dat je raambekleding een isolerende werking heeft? Ga dan voor gordijnen of Duette Shades.

zwarte houten jaloezie eethoek   verduisterend rolgordijn slaapkamer

Uiteraard kun je ook altijd telefonisch of in onze winkel advies vragen aan onze medewerkers. Zij kunnen samen met jou voor iedere ruimte het juiste type raambekleding uitzoeken.

3. Kies voor raambekleding op maat

In veel winkels kun je standaard maten raambekleding kopen. Het voordeel hiervan is de scherpe prijs. Deze raambekleding past alleen nooit helemaal goed op je raam. Hierdoor is deze bijvoorbeeld net iets te lang/kort of heb je grote kieren aan de zijkanten.

Kies daarom altijd voor raambekleding op maat. Je bepaalt dan zelf de afmetingen van het product, waardoor deze perfect voor je raam past. Dit ziet er niet alleen strak uit, maar is ook zeer functioneel bij bijvoorbeeld verduisterende producten.

Een ander voordeel van maatwerk is dat je het product ook zelf samen kunt stellen. Zo kies je de bediening, kleur van de bovenbak en eventuele andere onderdelen en hoe je het product gaat monteren.

shutters op maat driehoek raam   vitrage gordijnen en jaloezieën woonkamer

4. Kijk goed naar het type raam

Voordat je een keuze maakt is het verstandig om te kijken naar het type raam waar je raambekleding voor gaat kopen. Is dit bijvoorbeeld een draaikiepraam? Dan is een 50 mm houten jaloezie geen optie, maar een 16 mm of 25 mm jaloezie weer wel. Heb je een kunststof kozijn? Dan kun je beter kijken naar opties waarbij je niet in het kozijn hoeft te boren, zoals Duettes of jaloezieën in een magnetisch frame

dupli shades met klemsteun draaikiepraam   framefix magnetisch frame duette draaikiepraam

Daarnaast is het ook goed om te kijken welk type glas je hebt. In nieuwbouwhuizen is dit vaak HR++ glas. Hierbij is het belangrijk dat je geen donkere raambekleding te dicht bij het raam hangt. Er kan dan namelijk een thermische breuk ontstaan in het glas. Lees meer over HR++ glas en raambekleding.

5. Meet je raam goed in

Het inmeten van raambekleding kun je eenvoudig zelf, maar is wel een secuur werkje. Een halve centimeter verschil kan er al voor zorgen dat je raambekleding niet goed past. Meet daarom altijd je raam in de hoogte en de breedte op drie plaatsen op en kies de kortste maat. Inmeten doe je eenvoudig met onze meetinstructies.

Laat je het inmeten toch liever aan ons over? Maak dan gebruik van onze meetservice.

Meetafspraak maken

Vind je het toch lastig om een keuze te maken? Kom dan langs in onze winkel of kies voor advies aan huis. Onze medewerkers helpen je graag bij het kiezen van de juiste raambekleding.