5x voordelen van gordijnen

Wist je dat gordijnen bijna in ieder interieur passen? Wij vertellen je de 5 voordelen van gordijnen!

1. Je kunt ze helemaal naar wens samenstellen

Gordijnen zijn helemaal naar wens samen te stellen. Je kiest zelf de stof, de kleur, de gewenste plooi en welke roede of rail je wilt gebruiken. Zo passen ze bijna in ieder interieur. We hebben circa 400 verschillende stoffen in onze Label 65 collectie waardoor er altijd iets voor je bij zit. Zo kan je kiezen uit vitrage transparante gordijnen, lichtdoorlatende gordijnen, verduisterende en gevoerde gordijnen. Daarnaast kan je kiezen uit de verschillende plooien zoals enkele plooi, vlinderplooi en een wave plooi. Ook is het mogelijk om het gordijn te bestellen met zeilringen. Via onze website kan je gratis kleurstalen bestellen om de gordijnstoffen thuis te bekijken.


Als je alle mogelijkheden in het echt wilt bekijken en daarnaast goed advies wilt, dan ben je van harte welkom in onze showroom.

Vitrage gordijnen enkele plooi   Vitrage gordijn beige plooi

2. Ze verbeteren de akoestiek

Heb je last van een galm in huis? Dan zijn gordijnen wellicht een goede oplossing! Gordijnen helpen namelijk goed tegen galm doordat ze de geluidsgolven absorberen. Kies hiervoor het liefst voor een dikkere stof om de akoestiek te verbeteren. Hoe groter het oppervlak, hoe meer de geluidsgolven geabsorbeerd worden. Als het mogelijk is kies dan voor gordijnen van plafond tot vloer. Gordijnen zijn niet alleen functioneel maar geven ook veel sfeer en warmte aan je woning.

 

3. Gordijnen verduisteren het meest

Gordijnen zijn in verschillende stoffen te bestellen. Zo kan je kiezen voor transparante of lichtdoorlatende stoffen maar ook voor een verduisterende/gevoerde stof, deze stoffen zijn erg geschikt voor in de slaapkamer. De meeste verduisterende/gevoerde gordijnstoffen hebben een coating aan de achterkant zodat er geen zon en geen licht door de stof heen komt. Wanneer je de gordijnen vóór de gordijnrail hangt en er zo weinig mogelijk speling is tussen het gordijn en vloer, heb je de maximale verduistering. Slaap lekker!

verduisterend gordijn met plooi

4. Makkelijk te combineren

Wat je steeds vaker ziet in verschillende interieurs is dat gordijnen gecombineerd worden met andere producten zoals jaloezieën of duette shades, dit geeft een warm en sfeervol geheel. Naast dat het erg mooi is kunnen de functies van de verschillende producten elkaar goed aanvullen. Met bijvoorbeeld een jaloezie kan je de lichtinval overdag goed regelen en in de avond kan je de gordijnen sluiten om de kamer te verduisteren, win-win!

TIP: Wil je een hotelgevoel creëren? Combineer vitrage gordijnen met mooie overgordijnen, dit zorgt direct voor het echte luxueuze hotelgevoel! Past ook erg goed in een hotelchique interieur.

 

5. Gordijnen hebben een isolerende functie

In de koude wintermaanden komt er via de ramen vaak kou naar binnen, vooral in oudere huizen komt dit voor. Wanneer je kiest voor gordijnen met een dikkere stof houden deze de kou tegen. Is het erg warm in de zomer? Ook dan kan je de gordijnen sluiten om de warmte buiten te houden. Gordijnen zijn dus ideaal voor meerdere seizoenen.

vitrage gordijn lichtdoorlatend   verduisterend gordijn grijs

 

Hulp nodig met inmeten?

Het inmeten van raambekleding kun je eenvoudig zelf, maar is wel een secuur werkje. Inmeten doe je eenvoudig met onze meetinstructies.

Laat je het inmeten toch liever aan ons over? Maak dan gebruik van onze meetservice.