Raambekleding voor smalle ramen

Smalle ramen zie je in veel huizen. Denk hierbij aan het smalle raam naast de voordeur, het smalle badkamerraam in veel nieuwbouw huizen of de smalle ramen naast een openslaande deur. Deze ramen dragen bij aan de lichtinval in huis, maar het vinden van raambekleding hiervoor kan lastig zijn. Niet alle raambekleding kan op zo'n smalle maat gemaakt worden en sommige raambekleding neemt teveel licht weg. Benieuwd welke raamdecoratie wel geschikt is? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor smalle ramen kiezen

Populaire raambekleding voor smalle ramen

rolgordijnen jaloezieën plisse duettes

Plissés en Duettes

Wanneer je zoveel mogelijk licht binnen wilt krijgen door je smalle raam zijn plissés en duettes de beste optie. Deze kun je namelijk in het midden van het raam hangen. Zo komt er via de boven- en onderkant van het raam nog licht naar binnen. Plissés en duettes zijn nagenoeg dezelfde producten. Het grote verschil is dat plissés uit één stoflaag bestaan en duettes uit twee.

Onze plisségordijnen en duette shades zijn vanaf 300 mm breed te bestellen.

Bekijk plissés duettes

duette shades smal raam   

Jaloezieën

Ook voor smalle ramen zijn jaloezieën een optie. Een groot deel van onze jaloezieën zijn namelijk vanaf 300 mm breed te verkrijgen. 

Wanneer je een jaloezie bestelt voor een smal raam naast een deur of een kiepraam is het handig om hier zijgeleiding bij te bestellen. Je kunt middels spankoorde de jaloezie dan vastzetten in of op het kozijn. Zo blijft de jaloezie altijd netjes op zijn plek hangen, ongeacht de stand van het raam of harde wind.

Bekijk Jaloezieën

jaloezieën smal raam naast deur   houten jaloezie smal draaikiep raam slaapkamer

Shutters

Shutters worden volledig op maat gemaakt en passen hierdoor ook perfect op smalle ramen. Shutters zijn in diverse lamelbreedtes te verkrijgen, waarbij de smalste lamel vaak mooi uitkomt in kleine ramen. Ook wanneer het smalle raam een afwijkende vorm heeft, bijvoorbeeld een schuine bovenkant, bieden shutters een oplossing. Houten shutters kunnen namelijk in vrijwel alle vormen gemaakt worden

Onze shutters zijn vanaf 400 mm breed te bestellen. Een expert komt bij je thuis om het raam in te meten en neemt alle mogelijkheden met je door.

Bekijk shutters

shutters smal raam   smalle shutters smal raam

Rolgordijnen

Bij smalle ramen zijn rolgordijnen ook geschikte raamdecoratie. Aangezien rolgordijnen enkel met montagesteunen bevestigd worden is het veelal ook mogelijk om meerdere (smalle) rolgordijnen naast elkaar te hangen. Daarnaast zijn er rolgordijnen met plaksystemen verkrijgbaar. Deze plak je op het kozijn en zijn met name voor draaikiepramen ideaal.

Onze rolgordijnen zijn vanaf 350 mm breed te verkrijgen. Onze duo rolgordijnen bestel je al vanaf 300 mm breed.

Bekijk rolgordijnen

rolgordijnen smal raam  rolgordijn smal raam

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn echte sfeermakers in huis. Ook voor smalle ramen zijn vouwgordijnen geschikt, aangezien ze al vanaf 400 mm breed gemaakt kunnen worden.

Transparant of lichtdoorlatende vouwgordijnen zijn het meest geschikt voor smalle ramen, omdat deze het meeste licht binnen laten.

Bekijk vouwgordijnen

vouwgordijn smal raam   vouwgordijn smal raam

Heb je nog een vraag over raamdecoratie voor smalle ramen? Neem dan vooral contact met ons op via (0)70 711 03 94 of via de chat. Wij helpen je graag!