Raambekleding voor draaikiepramen

Het draai kiepraam is in veel huizen terug te vinden. Dit raam biedt veel mogelijkheden, maar brengt ook een uitdaging met zich mee: de zoektocht naar passend raambekleding. Draai/kiepramen zijn overal in huis terug te vinden, waardoor je vaak diverse soorten raambekleding nodig hebt voor deze ramen. Zo wil je in de slaapkamer verduisterende raambekleding en in de badkamer vochtbestendige raambekleding. Daarnaast moet het er natuurlijk ook mooi uit zien en passen bij je overige raambekleding. Zit jij midden in de zoektocht naar raamdecoratie voor draaikiepramen? Dan kun je wel wat inspiratie gebruiken. Daarom hebben wij alle raambekleding voor draai kiepramen voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor draaikiepramen kiezen

Draaikiepramen hebben over het algemeen een klink of greep die voor het raam uitsteekt. Het is daarom verstandig om raamdecoratie te kiezen die achter de klinkt valt. Zo kun je het kantel kiepraam goed blijven bedienen zonder hiervoor de raambekleding op te hoeven trekken. Daarnaast is het belangrijk om te kijken van welk materiaal je draai kiepraam gemaakt is. Heb je een kunststof kiepraam? Dan is het niet verstandig hierin te boren. Voor kunststuf draaikiepramen zijn klemsteunen, een window frame, framefix of plakstrips goede mogelijkheden.

 

Window Frame of Framefix

Deze plissé gordijnen en dupli shades zijn zeer geschikt voor kunststof draai kiepramen. Zowel bij Label 65® Window Frame als bij Luxaflex® Framefix producten wordt de raambekleding in een ingespannen model voorgemonteerd in een magnetisch frame. Je klikt dit frame op je huidige kozijn, waardoor je er dus niet in hoeft te boren. Daarnaast is het product ook zeer makkelijk te plaatsen en kun je het artikel makkelijk verwijderen wanneer je bijvoorbeeld het raam schoon wilt maken.

Het plissé gordijn of de dupli shade (dubbele plisse) die je in het frame laat plaatsen kun je naar smaak samen stellen. Denk hierbij aan een verduisterende plisse voor de slaapkamer en semi transparante voor de woonkamer. Zowel de Window Frame als Framefix producten zijn als top down bottom up verkrijgbaar.

Sindskort is de Luxaflex® Aluminium Jaloezie 25mm ook beschikbaar in de framefix uitvoering. Je jaloezieen kun je dus ook eenvoudig zonder te schroeven monteren op je kozijn!

Window Frame Framefix voor draaikiepramen

 

Plisse Gordijnen

Plissés met spankoorden zijn de ideale plisségordijnen voor draaikiepramen. De spankoorden worden aan de boven- en onderzijde van het kozijn bevestigd. Deze koorden zorgen ervoor dat de plisse altijd op zijn plek blijft hangen. Zowel de enkele als dubbele plissé gordijnen van Label 65® zijn er in deze spankoord uitvoering. Ook deze plisses kunnen is de top down bottom up uitvoering worden besteld.

Heb je een kunststof kozijn of wil je liever niet boren? Ook dan is een plisse met spankoorden een optie. De spankoorden kunnen ook middels klemsteunen worden bevestigd, waardoor je dus niet in het kozijn hoeft te boren. 

plissé gordijnen en dupli shades voor draaikiepramen

 

Rolgordijnen

In de slaapkamer wil je graag verduisterende raamdecoratie voor je draaikiepraam hangen. Een cassette rolgordijn met zijgeleiding is het meest geschikte draai kiep raam rolgordijn. Dit rolgordijn zorgt er namelijk voor dat er nauwelijks nog licht naar binnen komt. De cassette en zijgeleiding zorgen ervoor dat er geen lichtkieren ontstaan. Aangezien het rolgordijn in zijgeleiding zit blijft het gordijn altijd netjes op zijn plaats hangen, ook wanneer het raam gekanteld is.

Ook onze Label 65 uni rolgordijnen zijn goede rolgordijnen voor draaikiepramen. Deze kunnen middels standaard montagesteunen of klemsteunen op het draai kiepraam worden bevestigd. Wil je niet boren en vind je klemsteunen niet mooi? Dan is de Label 65® Rolgordijn Verduisterend Easy Fix iets voor jou. Dit rolgordijn wordt met plakstrips op het raamkozijn bevestigd. Je kunt bij de Easy Fix kiezen uit twee profielkleuren: wit (Ral 9016) en aluminium (Ral 9006) met een handgreep in bijpassende kleur of kettingbediening in de kleur wit.

rolgordijn voor draaikiepramen

 

Houten Jaloezieen

De houten jaloezie is de meest gekozen raamdecoratie in de woonkamer. Dat deze houten jaloezieën voor draaikiepramen geschikt zijn weten niet veel mensen. Houten jaloezieën kunnen met zijgeleiding worden bevestigd. Deze koorden zorgen ervoor dat de jaloezie altijd op zijn plaats blijft hangen. Om het raam goed te kunnen blijven bedienen wordt de 25 mm houten jaloezie aangeraden. Deze jaloezie past veelal achter het handvat van het raam, waardoor je het kiepraam kunt blijven bedienen zonder eerst de raamdecoratie omhoog te hoeven doen.

Aluminium Jaloezieen

Heb je een draai-kiepraam in de badkamer of keuken waar je graag een jaloezie op wilt bevestigen? Dan is de aluminium jaloezie de juiste keuze. Aluminium jaloezieën voor draaikiepramen zijn bestand tegen vocht en geven net als de houten jaloezie een sfeervolle uitstraling aan de ruimte. Ook hierbij is het verstandig om een smalle lamelbreedte te kiezen, zodat de jaloezie achter het handvat bevestigd kan worden. De aluminium jaloezie is met een lamelbreedte van 25 mm en 16 mm te bestellen.

Tip: in 2019 is de spankoord jaloezie met top down bottom up bediening gelanceerd.

Sindskort is de Luxaflex® Aluminium Jaloezie 25mm ook beschikbaar in de framefix uitvoering. Je jaloezieen kun je dus ook eenvoudig zonder te schroeven monteren op je kozijn!
Je vind deze hier.

aluminium jaloezie voor draaikiepramen

 

Shutters voor draaikiepramen

Shutters worden altijd volledig op maat gemaakt en passen hierdoor bijna voor ieder raam. Hierdoor kunnen shutters dus ook op draai-kiepramen worden gemaakt. Bij een shutter op een draaikiepraam wordt het handvat verlengt, zodat deze op de shutter komt te liggen en precies hetzelfde werkt als je gewend bent. De shutter wordt direct op het draaikiepraam gemonteerd, hier zal dus in worden geboord. 

Heb je een draaikiepraam in de badkamer? Ook hier zijn shutters uitstekende raamdecoratie voor het draai kiepraam. Voor deze vochtige ruimte is het verstandig om een PVC shutter te kiezen. 

Het inmeten van shutters is een precies werkje en wordt bij ons altijd door een expert uitgevoerd. Deze kosten zitten bij de prijs inbegrepen.

 

Horren voor draaikiepramen

Horren zijn ook op draai kiepramen te plaatsen. De inzethor, rolhor en plissé raamhor zijn hier geschikt voor. Je kunt je raam dan gewoon open zetten, terwijl de hor insecten buiten houdt! De manier van monteren van de hor is afhankelijk van het soort draaikiepraam. Heb je bijvoorbeeld een raam dat van binnen naar buiten open gaat, dan is het handiger om de hor in het kozijn te monteren. Gaat je raam van buiten naar binnen open, dan kan de hor het beste op het kozijn gemonteerd worden.

hor voor draaikiepraam

Bekijk je deze producten liever in het echt? Breng dan een bezoek aan onze winkel in Rijswijk. Onze medewerkers hebben je graag!