Raambekleding voor de badkamer

Het uitzoeken van raambekleding voor de badkamer is vaak wat lastiger, omdat niet alle producten even geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimtes. Daarnaast moet de badkamer een plek zijn waar je je op je gemak voelt en helemaal kunt ontspannen. De raambekleding moet dus ook inkijk tegengaan en privacy bieden. Benieuwd naar welke raamdecoratie geschikt is voor de badkamer en welke juist niet? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor de badkamer kiezen

Populairste raambekleding voor de badkamer

pvc shutters aluminium jaloezieën rolgordijnen

Aluminium Jaloezieen 

Aluminium jaloezieën zijn een goede keuze voor de badkamer vanwege hun duurzaamheid en functionaliteit. Dit type raambekleding is geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, omdat aluminium tegen vocht kan en niet gaat roesten of kromtrekken. Dit maakt ze niet alleen praktisch, maar ook duurzaam. Let wel op dat ze niet continu in aanraking komen met water, ze moeten namelijk wel kunnen drogen.

Jaloezieën bieden volledige controle over de lichtinval en privacy. Je kunt de lamellen makkelijk kantelen door aan het bedieningskoord te trekken. Hierdoor bepaal je zelf hoeveel licht je naar binnen laat.

Bij ons kun je aluminium jaloezieën naar eigen wens samenstellen. Er zijn verschillende kleuren lamellen en je kunt bijvoorbeeld kiezen of je zijgeleiding wilt hebben. Met zijgeleiding kun je de jaloezieën monteren op draaikiepramen.

Bekijk aluminium jaloezieën

PVC Shutters

PVC shutters zijn ook een goede keuze voor vochtige ruimtes en ze geven een warme sfeer. PVC shutters zien eruit als houten shutters, maar zijn daarnaast ook vochtbestendig. Wat ze ideaal maakt voor de badkamer, maar bijvoorbeeld ook voor je keuken

Een groot voordeel van PVC shutters in de badkamer is het onderhoudsgemak. Ze zijn eenvoudig schoon te maken en hebben weinig onderhoud nodig. Om je badkamer schoon en fris te houden is het voldoende om ze af te doen met een vochtige doek. Dit maakt PVC shutters niet alleen praktisch, maar ook een hygiënische keuze voor de badkamer. 

Je hebt veel mogelijkheden om de badkamer shutters van PVC naar wens samen te stellen. Zo kun je kiezen uit een lamelbreedte van 63 mm, 89 mm of 114 mm. Hierbij geldt: hoe breder de lamel, hoe meer zicht je naar buiten hebt. Ook kun je kiezen voor een bedieningslat of een verborgen bediening, waarbij alle lamellen meebewegen als je één lamel omhoog of omlaag duwt. 

PVC shutters voor de badkamer worden volledig op maat gemaakt. Bij ons worden ze ook voor je ingemeten en gemonteerd.

Bekijk PVC shutters

pvc shutters badkamer

PVC Jaloezieën

PVC jaloezieën zijn een uitstekende keuze voor de badkamer, dankzij hun praktische eigenschappen en veelzijdige uitstraling. In tegenstelling tot traditionele jaloezieën, die kunnen kromtrekken of beschadigd raken door vocht, behouden PVC jaloezieën hun vorm en functionaliteit, zelfs in een vochtige omgeving. Naast dat ze populair zijn voor de badkamer, worden ze ook vaak gekozen voor de slaapkamer

Deze houtlook jaloezieën worden vaak opgehangen in de badkamer om dezelfde sfeer als de rest van het huis te creëren zonder het risico op beschadiging door vocht. Wanneer je de lamellen van de jaloezie sluit zorg je er bovendien voor dat er geen inkijk is. Bijkomend voordeel: de PVC jaloezieën zijn te bestellen met zijgeleiding, waardoor je ze kunt monteren op draaikiepramen.

Bekijk PVC jaloezieën

pvc jaloezieën badkamer

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een eenvoudige oplossing voor de badkamer en nemen weinig ruimte in. Voor badkamers adviseren wij een verduisterend rolgordijn te kiezen in verband met de privacy. Rolgordijnen voor in de badkamer zijn gemaakt van waterafstotende of schimmelwerende stoffen, waardoor ze ideaal zijn in een vochtige omgeving.

Je kunt een vrijhangend rolgordijn kiezen, maar bijvoorbeeld ook een cassette rolgordijn met geleiders die de zijkanten afschermen. Hierdoor heb je minder last van inkijk.

Het onderhoud van rolgordijnen in de badkamer is ook een belangrijk voordeel. Ze zijn makkelijk schoon te maken, dit maakt ze zowel praktisch als hygiënisch.

Heb je een draaikiepraam of kunststof kozijn in de badkamer? Ook dan is een rolgordijn een goede optie. Onze cassette rolgordijnen kunnen namelijk door middel van plakstrips op het raam bevestigd worden. Dat is niet alleen makkelijk voor de montage, maar ook veilig voor je kozijn. 

Bekijk rolgordijnen

rolgordijn badkamer

Horren

In je badkamer wil je natuurlijk een raam open kunnen zetten zodat er frisse lucht binnenkomt en na het douchen de damp uit de badkamer verdwijnt. Wat je waarschijnlijk niet wilt, zijn insecten in de badkamer. Gelukkig zijn horren ook geschikt voor de badkamer.

Voor aluminium kozijnen en draaikiepramen is de inzethor een goede optie. De inzethor wordt op maat gemaakt en kan je, zoals de naam al doet vermoeden, in het kozijn zetten. Je hoeft dus niet in het kozijn te schroeven. Bijkomend voordeel is dat onze inzethorren een standaardprijs hebben, ongeacht de afmetingen die je kiest!

Ook een rolhor of raamhor is een optie voor in de badkamer. De rolhor heeft min of meer dezelfde werking als een rolgordijn, maar dan zit er uiteraard een hor op de rol. Een raamhor werkt daarentegen als een plisségordijn. Beide horren zijn voorzien van zijgeleiding, zodat ook de zijkanten van de hor afgesloten zijn. Wel zo handig.

Bekijk horren

horren badkamer

Welke raamdecoratie is het minst geschikt in de badkamer?

Bij het kiezen van raambekleding voor je badkamer is het belangrijk om rekening te houden met de omstandigheden van deze ruimte, zoals vocht en damp. Sommige typen raambekleding zijn minder geschikt voor de badkamer vanwege hun gevoeligheid voor vocht of hun onderhoudsvereisten. Onderstaand wat raambekleding keuzes die je beter niet kunt maken voor de badkamer.

Gordijnen

Hoewel gordijnen in andere delen van het huis erg populair en geschikt zijn, zijn ze in de badkamer niet ideaal. Ze absorberen vocht en kunnen schimmel of meeldauw ontwikkelen. Bovendien kunnen ze een zware en donkere indruk geven in een ruimte die vaak beperkt is in grootte en natuurlijk licht. 

Plisségordijnen

Hoewel dit type raambekleding vaak wordt gekozen vanwege de gestroomlijnde uitstraling en licht regulerende eigenschappen, zijn standaard plisségordijnen niet geschikt voor de badkamer. Ze kunnen vocht opnemen en zijn lastig te reinigen, wat kan leiden tot vlekken en schimmelvorming.

Houten jaloezieën

Echt hout is gevoelig voor vocht en kan door langdurige blootstelling aan vocht in de badkamer kromtrekken, zwellen of verkleuren. Hoewel houten jaloezieën een warme en natuurlijke uitstraling bieden, zijn ze voor deze specifieke omgeving minder praktisch.

Wat past er het beste bij de huidige badkamer trends?

We zien op dit moment dat stijl en functionaliteit vaak gecombineerd wordt bij het kiezen van raambekleding voor de badkamer. Deze trends weerspiegelen een groeiende voorkeur voor natuurlijke materialen, gedurfde kleuren en slimme technologie.

Een van de meest opvallende trends is het gebruik van natuurlijke materialen. Deze voegen een warm en organisch gevoel toe aan de ruimte en creëren een verbinding met de natuur. Waar je voor de badkamer niet kunt kiezen voor houten jaloezieën, wordt er vaak gekozen voor PVC jaloezieën met een houtlook.

Daarnaast wordt er steeds meer gekozen voor gedurfde en dramatische kleuren. Denk hierbij aan diepblauwe, rijke groene en levendige rode tinten. Liever een veilige keus maken? Zwarte raambekleding is ook nog steeds populair, ook in de badkamer.

Gemotoriseerde gordijnen winnen het ook steeds meer aan populariteit. Deze kunnen worden bediend via bijvoorbeeld een smartphone-app. 

Wil je meer informatie, advies op maat of onze producten in het echt bekijken? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk. Onze medewerkers voorzien je graag van passend advies.