Raambekleding voor de slaapkamer

Ben je op zoek naar de ideale raamdecoratie voor jou slaapkamer? Dan is onderstaand lijstje handig voor jou! Bij het kiezen van raamdecoratie voor de slaapkamer is het belangrijk dat je voor een verduisterende uitvoering kiest. We willen allemaal namelijk graag slapen in een donkere slaapkamer. Toch zijn er ook opties voor niet-verduisterende raamdecoratie in de slaapkamer. Benieuwd? Wij hebben de meestverkochte raambekleding voor de slaapkamer voor je op een rij gezet. 

Rolgordijnen voor de slaapkamer

Rolgordijnen zijn eenvoudige, maar veel gekozen raamdecoratie voor de slaapkamer. Rolgordijnen zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen en kunnen dan ook compleet naar wens samengesteld worden. Ook de maten van een rolgordijn voor in de slaapkamer bepaal je zelf. Zo past het rolgordijn dus altijd op jouw slaapkamerraam. Speciaal voor de slaapkamer zijn er verduisterende rolgordijnen. Je kunt bijvoorbeeld een uni rolgordijn met verduisterende stof kiezen voor de slaapkamer, of een verduisterend rolgordijn met cassette en zeigeleiding.

Onze verduisterende cassette rolgordijnen kunnen gemonteerd worden door middel van plakstrips, waardoor boren of schroeven niet nodig is. Hierdoor zijn deze rolgordijnen geschikt voor kunststof en aluminium slaapkamer kozijnen.

rolgordijn slaapkamer

 

Gordijnen voor de slaapkamer

Gordijnen worden in een slaapkamer nog vaak gebruikt als sfeervolle oplossing om het raam te verduisteren of het zicht te blokkeren. Soms zelfs in combinatie met een ander soort raambekleding, welke overdag voor het raam hangt. Het grote voordeel van gordijnen in de slaapkamer is het verduisterende effect. Verduisterende gordijnen in de slaapkamer zorgen ervoor het er goed donker is en je heerlijk kunt slapen. De gordijnen kunnen met zeilring of verstelbare haken worden opgehangen. Gordijnen zijn tijdloos en in veel kleuren verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een kleur matcht bij jouw slaapkamer. Ook kun je kiezen uit verschillende voeringen en afwerkingen, zoals de enkele plooi en vlinderplooi. 

gordijn slaapkamer

 

Houten Shutters voor de slaapkamer

Met houten shutters in de slaapkamer geeft je jouw slaapkamer een warme sfeer. Bovendien heb je tal van mogelijkheden om de lichtval in huis aan te passen naar wens. Zo krijg je bij het bestellen van een houten shutter de keuze uit een lamelbreedte van 63 mm, 89 mm of 114 mm. Hierbij geldt dat hoe breder de lamel is, hoe meer zicht je naar buiten hebt en hoe groter de lichtval in huis is. Ook kun je de boven- en onderzijde van de shutter afzonderlijk van elkaar open of dicht doen. Shutters worden volledig op maat gemaakt en sluiten altijd perfect aan op jouw raam. Hierdoor zijn shutters de ideale raamdecoratie voor jouw slaapkamer raam wanneer deze een afwijkende vorm heeft. 

shutters slaapkamer

 

Duo Rolgordijnen voor in de slaapkamer

Ook duo rolgordijnen zijn een goed optie voor de slaapkamer. Duo rolgordijnen zorgen geven een stijlvolle uitstraling aan de slaapkamer en nemen bovendien weinig ruimte in beslag. Er zijn diverse soorten duo rolgordijnen waarbij verschillende kleuren, maar ook stofsoorten verkrijgbaar zijn. Een duo rolgordijn is nooit 100% verduisterend, maar verduisterd genoeg om prettig te kunnen slapen. 

Het voordeel van een duo rolgordijn in vergelijking met een normaal rolgordijn is dat je gemakkelijk zelf de hoeveelheid licht kan bepalen die in huis valt. Bij een normaal rolgordijn heb je één universele stof die je omhoog of omlaag beweegt om de hoeveelheid licht in huis te veranderen. Bij een duo rolgordijn kun je het gordijn naar beneden laten en hoeft je alleen de stofbanen langs elkaar te bewegen om het raam te verduisteren. Zo kun je het duo rolgordijn naar beneden laten, maar wel voldoende licht in de slaapkamer naar binnen laten. 

 

 

Horizontale Jaloezieen voor in de slaapkamer

Naast de houten shutters worden ook horizontale jaloezieen, zowel houten als aluminium jaloezieën, veel opgehangen in de slaapkamer. Jaloezieen in de slaapkamer worden vaak gecombineerd met een gordijn. Dit staat niet alleen heel sfeervol, maar het gordijn zorgt er ook voor dat de slaapkamer 's nachts goed verduisterd is. Overdag zorgt de horizontale jaloezie ervoor dat de inkijk tegen wordt gegaan, maar er wel nog voldoende daglicht de slaapkamer binnen komt. Wel type horizontale jaloezieën je in de slaapkamer hangt is afhankelijk van jouw smaak en het interieur van de slaapkamer. Aluminium jaloezieen passen erg goed in een moderne slaapkamer, waar houten jaloezieen juist voor een sfeervolle en warme uitstraling zorgen.

jaloezie slaapkamer combinatie met gordijn

 

Plisse gordijnen voor in de slaapkamer

Plisse gordijnen hebben een plooi in de stof, wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling in je slaapkamer. Met name de verduisterende plisse gordijnen zijn aan te raden in de slaapkamer. Door de verduisterende stof komt er minimaal daglicht binnen, waardoor je gegarandeerd van een goede nachtrust geniet! Zowel verduisterende enkele plissés als verduisterende duette shades zijn hiervoor geschikt. 

Wil je zowel een lichtdoorlaten als verduisterend plisségordijn in de slaapkamer? Dan zijn Dag & Nacht plissés een goede optie. Dit is een combinatie van een (semi) transparante plisse aan de bovenzijde en een verduisterende plisse aan de onderzijde. Wil je de kamer ‘s nachts volledig verduisteren, dan kun je de verduisterende plisse omhoog trekken. Overdag kun je licht binnenlaten in je slaapkamer door de (semi) transparante plisse naar beneden laten zakken.

plisse gordijn slaapkamer