Raambekleding ophangen zonder te boren

Ben jij op zoek naar raamdecoratie die je kunt monteren zonder te hoeven boren of schroeven in je kozijn? Daar hebben wij meerdere handige oplossingen voor, hieronder leggen wij het verschil uit tussen de verschillende bevestigings methoden. In deze blog lichten we alle opties toe waarbij je niet hoeft te boren of te schroeven!

1. Label 65® Window Frame of Luxaflex® FrameFix 
2.Label 65® Easy Fit en Luxaflex® Trufit
3. Label 65® Easy Fix Rolgordijnen
4. Label 65® Klemsteunen

 

Window Frame van Label 65® & FrameFix™ van Luxaflex®

Het Label 65® Window Frame en de Luxaflex® FrameFix producten werken beide op dezelfde manier. Er wordt een magneetstip met kleefband op het kozijn bevestigd op de de randen waarop het frame op het kozijn aan zal sluiten. Na bevestiging van de magneetstips klik je het frame eenvoudig tegen de magneten aan.

Naast het voordeel dat je niet hoeft te boren om je raambekleding op te hangen is er nog een ander voordeel; het frame is na montage eenvoudig los te klikken, waardoor je eenvoudig bij de ramen kunt komen. Bijvoorbeeld om schoon te maken.

Beide modellen zijn verkrijgbaar als standaard of Top Down/Bottom Up model.

 

Hoe hang je het Window Frame van Label 65® & FrameFix™ van Luxaflex® op?

Benieuwd hoe makkelijk het is om het product op te hangen? Bekijk het onderstaande filmpje. Start met het afhalen van de beschermfolie van de magneetstips. Plaatst volgens het frame op de juiste plek. Zorg dat de stips plakken en haal het frame gedeelte los van de magneetstips. Druk hierna de magneetstrip goed aan op het kozijn en hang het frame met het gordijn er weer tegen aan!

Window Frame van Label 65®

Het Label 65® Dupli Shades Window Frame is een uniek raamdecoratie product speciaal ontwikkeld voor kunststof kozijnen. Uiteraard is het product ook toepasbaar op houten of aluminium kozijnen. De stof is compleet geïntegreerd in een aluminium frame, welke door middel van magneet- en staalband aan het kozijn blijft hangen.

Het product hangt met het frame tussen de glaslatten van het kozijn, wat zorgt voor een nagenoeg vlak geheel. De Label 65® Dupli Shades zijn voorzien van een boven- en onderprofiel waarmee de stof geopend en gesloten kan worden, waardoor het product op elke gewenste stand gepositioneerd kan worden. Dankzij het unieke systeem is het mogelijk om dit product tot 2000 mm breed te produceren, zodat je ook in brede raamkozijnen niet hoeft te boren of schroeven.

De stoffen zijn leverbaar in diverse stofkleuren en stofsoorten, van lichtdoorlatend tot verduisterend. 

Label 65® Dupli Shades Window Frame - Semi Transparant Duo Tone

Label 65® Dupli Shades Window Frame - Verduisterend

 

Framefix van Luxaflex®

Naast de Window Frame producten van Label 65® leveren wij ook FrameFix™ van Luxaflex®. Het FrameFix product werkt volgens hetzelfde principe als de Window Frame producten, ook deze werken middels een magnetisch frame. Ook bij dit systeem hoeft u niet te boren of te schroeven, maar plakt u eenvoudig de magneetstrips op het kozijn en plaatst het systeem hier vervolgens op. Ook de Framefix producten zijn voor zowel kunststof als aluminium raamkozijnen geschikt, en met name ook handig voor draai-kiepramen. Het frame sluit nauw op het venster aan, waardoor de lichtkier zo klein mogelijk is.

De FrameFix™ producten zijn beschikbaar voor Plissé gordijnen en Dupli Shades. De Plissé gordijnen zijn uitgevoerd met een enkelzijdig gekartelde stof en hebben een plooi breedte van 20 mm. De plissé gordijnen geven de raambekleding een meer transparante en luchtige uitstraling.

Benieuwd naar de Luxaflex FrameFix producten? Bekijk ze hier.

 

 Naast de Plissé gordijnen heeft Luxaflex® ook Duette Shades. De Duette shades zijn te herkennen aan hun dubbele plooi van 25 mm met honingraatstructuur, waardoor ze een isolerende werking hebben. 

 

 

Easy fit van Label 65® & Trufit van Luxaflex®

De Easy Fit & Trufit producten van Label 65® en Luxaflex® worden ook zonder boren of schroeven met kleefstips aan het raam bevestigd. In dit geval op het glas zelf.

Het product wordt geleverd met twee vertikale strips die over de volledige hoogte van het glas links en rechts op het glas geplakt worden. Aan de uiteinden van de stips wordt het product middels spanvoetjes bevestigd. Het product zit dus vrijwel tegen het glas aan en valt tussen de glaslatten.

Hoe werkt het ophangen van de Easy fit van Label 65® & Trufit producten van Luxaflex®

Ook bij dit product is dat heel simpel, bekijk de instructiefilm hieronder! Zorg ervoor dat het raam goed ontvet is. Haal hierna de beschermfolie van de plakstrip af en plak de stips vervolgens links en rechts op de juiste plek op het raam. Druk deze goed aan op het glas en hang het product op.

Benieuwd naar de Easy Fit producten van Label 65®? Bekijk ze hier!

 

Naast Easy fit van Label 65® hebben wij ook het Trufit systeem van Luxaflex®. Het Trufit systeem past op alle raamkozijnen, maar is heel handig voor gebruik op draai-kiepramen. Met behulp van de Trufit zijgeleiders wordt je product nauwkeurig op zijn plek gehouden wanneer het raam schuin is geopend! Het Trufit systeem is ideaal om te monteren zonder dat er geschroefd hoeft te worden.

Trufit is geschikt voor Jaloezieën, Plisse gordijnen en Dupli Shades. Jaloezieën zijn 25 mm, de Plisse stoof heeft een gekartelde enkele stoflaag met een plooi breedte van 20 mm. De Dupli shade stof heeft een gekartelde dubbele stoflaag met plooien van 25 mm. Plissé gordijnen hebben een enkele plooi en dat geeft de raambekleding een meer transparante en luchtige look. 

Benieuwd naar alle mogelijke Trufit producten? Bekijk ze hier!

Naast de Jaloezieën heeft Luxaflex® ook Plissé gordijnen. De Plissé gordijnen hebben een enkel plooi van 20 mm.

 

Easy fix Rolgordijnen van Label 65®

Rolgordijnen die niet geschroefd of voorgeboord hoeven worden is voor kunststof kozijnen een ideale uitkomst, maar ook voor houten of aluminium kozijn waarin je liever niet wil boren kan dit een oplossing zijn.

Kenmerkend aan deze rolgordijnen zijn de cassettes met zijgeleiding waarin de rolgordijnen zitten. De cassettes en zijgeleiders zijn voorzien van plakstrips, wat het bevestigen ervan heel eenvoudig maakt. De rolgordijn met plakstrips kun je zowel op vaste als op draaikiepramen bevestigen!

Bekijk hier direct de Easy Fix rolgordijnen van Label 65®.

Label 65® Rolgordijn Verduisterend Easy Fix Cassette

Label 65® Rolgordijn Semi Transparant Easy Fix Cassette 


Benieuwd hoe de cassette geplakt wordt?

In onderstaand filmpje laten we zie hoe het rolgordijn easy fix geplakt wordt op het raamkozijn. Zorg ervoor dat het kozijn goed ontvet is zodat de plakstips beter hechten.

 

 

Klemsteunen bij producten van Label 65® & Luxaflex®

De klemsteun is een makkelijke en breedt toegepaste manier om je raambekleding zonder te boren of schroeven op een kunststof draaikiepraam te bevestigen. Je plaatst de klemsteun over de bovenrand en onderrand van het geopende draaikiep gedeelte en draait deze op de juiste plek vast. Aan de klemsteunen zit een boven of ondersteun voor het door jouw gekozen product bevestigd.


 

De volgende artikelen zijn te bestellen met klemsteunen:

  • Houten Jaloezieën

Label 65® Houten Jaloezie 25 mm Basswood "Trendy"

Label 65® Abachi Houten Jaloezie 25 mm "Classic"

Label 65® Bamboe Jaloezie 25 mm

 

  • Aluminium jaloezie

Label 65® Aluminium Jaloezie 16 mm

Label 65® Aluminium Jaloezie 25 mm

Luxaflex® Aluminium Jaloezie 16 mm

Luxaflex® Aluminium Jaloezie 25 mm

 

  • Plissé of Dupli Gordijnen

Label 65® Plissé gordijnen enkel

Label 65® Plissé gordijnen en Dupli shades voor draaikiepramen

Label 65® Dupli gordijnen

Luxaflex® Plissé Gordijnen

Luxaflex® Duette Shades