Raambekleding voor houten kozijnen

Hoewel kunststof in opkomst is, vind je ook nog veel houten kozijnen in huizen. Voor het monteren van raambekleding zijn houten kozijnen ideaal. Je kunt hier namelijk gewoon in schroeven en de schroefgaten bij een eventuele verhuizing of verbouwing weer netjes wegwerken. Hierdoor zijn deze kozijnen geschikt voor vrijwel alle raambekleding. 

De juiste raamdecoratie voor houten kozijnen kiezen

Nog geen goed idee welke raambekleding je in jouw houten kozijn wilt ophangen? Wij hebben de favorieten op een rij gezet voor je! Onderstaande raambekleding kan op houten kozijnen worden gemonteerd door middel van schroeven. Hierdoor kun je deze vaak in het kozijn én op het kozijn monteren.

Populaire raambekleding voor houten kozijnen

rolgordijnen houten jaloezieën plisségordijnen

Houten jaloezieën

Onze houten jaloezieën kunnen gemakkelijk op je houten kozijn gemonteerd worden door middel van schaarsteunen; deze worden er standaard bij geleverd. Groot voordeel is dat de jaloezieën door het hout perfect aansluiten op jouw kozijn. De houten jaloezieën zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo kun je kiezen voor houten jaloezieën van basswood of abachi hout, maar ook bamboe. Het grootste verschil tussen deze drie uitvoeringen is de hoeveelheid houtnerf die op de lamellen zit.

Bij openslaande deuren of draaikiepramen zijn spankabels ideaal. Deze bevestig je op het kozijn, waar je dankzij het materiaal gemakkelijk in kunt schroeven. De jaloezie hangt dan strak langs het raam en blijft altijd op zijn plek hangen, ook wanneer het raam in kiepstand staat of de deur open staat en het waait.

Bekijk houten jaloezieën

jaloezie spankabels houten kozijn

Plissé Gordijnen

In de meeste gevallen zijn onze plissé gordijnen voorzien van een semi transparante stof, waardoor zonlicht gebroken wordt. Je krijgt dan daglicht in huis, zonder dat je last hebt van fel zonlicht. Ook heb je de keuze uit veel verschillende bedieningsopties, zoals de Top Down Bottom Up bediening. Hiermee kun je jouw raam gedeeltelijk bedekken, wat bijvoorbeeld handig is als je inkijk wilt voorkomen.

Plissé gordijnen zijn verkrijgbaar in een spankoord of vrijhangende uitvoering. Bij een spankoord plissé gordijn wordt het gordijn aan de bovenkant en onderkant van een kozijn bevestigd met spankoorden. Bij een vrijhangende uitvoering wordt het gordijn aan de bovenkant bevestigd met een steun. In beide gevallen zijn plissé gordijnen geschikt voor houten kozijnen.

Bekijk plissé gordijnen

Rolgordijnen

Onze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten, variërend van transparant tot compleet verduisterend. Een rolgordijn wordt standaard gemonteerd met steun met schroeven, waardoor deze gemakkelijk te monteren zijn in je houten kozijn. Deze steunen worden bij zowel de klassieke rolgordijnen als de moderne duo rolgordijnen meegeleverd.

Let op: de easy fix rolgordijnen bevatten plakstrips deze en zijn daarom niet geschikt voor houten kozijnen.

Bekijk rolgordijnen

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende soorten. Zo kun je kiezen uit een transparante of dim-out stof en uit veel verschillende bedieningsopties. Denk bijvoorbeeld aan een Top Down Bottom Up bediening, waarmee je je vouwgordijn gedeeltelijk kan laten zakken. De vouwgordijnen zijn standaard voorzien van schaarsteunen, waarmee je ze eenvoudig monteert in je houten kozijn.

Bekijk vouwgordijnen

Shutters

Onze shutters kenmerken zich door een strakke en sfeervolle uitstraling. Ze sluiten perfect aan op je houten kozijnen door de houten look. Je kunt kiezen voor een shutter gemaakt van hout, maar ook voor PVC. Heb je een speciale vorm raam, bijvoorbeeld rond of driehoekig? Geen probleem, want hier kunnen wij onze shutters op aanpassen!

Wij verkopen alle shutters inclusief meet- en montageservice, zodat je zeker bent dat de shutters perfect aansluiten op je houten kozijn. Dit zit dus bij de prijs van de shutters inbegrepen. 

Bekijk shutters

Horren

Ook horren zijn een optie voor houten kozijnen. Onze horren zijn voorzien van profielsteunen, waarmee je eenvoudig je hor bevestigt in een houten kozijn. Voor standaard ramen is een rolhor een goede optie. Deze bevestig je in je kozijn en sluit je raam perfect af. Heb je een kiepraam? Dan is een inzethor de beste optie. Bekijk vooraf wel goed de meetstructies, deze wijken voor houten kozijnen iets af. Daarnaast is ook een hordeur een optie voor een houten kozijn.

Bekijk horren

raamhor