Raambekleding voor aluminium kozijnen

Niet iedere raamdecoratie is geschikt voor aluminium kozijnen. Je wilt natuurlijk niet schroeven en boren in je aluminium kozijn, omdat de sporen hiervan vrijwel niet zijn weg te werken. Klemsteunen werken vaak ook niet, omdat deze er vanaf glijden. Welke raambekleding blijft er dan nog over voor jouw aluminium kozijn? Wij hebben er zeven voor je op een rijtje gezet.

Rolgordijnen voor aluminium kozijnen

Zoek je raamdecoratie voor aluminium kozijnen? Dan zijn rolgordijnen zeer geschikt. Rolgordijnen kunnen namelijk op verschillende manieren worden gemonteerd, waardoor er altijd wel een rolgordijn te vinden is die je zonder in je aluminium kozijn te boren kunt bevestigen.

Rolgordijnen met plakstrips

Een rolgordijn met plak strips kan eenvoudig bevestigd worden op het aluminium kozijn zonder dat je hoeft te boren. Zoals de naam al doet vermoeden plak je deze namelijk op het raam. Afhankelijk van het gekozen model plak je zowel de geleiders als de cassette, of alleen de geleiders.

De rolgordijnen met plakstrips zijn gemakkelijk op je aluminium kozijn te bevestigen en heten vandaar bij ons ook ‘Easy Fix’. De Easy Fix is verkrijg als semi transparant rolgordijn en verduisterend rolgordijn te verkrijgen.

Rolgordijnen monteren in plafond/wand

Bij de overige typen rolgordijnen worden standaard montage steunen geleverd voor plafond- en wandmontage. Deze steunen kun je in je plafond of wand schroeven, waardoor je dus niet in je aluminium kozijn hoeft te schroeven. Dit geldt zowel voor enkele als duo rolgordijnen.

rolgordijn aluminium kozijn

Houten jaloezieën voor aluminium kozijnen

Een houten jaloezie voor je aluminium kozijn hangen? Ook dat is mogelijk zonder je kozijn te beschadigen. Onze houten jaloezieën zijn standaard voorzien van schaarsteunen die met behulp van schroeven gemonteerd kunnen worden. Ga je houten jaloezieen voor je aluminium kozijn hangen, dan kun je hierbij het beste kiezen voor montage aan het plafond, of aan de muur boven het kozijn.

houten jaloezie aluminium kozijn

Aluminium Jaloezieën voor aluminium kozijnen

Aluminium raambekleding voor een aluminium kozijn, dat klinkt als een perfecte match! Voor aluminium jaloezieën geldt min of meer hetzelfde als voor de houten jaloezieën: deze zijn standaard voorzien van schaarsteunen die je met behulp van schroeven aan de muur of aan het plafond kan monteren. Hierdoor hoef je niet in het aluminium kozijn zelf te schroeven en valt de jaloezie hier mooi voorlangs. Kenmerkend aan aluminium jaloezieën zijn de vele dunne lamellen, wat voor een speelse sfeer zorgt in jouw huis. Daarnaast zijn aluminium jaloezieen vochtbestendig.

aluminium jaloezie aluminium kozijn

Plissé Gordijnen voor aluminium kozijnen

Het plissegordijn, wie kent hem niet? Deze populaire raambekleding wil je natuurlijk ook voor jouw aluminium kozijn kunnen hangen. Ook plisségordijnen kunnen aan het plafond gemonteerd worden, waardoor je niet in jouw aluminium kozijn hoeft te boren. Kies in dat geval voor de plafond steun bij het bestellen van een plisse gordijn. Indien je voldoende ruimte hebt boven je aluminium kozijnen kun je ze ook op de wand bevestigen met behulp van de wandsteunen. In beide gevallen zal de plisse dan voor het kozijn langs vallen.

Bij zowel de vrijhangende plissé gordijnen als de duette shades kunnen planfond- of wandsteunen worden besteld. Deze plissés zijn top down buttom op te bedienen, waardoor je helemaal zelf kunt regelen hoeveel licht je naar binnen laat. Ook kun je hierdoor het plisségordijn in het midden van je raam hangen.

plisse gordijn aluminium kozijn

Shutters voor aluminium kozijnen

Ook shutters zijn mogelijke raambekleding voor een aluminium kozijn. Shutters kunnen namelijk op een vouwrail worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om de shutters op het plafond te monteren, waardoor je niet in jouw aluminium kozijn hoeft te boren. De shutter wordt immers op een rail voor het kozijn geplaatst.

Shutters kunnen van hout of kunststof worden gemaakt. Hierdoor is het ook mogelijk om shutters voor een aluminium kozijn in een vochtige ruimte als de keuken of badkamer te plaatsen. Pluspunt van shutters: we komen ze voor je inmeten én monteren. 

shutters aluminium kozijn

Vouwgordijnen voor aluminium kozijnen

Fan van vouwgordijnen? Mooi! Ook vouwgordijnen zijn geschikt voor aluminium kozijn. Je dient wel de montagesteunen tegen de wand boven het raam of op het plafond te monteren. Zo blijft je kozijn onbeschadigd. De vouwgordijnen vallen op deze manier mooi langs het kozijn naar beneden.

Onze vouwgordijnen zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen, variërend van transparant tot verduisterend. Je kunt ook kiezen voor een top down bottom up uitvoering, waarmee je zowel de bovenkant als onderkant kan laten zakken. Bovendien zorgen de vouwgordijnen voor een unieke en landelijke sfeer in jouw huis.

vouwgordijn aluminium kozijn

Gordijnen voor aluminium kozijnen

Last but not least: gordijnen. Aangezien je gordijnen ophangt aan een gordijnrails of -roede zijn gordijnen geschikte raamdecoratie voor iedere kozijnsoort, dus ook aluminium kozijnen. De rails hang je namelijk op aan het plafond. Er komt dus geen schroefje in of krasje op jouw mooie aluminium kozijnen. Gordijnen zijn in diverse soorten en maken te verkrijgen, waardoor er altijd wel een geschikt gordijn voor jouw te vinden is. Of je nu een vitrage gordijn zoekt voor in de woonkamer of juist een verduisterend gordijn voor de slaapkamer, slagen doe je altijd.

gordijn aluminium kozijn

Zoek je nog meer inspiratie? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze medewerkers laten je graag alle producten zien en kunnen je nóg meer vertellen over raamdecoratie voor aluminium kozijnen.