Raambekleding voor aluminium kozijnen

Niet iedere raamdecoratie is geschikt voor aluminium kozijnen. Je wilt natuurlijk niet schroeven en boren in je aluminium kozijn, omdat de sporen hiervan vrijwel niet zijn weg te werken. Klemsteunen werken vaak ook niet, omdat deze er vanaf glijden. Welke raambekleding blijft er dan nog over voor jouw aluminium kozijn? Wij hebben er zeven voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor aluminium kozijnen kiezen

Populaire raambekleding voor een aluminium kozijn

rolgordijnen vouwgordijnen plisségordijnen

Rolgordijnen

Zoek je raamdecoratie voor aluminium kozijnen? Dan zijn rolgordijnen zeer geschikt. Rolgordijnen kunnen namelijk op verschillende manieren worden gemonteerd, waardoor er altijd wel een rolgordijn te vinden is die je zonder in je aluminium kozijn te boren kunt bevestigen.

Rolgordijnen monteren in plafond/wand

Bij de meeste rolgordijnen worden standaard steunen geleverd voor plafond- en wandmontage. Deze steunen kun je in je plafond of wand schroeven, waardoor je dus niet in je aluminium kozijn hoeft te schroeven. Dit geldt zowel voor enkele als duo rolgordijnen. In de meeste gevallen is er genoeg ruimte om het product in de dag te monteren, maar mocht deze ruimte er niet zijn dan kun je deze aan de wand boven het raam monteren. Dit wordt op de dag montage genoemd.

Bekijk rolgordijnen

Rolgordijnen met plakstrips

Een rolgordijn met plak strips kan eenvoudig bevestigd worden op het aluminium kozijn zonder dat je hoeft te boren. Zoals de naam al doet vermoeden plak je deze namelijk op het raam. Afhankelijk van het gekozen model plak je zowel de geleiders als de cassette, of alleen de geleiders.

De rolgordijnen met plakstrips zijn gemakkelijk op je aluminium kozijn te bevestigen en heten vandaar bij ons ook ‘Easy Fix’. De Easy Fix is verkrijg als semi transparant rolgordijn en verduisterend rolgordijn te verkrijgen.

 

Bekijk easy fix rolgordijnen

rolgordijn aluminium kozijn

Plissé Gordijnen

Het plissegordijn, wie kent hem niet? Deze populaire raambekleding wil je natuurlijk ook voor jouw aluminium kozijn kunnen hangen. Ook plisségordijnen kunnen aan het plafond gemonteerd worden, waardoor je niet in jouw aluminium kozijn hoeft te boren. Kies in dat geval voor de plafond steun bij het bestellen van een plisse gordijn. Indien je voldoende ruimte hebt boven je aluminium kozijnen kun je ze ook op de wand bevestigen met behulp van de wandsteunen. In beide gevallen zal de plisse dan voor het kozijn langs vallen. Bij zowel de vrijhangende plissé gordijnen als de duette shades kunnen planfond- of wandsteunen worden besteld.

Bekijk plisségordijnen

Plissé in magnetisch frame

Naast onze reguliere plissés kun je ook kiezen voor een plissé in een ingespannen frame; FrameFix of Window Frame producten. Dit frame bevestig je middels magneetstrips op je kozijn. Op deze manier plak je dus alleen strips op je aluminium kozijn en hoef je er niet in te boren.

Bekijk FrameFix plisségoridjnen

plisse gordijn aluminium kozijn

Jaloezieën

Een houten jaloezie voor je aluminium kozijn hangen? Ook dat is mogelijk zonder je kozijn te beschadigen. Onze houten jaloezieën zijn standaard voorzien van schaarsteunen die met behulp van schroeven gemonteerd kunnen worden. Ga je houten jaloezieen voor je aluminium kozijn hangen, dan kun je hierbij het beste kiezen voor montage aan het plafond (in de dag), of aan de muur boven het kozijn (op de dag).

Voor aluminium jaloezieën geldt min of meer hetzelfde als voor de houten jaloezieën: deze zijn standaard voorzien van schaarsteunen die je met behulp van schroeven aan de muur of aan het plafond kan monteren. Kenmerkend aan aluminium jaloezieën zijn de vele dunne lamellen, wat voor een speelse sfeer zorgt in jouw huis. Daarnaast zijn aluminium jaloezieen vochtbestendig. 

Bekijk jaloezieën

Jaloezieën in een magnetisch frame

Wanneer je een draaikiepraam hebt is het in de dag monteren van je jaloezie vaak geen optie. Hiervoor heeft Luxaflex een oplossing: FrameFix jaloezieën. Deze aluminium jaloezieën zitten in een magnetrisch frame, welke je middels magneetstrips die je op het kozijn plakt kunt bevestigen. Zo monteer je dus de jaloezie zonder in het kozijn te heoven boren.

Bekijk FrameFix jaloezieën

aluminium jaloezie aluminium kozijn

Shutters

Ook shutters zijn geschikte raambekleding voor een aluminium kozijn. Shutters kunnen namelijk op een vouwrail worden geplaatst. Hierdoor is het mogelijk om de shutters op het plafond te monteren, waardoor je niet in jouw aluminium kozijn hoeft te boren. De shutter wordt immers op een rail voor het kozijn geplaatst.

Shutters kunnen van hout of kunststof worden gemaakt. Hierdoor is het ook mogelijk om shutters voor een aluminium kozijn in een vochtige ruimte als de keuken of badkamer te plaatsen. Pluspunt van shutters: we komen ze voor je inmeten én monteren. Daarnaast zijn shutters een echte meerwaarde voor je huis en gaan deze lang mee.

Bekijk shutters

shutters aluminium kozijn

Vouwgordijnen

Fan van vouwgordijnen? Mooi! Ook vouwgordijnen zijn geschikt voor aluminium kozijn. Je dient wel de montagesteunen tegen de wand boven het raam of in het plafond te monteren. Zo blijft je kozijn onbeschadigd. De vouwgordijnen vallen op deze manier mooi langs het kozijn naar beneden.

Onze vouwgordijnen zijn beschikbaar in veel verschillende uitvoeringen, variërend van transparant tot verduisterend. Je kunt ook kiezen voor een top down bottom up uitvoering, waarmee je zowel de bovenkant als onderkant kan laten zakken. Bovendien zorgen de vouwgordijnen voor een unieke en landelijke sfeer in jouw huis.

Bekijk vouwgordijnen

vouwgordijn aluminium kozijn

Gordijnen

Last but not least: gordijnen. Aangezien je gordijnen ophangt aan een gordijnrails of -roede zijn gordijnen geschikte raamdecoratie voor iedere kozijnsoort, dus ook aluminium kozijnen. De rails hang je namelijk op aan het plafond. Er komt dus geen schroefje in of krasje op jouw mooie aluminium kozijnen. Gordijnen zijn in diverse soorten en maken te verkrijgen, waardoor er altijd wel een geschikt gordijn voor jouw te vinden is. Of je nu een vitrage gordijn zoekt voor in de woonkamer of juist een verduisterend gordijn voor de slaapkamer, slagen doe je altijd.

Bekijk gordijnen

gordijn aluminium kozijn

Zoek je nog meer inspiratie? Kom dan langs in een van onze winkels. Onze medewerkers laten je graag alle producten zien en kunnen je nóg meer vertellen over raamdecoratie voor aluminium kozijnen.