Duo rolgordijnen op maat

Duo rolgordijnen, ook wel dubbele rolgordijnen, zijn een echte sfeermaker in huis. Ze zorgen ervoor dat je overdag meer dan genoeg zicht naar buiten hebt. Je kunt de banen namelijk openen en sluiten, maar ook het geheel als een rolgordijn omhoog rollen. ‘s Avonds kun je het gordijn laten zakken, en als je geen zicht van binnen naar buiten wilt, de banen sluiten. Bij Raambekleding Nederland bieden we een uitgebreide selectie van op maat gemaakt duo rolgordijnen om aan al jouw wensen te voldoen.

Wat zijn duo rolgordijnen?

Duo rolgordijnen bestaan uit twee stoflagen die langs elkaar bewegen, waardoor je de lichtinval en privacy in huis kunt regelen zonder het gordijn volledig op te hoeven trekken. De afwisseling van transparante en gekleurde banen biedt de mogelijkheid om de sfeer in elke ruimte naar behoefte aan te passen.

duo rolgordijn woonkamer label 65

Voordelen van dubbele rolgordijnen

Duo rolgordijnen bieden allereerst een praktische oplossing voor het regelen van lichtinval en privacy. Daarnaast stellen ze je ook in staat je persoonlijke stijl door te laten klinken in jouw interieur. Dankzij de twee stoflagen kun je de hoeveelheid licht nauwkeurig regelen, waardoor je altijd de perfecte balans tussen privacy en natuurlijk licht kunt vinden. Daarnaast zijn er diverse kleuren en patronen beschikbaar, waardoor je altijd een optie vindt die bij jou past. 

Voor welke type ruimtes zijn duo rolgordijnen geschikt?

Duo rolgordijnen zijn een veelzijdige raambekleding optie die geschikt is voor verschillende soorten ruimtes. De keuze voor de ruimte heeft te maken met persoonlijke voorkeur en hoe deze ruimte is ingedeeld.

In de keuken

In de keuken bieden duo rolgordijnen een praktische oplossing die eenvoudig schoon te houden is, terwijl je toch kunt genieten van natuurlijk licht tijdens het koken.

In de woonkamer

In de woonkamer creëert een dubbel rolgordijn een gezellige sfeer en kun je de lichtinval aanpassen aan verschillende momenten van de dag. Van ontspannen televisie kijken tot gezellige avonden met vrienden en familie.

In je werk- studeerkamer en thuiskantoor

Naast de meer standaard ruimtes, zijn duo rolgordijnen ook uitermate geschikt voor de werkkamer. Zo nemen ze weinig ruimte in beslag, wat ze ideaal maakt voor kleinere ruimtes of naast deuren. 

Wat is het verschil tussen een rolgordijn en een duo rolgordijn?

Een standaard rolgordijn bestaat uit één stoflaag. Je kiest hierbij de kleur en transparantie van de stof. Om veel licht in huis te laten moet je het rolgordijn grotendeels omhoog trekken. Bij een dubbel rolgordijn hoeft dit niet. Deze bestaat namelijk uit twee stoflagen, waarbij open en gesloten vlakken elkaar afwisselen. Hierdoor kun je alsnog veel licht naar binnen laten wanneer het rolgordijn volledig uitgerold is. 

Hoe werkt een duo rolgordijn?

Een duo rolgordijn wordt ook wel eens een roljaloezie genoemd en biedt verschillende mogelijkheden. Doordat duo rolgordijnen twee stoflagen hebben kun je de lichtinval in huis regelen zonder het rolgordijn helemaal op te trekken. De stof van het duo rolgordijn bestaat uit twee banen, transparante en gekleurde, die elkaar afwisselen. Door de stoffen langs elkaar te bewegen kun je of door de transparante banen licht binnen laten of juist het duo rolgordijn volledig sluiten.

Verschillende soorten dubbele rolgordijnen bij Raambekleding Nederland

Er zijn verschillende varianten mogelijk van het dubbele rolgordijn, zodat er altijd wel eentje is die bij je past. Kies je bijvoorbeeld voor een rolgordijn met elektrische bediening, eentje met cassette of juist eentje zonder cassette? 

Elektrische bediening

Zowel de Label 65® duo rolgordijnen als de Luxaflex® Twist Rolgordijnen zijn met elektrische bediening te bestellen. Dit betekent dat je jouw duo rolgordijn elektrisch kunt bedienen met een afstandsbediening of app. Zo kun je de duo rolgordijnen op afstand bedienen of op vaste tijden laten optrekken of zakken. Elektrische duo rolgordijnen hebben geen bedieningsketting, wat er natuurlijk ook extra stijlvol uit ziet. De motor moet eens in de paar maanden worden opgeladen, hoe snel deze leeg is, is uiteraard afhankelijk van het gebruik.

Zonder cassette

Je kunt bij ons kiezen tussen dubbele rolgordijnen met of zonder cassette. Een cassette is het omhulsel waarin het rolgordijn wordt opgerold wanneer het omhoog wordt getrokken. Dubbele rolgordijnen zonder cassette hebben een eenvoudige uitstraling, omdat het gordijn wordt opgerold zonder externe behuizing. Dit kan een meer minimalistische look bieden die goed past bij moderne interieurs. Zonder cassette zijn de rolgordijnen vaak lichter en compacter, waardoor ze ideaal zijn voor ramen met beperkte ruimte boven het kozijn. 

Met cassette

Dubbele rolgordijnen met cassette hebben een behuizing die het opgerolde gordijn bedekt. Dit zorgt voor een meer gestroomlijnde uitstraling, en biedt extra bescherming aan het gordijn en de mechanische onderdelen. De cassette is verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen om aan te sluiten bij jouw decoratieve voorkeuren.

Populaire merken bij Raambekleding Nederland

Als Raambekleding Nederland zijn we officiële dealer van Luxaflex® en Label 65®. We verkopen een ruime selectie raamdecoratie van zowel Luxaflex® als Label 65®. Het online bestellen van deze producten is zeer makkelijk. Je kunt de producten zelf inmeten, of gebruik maken van onze meetservice. Zo ben je altijd zeker van de juiste maat.

Luxaflex®

Op zoek naar Luxaflex® raamdecoratie op maat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Luxaflex® werd bekend door hun innovatieve horizontale jaloezieën. In de afgelopen jaren hebben ze meerdere nieuwe, populaire producten geïntroduceerd, waaronder de populaire Duette Shades. Wij verkopen een ruimte selectie Luxaflex® voor een scherpe prijs. Je profiteert namelijk van 25% korting op Luxaflex® producten op maat.

Label 65®

Label 65® is ons eigen merk en staat voor kwalitatieve en stijlvolle raamdecoratie voor een scherpe prijs. Label 65® heeft ervoor gekozen om een collectie samen te stellen van stoffen en kleuren die het meest verkocht worden. Alle raamdecoratie wordt 100% op maat gemaakt en is naar wens samen te stellen. Daarnaast kies je per product de bedieningsmogelijkheden, wil je de bediening links, rechts of kies je toch voor elektrische bediening?

Kiezen voor maatwerk of kant-en-klaar?

Alle duo rolgordijnen die je bij Raambekleding Nederland bestelt worden helemaal naar jouw wensen en dus volledig op maat gemaakt. Jij bepaalt de maten, kleur en de bediening. Zo ontvang je van ons altijd een perfect passend duo rolgordijn dat aan al jouw wensen voldoet.

Voordat je het product besteld, bepaal je de gewenste maat van het rolgordijn. Dit kun je gemakkelijk zelf meten via onze meetinstructies voor rolgordijnen. Daarnaast kun je het ook uitbesteden door gebruik te maken van onze meetservice. Hierna vul je de gewenste maat in en kun je jouw wensen voor het duo rolgordijn invullen.

Zo kun je onder andere bepalen:

  • Welke kleur duo rolgordijn je wilt bestellen
  • Wat voor bediening het rolgordijn moet krijgen (handbediening of elektrisch)
  • Bij handbediening kies je de bedieningszijde en kleur van de bedieningsketting
  • Welke kleur bovenbak en onderlat je wilt

Meet en ophangservice

Als je onze meetinstructies te lastig vindt, of simpelweg een monteur wilt laten komen om alles op te meten, dan kun je gebruikmaken van onze meet- en montageservice. Zo passen jouw nieuwe, op maat gemaakte duo rolgordijnen perfect in je interieur. 

Duo rolgordijnen kopen?

Op alle duo rolgordijnen van Raambekleding Nederland zit garantie. Op duo rolgordijnen van Label 65® ontvang je 4 jaar volledige garantie. Op Luxaflex® Twist Rolgordijnen en Silhouette Shades ontvang je 5 jaar garantie, waarvan 2 jaar volledig.

Wil je duo rolgordijnen in het echt bekijken, of wil je nog advies van een van onze medewerkers? Breng dan een bezoek aan onze winkel in Rijswijk (vlakbij Den Haag).