Raambekleding voor de werkkamer

Thuiswerken is de laatste jaren steeds meer in trek. Het biedt veel voordelen, waaronder minder afleiding en geen reistijd. Bij thuiswerken is het handig om een werkkamer te hebben waar je optimaal geconcentreerd kunt werken. Raambekleding is in een dergelijke kamer heel belangrijk, omdat dit hinderlijk licht tegen houdt, maar ook voor een prettige sfeer zorgt. Ook houdt het eventuele inkijk tegen. Benieuwd welke raamdecoratie er geschikt is voor jouw werkkamer? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. 

De juiste raamdecoratie voor de werkkamer kiezen

Populaire raambekleding voor werkkamers

houten jaloezieën plisse duette werkkamer vouwgordijnen werkkamer

Aluminium jaloezieen

Aluminium jaloezieen vind je veel terug te in kantoren. Dit komt voornamelijk door de moderne uitstraling en gunstige prijs. Ook in een werkkamer zijn zij een mooie en zeer functionele verschijning. Kenmerkend aan aluminium jaloezieen zijn de dunne lamellen Je kunt eenvoudig hinderlijk licht tegen gaan door de lamellen te kantelen.

De aluminium jaloezie is verkrijgbaar met lamellen van 16, 25, 35, 50 of 70 mm. De breedte van de lamel bepaald de uitstraling van de jaloezie. Om de aluminium jaloezie eenzelfde uitstraling te geven als een houten jaloezie kun je kiezen voor ladderband. 

Bekijk aluminium jaloezieën

aluminium jaloezie werkkamer

Houten jaloezieen

Voor een landelijke sfeer in je werkkamer zijn houten jaloezieen zeer geschikt. Houten jaloezieën zijn niet voor niets de meestverkochte raambekleding op onze website. Je kunt kiezen uit diverse lamelmaten, van 25 mm tot 70 mm, waarmee je de sfeer en doorkijk naar buiten bepaalt. Ook kun je kiezen diverse houtsoorten, bijvoorbeeld met een grove houtnerf. 

Op het moment dat je last hebt van fel zonlicht kun je eenvoudig de lamellen van de houten jaloezieen kantelen, zodat het licht niet in je gezicht of op je beeldscherm komt, maar er wel nog licht naar binnen komt. Je kunt ook kiezen voor een elektrische motor, zodat het kantelen via een afstandsbediening, app of spraakbesturing gedaan kan worden. Het omhoog trekken van de lamellen kan tegenwoordig bij enkele modellen ook elektrisch worden gedaan. 

Bekijk houten jaloezieën

houten jaloezieen werkkamer

Plisse gordijnen / Duette Shades

Privacy behouden, maar ook veel daglicht binnen krijgen in je werkkamer? Dan is een plissé gordijn de ideale raamdecoratie voor je thuiskantoor. Kenmerkend aan de plisse gordijnen is de plooiing in de stof. Hiermee ontstaat er al snel een sfeervol geheel in je werkkamer.

In werkkamers zijn plisse gordijnen zeer geschikt, dit komt met name door de top down bottom up bediening. Hiermee kun je zowel de onderkant als de bovenkant van de plissé bedienen en zo het plisségordijn in het midden of onderin het raam hangen. Op deze manier kun je hinderlijk licht op je scherm blokkeren, terwijl er via de bovenkant van het raam nog lekker veel licht binnenkomt.

Duette Shades zijn grotendeels hetzelfde als plisse gordijnen, alleen bevatten de Duette Shades een extra stoflaag. Hierom worden Duettes ook wel dubbele plisségordijnen genoemd. Door de dubbele laag ontstaat een honingraatstructuur in de stof, welke een isolerende werking heeft. Duettes laten iets minder licht door dan plissé gordijnen, omdat deze dus uit meer stof bestaan.

Bekijk plisségordijnen en duettes

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn ideaal om privacy in je werkkamer te behouden, terwijl je wel voldoende daglicht binnen krijgt. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen. Zo kun je ze bestellen in de stofsoorten transparant, semi-transparant of volledig verduisterend. In het geval van een werkkamer is het aan te raden om een semi transparante stof te kiezen. Deze stof zorgt namelijk voor voldoende zicht naar buiten, terwijl je geen last hebt van inkijk of hinderlijk zonlicht. 

Een unieke uitvoering van het klassieke rolgordijn is het Duo rolgordijn. Dit rolgordijn bestaat uit horizontale transparante en semi transparante stofbanen. Je kunt dit rolgordijn omlaag laten, terwijl je de twee stofbanen langs elkaar heen beweegt om de lichtinval te bepalen. Hierdoor kun je in een handomdraai hinderlijk licht tegengaan zonder het gordijn volledig te hoeven sluiten. 

Bekijk rolgordijnen

rolgordijnen werkkamer

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn mooie sfeermakers voor op de werkkamer. Ze dimmen hinderlijk licht, waardoor je goed op je beeldscherm kunt blijven kijken. De hoeveelheid licht die je binnenlaat kun je gemakkelijk zelf regelen. Ook zijn vouwgordijnen top down bottom up te bedienen. Hierdoor kan je aan de bovenkant licht naar binnen laten, terwijl je aan de onderkant van het raam hinderlijk licht en inkijk tegengaat. Ook verbeteren vouwgordijnen de akoestiek in je werkkamer. Dit is natuurlijk erg handig wanneer je veel aan het (video)bellen bent.

Bekijk vouwgordijnen

Wil je de vouwgordijnen in het echt bekijken? Of wil je graag persoonlijk advies van een van onze medewerkers? Breng dan een bezoek aan onze winkel in Rijswijk. We helpen je graag!