Raambekleding voor schuifpui

Lekker veel licht in huis en een grote doorgang naar de tuin; dat is het voordeel van een schuifpui. Een schuifpui is dan ook een echte sfeermaker, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Zo'n groot raam betekend veel inkijk en hinderlijk zonlicht. Om dit beide tegen te gaan is het kiezen van de juiste raambekleding voor de schuifpui erg belangrijk. Benieuwd naar de mogelijkheden voor de verschillende opties zonwering voor de schuifpui? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor de schuifpui kiezen

Gordijnen voor de schuifpui

Gordijnen zijn al jarenlang sfeermakers in menig woonruimte. Het is dan ook geen verrassing dat gordijnen voor de schuifpui een zeer goede optie zijn. Je kunt ervoor kiezen om gordijnen aan beide zijden van de schuifpui te hangen, of aan een van de zijden. Wanneer je voor dit laatste kiest is het natuurlijk slim om het gordijn voor het gedeelte van de pui te hangen waar je niet in en uit loopt. Ga je voorlopig niet naar buiten, dan kun je het gordijn gemakkelijk sluiten en genieten van je privacy. 

Wanneer je veel daglicht binnen wilt krijgen door je schuifpui, dan kun je kiezen voor voile of vitrage gordijnen, beide zijn transparante stoffen die hinderlijk licht filteren, maar wel voldoende licht doorlaten. Wil je enigszins daglicht binnen krijgen, maar inkijk voorkomen, dan kun je het beste kiezen voor lichtdoorlatende gordijnen

gordijnen schuifpui

Welke gordijnen zijn geschikt voor een schuifpui?

In principe kun je ieder type gordijn voor je schuifpui hangen. Dit betekent dat zowel vitrages als verduisterende gordijnen een optie zijn. Het kiezen van de gordijnstof is dus een kwestie van smaak. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is dan ook; welke doel heeft het gordijn? Is het puur voor het creëren van sfeer, wil je dat het gordijn inkijk tegengaat of vind je het fijn om de zon volledig uit je huis te weren met een gevoerd gordijn? Afhankelijk van dit antwoord kun je een type gordijnstof kiezen.

Montage van gordijnen bij een schuifpui

Gordijnen kun je op twee manieren monteren: in de dag en op de dag. In de dag betekent dat je de rails, roede of railroede waaraan je het gordijn ophangt in het kozijn monteert. Bij op de dag montage monteer je de rails (foto midden), roede (foto rechts) of railroede (foto links) in de muur of het plafond. Je kunt hierbij kiezen voor plafondsteunen of wandsteunen. Bij gordijnroedes is het tevens mogelijk om de roede te bevestigen met zijkantsteunen. Dit is met name bij in de dag montage erg handig.

montage gordijn aan rails of roede


Voordelen van gordijnen:

 • Privacy: Gordijnen voor een schuifpui bieden privacy door nieuwsgierige blikken van buitenaf te blokkeren.

 • Lichtregeling: Met gordijnen kun je de hoeveelheid natuurlijk licht in de kamer aanpassen, van volledige blokkering tot maximale helderheid.

 • Warmte- en energiebesparing: Gordijnen helpen bij het isoleren van de ruimte rond de schuifpui, waardoor warmteverlies wordt verminderd en energiekosten worden bespaard.

 • Geluidsreductie: Dikke gordijnen verminderen het geluid van buiten, waardoor een rustigere omgeving ontstaat.

 • Esthetische waarde: Gordijnen voegen stijl en kleur toe aan het interieur, waardoor de schuifpui er aantrekkelijker uitziet.

 • Bescherming tegen UV-stralen: Gordijnen beschermen meubels en interieurelementen tegen verkleuring en schade door langdurige blootstelling aan de zon.

Bekijk gordijnen

Shutters

shutters op vouwrail

Wanneer je schuifpui hebt en een landelijke sfeer in de huiskamer wilt creëeren zijn shutters aan. Shutters voor de schuifpui worden volledig op maat gemaakt en passen hierdoor altijd perfect. Daarnaast zorgen deze shutters voor voldoende privacy, mogelijkheden om de lichtinval in huis te regelen en vooral een hele fijne sfeer in huis. 

Shutters zijn zeer geschikt voor schuifpuien, zeker wanneer je kies voor shutters op een vouwrail. Shutters hangen over het algemeen in een vierzijdig paneel, waar de luiken aan bevestigd zijn met scharnieren. Standaard kunnen de shutterluiken opengeklapt worden als een soort deur. In het geval van een schuifpui is dit niet altijd handig. Daarom raden wij aan om een vouwrail te kiezen bij shutters. Hierdoor komen de panelen per set van twee luiken op de vouwrail te zitten, waardoor je de shutters nog eenvoudiger kunt openen. 

Welke shutters zijn geschikt voor een schuifpui?

Voor een schuifpui zijn zowel houten shutters als pvc shutters een optie. Waar we voorheen de pvc shutters met name in vochtige ruimtes van het huis zagen, zien we deze ook steeds vaker terug in de woonkamer. De pvc shutters lijken qua uiterlijk erg op houten shutters. Wanneer je kiest voor een effen kleur, als wit, zwart of antraciet, dan is het verschil tussen hout of pvc vrijwel niet te zien.

zwarte shutters schuifpui  witte shutters schuifpui

Shutters op een vouwrail

Bij een schuifpui is het belangrijk dat je gemakkelijk naar buiten en binnen kunt lopen. Shutterpanelen zijn standaard te openen en sluiten als een soort deur. Het is daarnaast ook mogelijk om je shutters op een rail te laten plaatsen. Hiermee is het mogelijk om je shutters in hoeken van 90 graden te vouwen en deze opzij te schuiven. Hiermee maak je de weg vrij voor de schuifpui, zonder je shutters steeds open en dicht te hoeven klappen.

Een statement maken met shutters

Shutters zijn een eyecatcher in de woonkamer. Aangezien een schuifpui een grote raampartij is, zal je er veel shutterpanelen voor moeten plaatsen. De shutters trekken de aandacht en geven sfeer aan de ruimte. Hierdoor kun je met shutters dus echt een statement maken in je woonkamer.

Doordat schuifpui shutters vaak zeer groot zijn, is het belangrijk om na te denken over de kleurkeuze voor je shutters. De kleur die je kiest kan namelijk sfeerbepalend zijn voor je interieur. Wanneer je de shutters niet teveel op wilt laten vallen kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur, zoals wit of crème. Ook zwarte shutters zijn een populaire keuze. Deze neutrale kleuren zijn gemakkelijk te combineren de rest van je interieur.

witte shutters woonkamer schuifpui zwarte shutters schuifpui

Voordelen van shutters voor de schuifpui:

 • Afmetingen: een groot voordeel van shutters is dat deze in zeer grote maten geproduceerd kunnen worden

 • Privacy: shutters creëren veel privacy creëren en ze houden hinderlijk licht tegen

 • Duurzaamheid en onderhoud: Shutters zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud dankzij stevige materialen zoals hout of PVC.

 • Esthetische waarde: Shutters voegen elegantie en stijl toe aan het interieur, verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen.

Wil jij shutters voor de schuifpui laten plaatsen? Bestel dan een shutter meetafspraak. Onze expert komt dan bij je thuis om te shutters vakkundig in te meten en al je wensen met je door te nemen.

Onze shutters in het echt bekijken? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk.

Bekijk shutters

 

Plissé & Duette Shades voor de schuifpui

Plisse gordijnen zijn altijd een sfeervolle verschijning in huis en zeer populaire raamdecoratie. Kenmerkend aan plisse gordijnen is de plooiing in de stof, wat zorgt voor een stijlvol uiterlijk. Plisse gordijnen voor de schuifpui zijn een goede optie. Je kunt de plisses in twee of meerdere delen naast elkaar hangen. Zo kun je gemakkelijk de plisse die voor de deur hangt omhoog doen, terwijl de overige ramen wel nog bedekt blijven met het plisségordijn. Je kunt uiteraard ook kiezen voor één groot gordijn.

Het grote voordeel van plisses is het top down bottom up systeem. Hierdoor is het mogelijk de gordijnen in het midden van het raam te hangen. Zo ga je inkijk tegen, maar kun je de lichtinval van de schuifpui wel nog optimaal benutten. Plisségordijnen zijn er in diverse uitvoeringen, van transparant tot verduisterend. Ook zijn de mogelijkheden qua kleuren zeer groot. Zo is er altijd een plisse gordijn die past bij jouw interieur. 

Duette Shades hebben min of meer dezelfde functie als plisse gordijnen en zijn dus ook geschikt voor een schuifpui. Het belangrijkste verschil is dat duette shades een extra stoflaag hebben, waardoor er een honingraatstructuur ontstaat. Door de extra stoflaag zijn de duette shades standaard semi transparant of verduisterend.

Plisse gordijn of Duette voor de schuifpui?

Plissés en Duettes zijn nagenoeg hetzelfde product. Het grote verschil dit hem in het aantal stoflagen. Een plisségordijn bestaat uit één stoflaag. Hierbij zitten er altijd kleine gaatjes in de stof, waar de koorden doorheen lopen. Duettes zijn dubbele plisségordijnen en bestaat uit twee stoflagen. De koorden zitten hier weggewerkt tussen deze twee stoflagen. Hiermee ogen Duettes is netters, maar zijn ze ook iets minder transparant door de extra stoflaag.

verschil duette shades en plissegordijnen

Schuifpui plisse; lichtdoorlatend of verduisterend

Plisse gordijnen en Duette Shades zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties; van zeer transparant tot verduisterend. Hiermee zijn ze niet enkel geschikt voor een schuifpui in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Doordat de plissés en duettes dicht tegen elkaar aan gemonteerd kunnen worden, ontstaat er slechts een kleine kier tussen de producten.

duette shades lichtdoorlatend verduisterend

Tips voor het kiezen van een plisse voor de schuifpui

 1. Heb je een hele grote schuifpui? Dan kan een plissé of Duette snel druk ogen. Een plissé met 32 mm of 64 mm plooing kan hier mooier staan. Er zitten dan minder plooien in de stof, waardoor het geheel rustiger oogt. Nadeel is wel dat het pakket dieper is bij een 32 of 64 mm plooi.

 2. Aangezien schuifpui ramen altijd groot zijn, zijn de bedieningskoorden van een schuifpui plissé of duette vrij lang. Loshangende koorden kunnen makkelijk worden opgehangen aan de bijgeleverde koordkikker, maar dit staat niet altijd even mooi. Een eindloos koord of ketting systeem of Smartcord (Luxaflex) bieden hiervoor een uitkomst. Bij deze bedieningsvormen blijft de lengte van het koord of de ketting altijd gelijk, waardoor deze niet in de weg zitten.

Voordelen van plissé of duette shades voor de schuifpui:

 • Energiebesparing: Plissé- of Duette shades helpen de energiekosten te verlagen door warmteverlies te verminderen en de isolatie van de schuifpui te verbeteren. Duette shades zijn de meest energiebesparende raambekleding door de dubbele stoflaag waardoor dit product extra isolerend is.

 • Functionaliteit: De plissé- of Duette shades kunnen in verschillende modellen geleverd worden bijvoorbeeld met een Top Down - Bottom Up functie zodat je ook de bovenkant kan laten zaken en het product halverwege het raam komt te hangen.

 • Geluidsreductie: De shades kunnen ook helpen om geluid van buitenaf te verminderen, waardoor een rustigere en comfortabelere binnenomgeving wordt gecreëerd.

 • Stijl en esthetiek: Plissé- of Duette shades voegen een mooie en elegante uitstraling toe aan de schuifpui, waardoor het interieur visueel aantrekkelijker wordt.

Bekijk plissés en duettes

Jaloezieen

Onze houten en aluminium jaloezieen zijn razend populair. Houten jaloezieen zorgen voor een mooie landelijke sfeer, terwijl aluminium jaloezieen voor een speelse en moderne uitstraling zorgen. Deze mooie jaloezieën wil je natuurlijk ook voor je schuifpui kunnen hangen. We hebben goed nieuws, ook dat is mogelijk!

Voor schuifpuien zijn zowel houten als aluminium jaloezieen geschikt, omdat ze vrij breed besteld kunnen worden (meestal tot maximaal 3000 mm breed). Hierdoor kun je gemakkelijk de schuifpui afdekken met een jaloezie. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om meerdere jaloezieën naast elkaar te hangen voor je schuifpui. Zo kun je op zomerdagen de jaloezie die voor de doorgang hangt omhoog doen om gemakkelijk naar binnen en buiten te kunnen lopen, terwijl de rest netjes blijft hangen. 

Je kunt de jaloezieen bij een schuifpui het beste op het kozijn monteren, zodat ze voor de schuifpui en (eventuele) klink langs vallen en netjes naast elkaar kunnen hangen.

Houten jaloezieën voor schuifpui

Onze houten jaloezieën zijn zeer populair. Voor het creëren van een warme, landelijke sfeer zijn houten jaloezieën de juiste keus. Een schuifpui met jaloezieën die zowel zonwering als sfeervolle decoratie zijn, is een aanwinst voor elk interieur. Houten jaloezieën op maat zorgen voor een strak design en laten geen grote kieren vrij. Zowel het filteren van het licht als het bewaken van je privacy hebben daar baat bij. Voel je lekker vrij en comfortabel in je eigen woning.

bekijk houten jaloezieën

houten jaloezieen schuifpui

Aluminium jaloezieën voor schuifpui

Een wat speelse en moderne uitstraling krijg je als je voor aluminium jaloezieën kiest.Aluminium jaloezieën in de schuifpui zijn vocht- en vuilbestendig. De horizontale jaloezieën of verticale lamellen hebben weinig onderhoud nodig. Schoonmaken doe je door eerst het stof te verwijderen. Vervolgens omklem je met een washandje tussen je vingers de afzonderlijke lamellen. Op die manier maak je meteen de onderkant en de bovenkant schoon. In no time zijn je aluminium jaloezieën weer blinkend schoon.

bekijk aluminium jaloezieën

aluminium jaloezieen schuifpui

Schuifpui met elektrische jaloezieën

Zoek je naar gemak en luxe? Dan zijn elektrische jaloezieën de ideale jaloezieën voor de schuifpui. Elektrisch houdt in dit geval in dat de jaloezieën verbonden zijn met een onzichtbare draadloze motor. Deze motor is helemaal weggewerkt en levert dus geen visuele verstoring op. Dankzij de accu hoeft er ook geen plek nabij een stopcontact gevonden te worden. De accu laad je enkele keren per jaar op en verder heb je er geen omkijken naar. Het bedienen doe je met de bijgeleverde afstandsbediening. Het is ook mogelijk om een app te downloaden op je smartphone. Dit biedt diverse extra mogelijkheden als tijdschema's en bediening terwijl je van huis bent.

bekijk elektrische jaloezieën

Jaloezie voor schuifpui inmeten

Wij hebben houten jaloezieën tot wel 3600 mm breed in ons assortiment. Hiermee dek je gemakkelijk de schuifpui af. Al kun je de afstand natuurlijk ook overbruggen door meerdere jaloezieën naast elkaar te hangen. Het voordeel van opgedeelde jaloezieën is dat je de jaloezie die voor de doorgang hangt apart omhoog kunt doen. Op een zomerdag loop je dan makkelijk in en uit terwijl de andere helft van de schuifpui bedekt blijft. Waar je goed op moet letten bij het inmeten is de pakkethoogte van de lamellen. Het is geen fraai gezicht als een deel van de opgetrokken lamellen voor het glas hangt. Houten, horizontale lamellen worden gestapeld als de jaloezieën helemaal opgetrokken zijn. Aluminium lamellen hebben als voordeel ten opzichte van houten jaloezieën dat ze dunner zijn. Hierdoor zal de pakkethoogte minder zijn. Je vindt de pakkethoogte bij de specificaties van ieder model. 

Voordelen van jaloezieën voor de schuifpui:

 • Duurzaamheid: Aluminium jaloezieën zijn duurzaam en bestand tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik bij een schuifpui die blootgesteld kan worden aan weersinvloeden.

 • Lichtregeling: Met aluminium en houten jaloezieën kun je de inval van natuurlijk licht nauwkeurig regelen door de lamellen te kantelen of op te trekken, waardoor je de gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy kunt creëren.

 • Privacy: Wanneer de lamellen gesloten zijn, bieden aluminium en houten jaloezieën uitstekende privacy door het blokkeren van inkijk van buitenaf, terwijl je nog steeds wat natuurlijk licht binnenlaat.

 • Onderhoudsgemak: Aluminium jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Een eenvoudige afstoffen of afnemen met een vochtige doek is vaak voldoende om ze schoon te houden. Daarnaast zijn ze licht van gewicht.

 • Modern en stijlvol: Aluminium en houten jaloezieën hebben een strak en modern uiterlijk, waardoor ze een eigentijdse uitstraling aan de schuifpui geven en goed passen bij verschillende interieurstijlen.

Hordeuren

Bij warm weer wil je natuurlijk de schuifpui open zetten voor frisse lucht. Al die insecten die er vervolgens naar binnen kruipen en vliegen wil je dan weer niet. Gelukkig is hier ook een oplossing voor.  (Dubbele) plisse hordeuren zijn namelijk ideaal voor een schuifpui. Deze plisse hordeuren zijn eenvoudig te bedienen en geschikt voor schuifpuien tot 3200 mm breed. De plisse hordeur is voorzien van gaas dat zichzelf opvouwt als je hem dicht doet, waardoor de hordeur weinig ruimte in beslag neemt.

Je kunt de plisse hordeuren zowel in het kozijn als op het kozijn monteren. Het is alleen afhankelijk van jouw situatie en het soort schuifpui wat het meest geschikt is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer over hordeuren voor de schuifpui of bekijk direct ons aanbod hordeuren.


Voordelen van hordeuren voor een schuifpui:

 • Insectenwering: Een hordeur voor een schuifpui voorkomt dat insecten zoals muggen, vliegen en wespen naar binnen kunnen komen, waardoor je kunt genieten van frisse lucht zonder dat je last hebt van ongewenste bezoekers.

 • Ventilatie: Met een hordeur kun je de schuifpui open houden terwijl de deur gesloten blijft, waardoor je een goede luchtcirculatie in huis hebt en de ruimte kunt ventileren zonder dat er insecten binnenkomen.

 • Behoud van het uitzicht: Een hordeur is ontworpen om een onbelemmerd uitzicht naar buiten mogelijk te maken, zodat je kunt genieten van het landschap, de tuin of de omgeving zonder dat er een fysieke barrière aanwezig is.

 • Aanvullende bescherming: Naast het weren van insecten, kan een hordeur ook bescherming bieden tegen bladeren, stof, vuil en zelfs pollen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Bekijk hordeuren

Wil je advies op maat voor jouw schuifpui? Of vind je het fijn om onze producten in het echt te bekijken? Breng dan een bezoek aan onze winkel of maak gebruik van onze advies aan huis service.