Jaloezieën voor de schuifpui

Een schuifpui heeft veel voordelen. Hij laat lekker veel licht toe in huis en je hebt een brede doorgang naar de tuin. Op sommige dagen is het binnenvallende licht echter te fel en zorgt het voor te veel warmte in huis. Dat is de reden waarom jaloezieën zo populair zijn in combinatie met een schuifpui. Met jaloezieën voor de schuifpui stel je haarfijn de balans af, waardoor je kunt genieten van het natuurlijke licht zonder er de nadelen van te ondervinden. Welke jaloezieën het mooiste zijn voor jouw schuifpui? Dat is uiteraard een kwestie van smaak.

houten jaloezieen schuifpui

Houten jaloezieën voor schuifpui

Onze houten jaloezieën zijn zeer populair. Voor het creëren van een warme, landelijke sfeer zijn houten jaloezieën de juiste keus. Een schuifpui met jaloezieën die zowel zonwering als sfeervolle decoratie zijn, is een aanwinst voor elk interieur. Houten jaloezieën op maat zorgen voor een strak design en laten geen grote kieren vrij. Zowel het filteren van het licht als het bewaken van je privacy hebben daar baat bij. Voel je lekker vrij en comfortabel in je eigen woning.

bekijk houten jaloezieën

Aluminium jaloezieën voor schuifpui

Een wat speelse en moderne uitstraling krijg je als je voor aluminium jaloezieën kiest.Aluminium jaloezieën in de schuifpui zijn vocht- en vuilbestendig. De horizontale jaloezieën of verticale lamellen hebben weinig onderhoud nodig. Schoonmaken doe je door eerst het stof te verwijderen. Vervolgens omklem je met een washandje tussen je vingers de afzonderlijke lamellen. Op die manier maak je meteen de onderkant en de bovenkant schoon. In no time zijn je aluminium jaloezieën weer blinkend schoon.

bekijk aluminium jaloezieën

aluminium jaloezieen schuifpui

Schuifpui met jaloezieën elektrisch

Zoek je naar gemak en luxe? Dan zijn elektrische jaloezieën de ideale jaloezieën voor de schuifpui. Elektrisch houdt in dit geval in dat de jaloezieën verbonden zijn met een onzichtbare draadloze motor. Deze motor is helemaal weggewerkt en levert dus geen visuele verstoring op. Dankzij de accu hoeft er ook geen plek nabij een stopcontact gevonden te worden. De accu laad je enkele keren per jaar op en verder heb je er geen omkijken naar. Het bedienen doe je met de bijgeleverde afstandsbediening. Het is ook mogelijk om een app te downloaden op je smartphone. Dit biedt diverse extra mogelijkheden als tijdschema's en bediening terwijl je van huis bent.

bekijk elektrische jaloezieën

Jaloezie voor schuifpui inmeten

Wij hebben houten jaloezieën tot wel 3600 mm breed in ons assortiment. Hiermee dek je gemakkelijk de schuifpui af. Al kun je de afstand natuurlijk ook overbruggen door meerdere jaloezieën naast elkaar te hangen. Het voordeel van opgedeelde jaloezieën is dat je de jaloezie die voor de doorgang hangt apart omhoog kunt doen. Op een zomerdag loop je dan makkelijk in en uit terwijl de andere helft van de schuifpui bedekt blijft. Waar je goed op moet letten bij het inmeten is de pakkethoogte van de lamellen. Het is geen fraai gezicht als een deel van de opgetrokken lamellen voor het glas hangt. Houten, horizontale lamellen worden gestapeld als de jaloezieën helemaal opgetrokken zijn. Aluminium lamellen hebben als voordeel ten opzichte van houten jaloezieën dat ze dunner zijn. Hierdoor zal de pakkethoogte minder zijn. Je vindt de pakkethoogte bij de specificaties van ieder model.

Zwarte jaloezieën combineren

Zwarte jaloezieën voor de schuifpui laten zich eenvoudig combineren met lichte kleuren als wit, zand, grijs, roze of geel. De kleur zwart is in allerlei woonstijlen te gebruiken. Modern zonder poespas, sjiek klassiek, vintage, industrieel, noem maar op. Witte jaloezieën zetten een rustige sfeer neer. Wit matcht heel goed met natuurlijke kleuren als het hout van de kozijnen en ook met aardetinten. Zowel met wit als met zwart kun je alle kanten op. Houten of bamboe jaloezieën met houttint zijn wat meer uitgesproken. Meer dan 2 verschillende houtkleuren in een ruimte gebruiken, betekent dat je de rest van het interieur beter rustig kunt houden.

zwarte jaloezieën schuifpui

Tips jaloezieën schuifpui

  • Gebruik je de schuifpui intensief? Houd er dan rekening mee dat de jaloezieën ook veel gebruikt worden. Elektrische jaloezieën zijn in dat geval een nuttige investering.
  • Meet je schuifpui goed op voordat je jaloezieën op maat bestelt. Dit inmeten doe je gemakkelijk zelf aan de hand van onze meetinstructies voor jaloezieën.
  • Bij een ondiepe schuifpui kun je de jaloezieën het beste op het kozijn monteren. Op die manier vallen de jaloezieën langs de schuifpui en zit de (eventuele) klink, greep of hendel niet in de weg. Veel schuifpuien zijn echter diep genoeg om de jaloezieën ‘in de dag’ te plaatsen.

Montage van jaloezieën schuifpui

Jaloezieën voor de schuifpui monteren is geen moeilijke klus. Als je een beetje handig bent, kun je het eenvoudig zelf aan de hand van onze montage instructies voor jaloezieën. Deze instructies vind je bij al onze jaloezieën en zijn beschikbaar in de vorm van een video en een montagehandleiding. Wanneer je jaloezie op de juiste plaats hangt kun je deze afwerken door de meegeleverde afdeklijst erop te klikken. Dit zorgt ervoor dat de aluminium bovenbak netjes wordt weggewerkt achter een houten lat. Jaloezieën voor je schuifpui uitzoeken? Ontdek ons ruime assortiment Label 65 en Luxaflex jaloezieën.