Hordeuren voor de schuifpui

Als de zomer nadert, willen we allemaal genieten van frisse lucht en een verkoelend briesje in ons huis. Maar dit betekent ook dat insecten, zoals muggen en vliegen, een kans krijgen om naar binnen te glippen en ons plezier te verstoren. Gelukkig is er een eenvoudige en effectieve oplossing: hordeuren voor schuifpuien. In deze blog zullen we de verschillende opties bespreken en je helpen de perfecte hordeur te vinden die past bij jouw schuifpui.

hordeur schuifpui

Plissé hordeur voor schuifpuien

Plissé hordeuren zijn een uitstekende keuze voor schuifpuien vanwege hun praktische eigenschappen en veelzijdigheid. Deze hordeuren vouwen als een harmonica open en dicht, waardoor je flexibiliteit hebt bij het gebruik ervan. Ze kunnen gemakkelijk aan de zijkant van de schuifpui worden gemonteerd en bieden een soepele bediening, zodat je de hordeur snel kunt openen of sluiten wanneer dat nodig is. Daarnaast kun je deze hordeur op iedere gewenste stand open laten staan dankzij de rupsketting aan de onderkant. De hordeur klapt dus nooit dicht wanneer je deze loslaat. Tevens is bij plisse hordeuren met rupsketting de ondergeleider slechts 3 mm hoog.

In de maanden dat de hordeur nauwelijks gebruikt wordt kun je deze uit het frame klikken en opbergen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de hordeur het gehele jaar te laten zitten. Dankzij het plisségaas neemt deze weinig ruimte in.

Label65® hordeuren

Label65® is ons eigen merk en we bieden een scala aan hordeuren aan, waaronder plissé hordeuren. Met onze focus op kwaliteit en maatwerk zorgen we ervoor dat de hordeur perfect past bij jouw schuifpui en lang meegaat. We hebben niet alleen hordeuren voor een schuifpui maar ook voor een enkele deur of openslaande/dubbele deuren. Zo kan je kiezen uit Label 65® Plissé Hordeur De Luxe , Label 65® Plissé Hordeur De Luxe Smal en een Label 65® Plissé Hordeur De Luxe XL tot 3200mm - dubbele deur

Luxaflex® hordeuren

Luxaflex® is een toonaangevend merk op het gebied van raamdecoratie, en ze bieden ook hoogwaardige hordeuren voor schuifpuien, waaronder plissé hordeuren. Met Luxaflex® krijg je niet alleen functionaliteit en duurzaamheid, maar ook een stijlvolle en esthetisch aantrekkelijke toevoeging aan je interieur. De Plissé hordeur Allure kan tegen een stootje en is breed toepasbaar. Leverbaar als dubbele of gekoppelde plissé hordeur tot 4 meter breed. Ideaal voor als je op zoek bent naar een hor voor openslaande deuren. 

bekijk alle hordeuren

hordeuren schuifpui

Is mijn schuifpui geschikt voor een hordeur?

Bij het bepalen of een schuifpui geschikt is voor een hordeur, zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Een belangrijk aspect is de afmetingen van de opening van de schuifpui. Het is essentieel dat de hordeur binnen deze afmetingen past om effectief te kunnen functioneren. Het meten van de breedte en hoogte van de opening is daarom van groot belang om ervoor te zorgen dat de hordeur perfect aansluit.

Controleer de bevestigingsmogelijkheden

Daarnaast is het belangrijk om de bevestigingsmogelijkheden van de schuifpui te controleren. Een hordeur moet stevig en veilig kunnen worden gemonteerd. Let op de aanwezigheid van voldoende kozijnen, rails of andere structurele elementen waarop de hordeur kan worden bevestigd. Een stevige bevestiging zorgt ervoor dat de hordeur goed functioneert en lang meegaat.

Vraag bij twijfel om advies

Als je twijfelt over de geschiktheid van jouw schuifpui voor een hordeur, is het verstandig om advies in te winnen bij een professional. Wij zijn een specialist op het gebied van hordeuren kunnen je helpen bepalen of jouw schuifpui geschikt is en welk type hordeur het beste bij jouw specifieke situatie past. Het is mogelijk om onze winkel te bezoeken of een afspraak te maken voor inmeten/advies aan huis.

Voordelen van een hordeur

Een hordeur biedt verschillende voordelen voor jouw huis en leefomgeving. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van het installeren van een hordeur:

 1. Insectenwering:
  Het belangrijkste voordeel van een hordeur is dat het effectieve bescherming biedt tegen insecten, zoals muggen, vliegen, wespen en andere ongewenste beestjes. Hierdoor kun je genieten van frisse lucht en natuurlijk licht in je huis zonder dat je last hebt van hinderlijke insecten.

 2. Verbeterde luchtcirculatie:
  Een hordeur stelt je in staat om je woning te ventileren door een frisse luchtstroom binnen te laten. Dit is vooral voordelig tijdens warme zomermaanden, waarin je deuren en ramen liever open wilt houden om het huis koel te houden.

 3. Behoud van uitzicht:
  Een hordeur zorgt ervoor dat je kunt genieten van het uitzicht buiten, zonder belemmeringen zoals een gesloten deur of raam. Het transparante gaas van de hordeur zorgt voor een helder zicht naar buiten, terwijl insecten buiten worden gehouden.

 4. Kind- en huisdiervriendelijk:
  Een hordeur kan een barrière vormen voor kinderen en huisdieren, waardoor ze niet onbeheerd naar buiten kunnen gaan. Dit zorgt voor een veiligere leefomgeving, vooral als je in de buurt van drukke wegen of gevaarlijke gebieden woont.

 5. Aanvullende bescherming:
  Naast het weren van insecten, kan een hordeur ook bescherming bieden tegen bladeren, stof, vuil en zelfs pollen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

 6. Maatwerk en stijl:
  Hordeuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en maten. Hierdoor kun je een hordeur kiezen die past bij jouw persoonlijke smaak en de esthetiek van je huis. Onze hordeuren worden op maat gemaakt om perfect te passen bij jouw deuropening.

Moet ik voor mijn schuifpui een enkele of dubbele hordeur kiezen?

Bij het kiezen tussen een enkele of dubbele hordeur zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het belangrijkste onderdeel is de breedte van de deuropening. Als de opening relatief smal is, kan een enkele hordeur voldoende zijn om de ruimte te bedekken. Deze is geschikt voor situaties waarbij er slechts één persoon tegelijkertijd doorheen hoeft te gaan. Wanneer er sprake is van openslaande deuren of een schuifpui wordt er vaak gekozen voor een dubbele hordeur.

Naast praktische overwegingen speelt persoonlijke smaak een rol bij de keuze tussen een enkele of dubbele hordeur. Sommige mensen geven de voorkeur aan het uiterlijk van een enkele hordeur vanwege de gestroomlijnde uitstraling. Een enkele hordeur neemt minder ruimte in beslag en kan subtieler zijn dan een dubbele hordeur. Dit kan vooral belangrijk zijn als je een strakke en minimalistische uitstraling verkiest voor je deuropening.

 

plisse hordeur rupsketting

3 tips om een geschikte hordeur te kiezen voor jouw schuifpui

Twijfel je nog over welk hordeur geschikt is voor jouw schuifpui? Lees dan de volgende 3 tips goed door om tot de beste keuze te komen:

 1. Heb je schuifpui welke je aan beide kanten kunt openen of een grote schuifpui? Kies dan voor een dubbele hordeur. Deze kan tot 4 meter breed (Luxaflex Allure Hordeur) worden besteld.
 2. Het inmeten van een schuifpui hordeur is een precies karwei. Wij raden daarom aan om dit door onze monteurs te laten doen middels een gratis meetafspraak
 3. Komt de hordeur op een schuine drempel? Dan kun je een schuine deurdrempel mee bestellen om dit te corrigeren. Zo is een hordeur dus ook geschikt voor schuine deurdrempels.

geruisloze hordeur schuifpui

Wanneer kies je voor een standaard maat of maatwerk?

Je kiest voor maatwerk als je een hordeur wilt die helemaal naar jouw wens is. Een hordeur moet perfect passen op je schuifpui om zijn werk goed te doen. Daarom worden al onze hordeuren op maat gemaakt en bepaal je zelf tot de millimeter nauwkeurig de afmetingen van deze hordeur. Ook kun je de hordeur naar wens samenstellen en kies je zelf de kleur van het profiel en of je de hordeur in of op de dag wilt monteren. Bij een standaard maat hordeur heb je deze mogelijkheden niet.

Hordeur laten inmeten

Onze hordeuren kunnen tot wel 4000 meter breed geproduceerd worden. Hiermee dek je dus gemakkelijk de schuifpui af, ook wanneer dit een dubbele schuifpui is. Het inmeten van een hordeur is een precies karwei, je wilt dat deze perfect aansluit op de schuifpui. Middels onze meetinstructies voor hordeuren. Vind je het toch lastig en besteed je het inmeten liever uit? Bestel dan een meetafspraak en laat onze monteurs dit gratis voor je doen. Ze nemen je alles uit handen.

Is eem schuifpui hordeur met montage mogelijk?

Het monteren van een schuifpui hordeur is een nauwkeurig klusje. Onze monteurs nemen dit graag voor je uit handen. Wanneer je door ons de hordeur laat inmeten, kunnen we deze ook voor je monteren. Zodra je de hordeur hebt ontvangen plannen kan je zelf een afspraak maken met een van onze monteurs. Zo ben je ervan verzekerd dat jouw schuifpui hordeur op de juiste manier wordt gemonteerd.

hordeur schuifpui

Ook handig: horren voor ramen!

Naast hordeuren hebben wij ook verschillende soorten insectenhorren voor ramen. Zo kan je ook in de keuken, badkamer en zelfs slaapkamer de muggen weren. Hoe fijn zou het zijn om in de zomer het raam open te laten zonder dat er muggen binnenkomen om je slaap te verstoren? Bekijk dan ook onze inzethorren, raamhorren of rolhorren van Label65® of Luxaflex®!