Raambekleding voor openslaande deuren

Tegenwoordig zien we in veel huizen dat er aan de tuinkant dubbele openslaande deuren zitten, welke toegang geven tot de tuin. Niet alle raambekleding is geschikt voor openslaande deuren. Zo moet deze raambekleding makkelijk te bedienen zijn, omdat je het geregeld open en dicht zult doen. Daarnaast zijn openslaande deuren relatief breed, waardoor ook niet iedere raambekleding geschikt is. Om je op weg te helpen hebben we de beste raambekleding voor openslaande deuren voor je op een rijtje gezet.

De juiste raamdecoratie voor openslaande deuren kiezen

Populaire raambekleding voor openslaande deuren

houten jaloezieën plissés duettes gordijnen

Gordijnen

Als je de openslaande deuren sluit en de ramen wil afschermen zijn gordijnen ideaal. Bovendien zijn gordijnen echte sfeermakers en in vrijwel elke situatie toe te passen. Wij leveren namelijk een groot aantal gordijnstoffen. Wil je bijvoorbeeld daglicht in huis behouden, kies dan de dunne Voile en Vitrage stoffen. Wilt je minder last van inkijk, bekijk dan onze collectie overgordijnstoffen. Wil je de ruimte liever verduisteren? Bekijk dan onze verduisterende gordijnen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Gordijnen zijn ideaal om openslaande deuren mee af te dekken, omdat zij heel breed geleverd kunnen worden (tot maximaal 8000 mm). Eén gordijn is dan meestal voldoende om openslaande deuren mee af te dekken. 

Bekijk gordijnen

gordijnen openslaande deur

Houten jaloezieën

Houten jaloezieen zijn de populairste en daarmee meest verkochte raambekleding. Deze jaloezieen zorgen voor een mooie landelijke sfeer in jouw huis. Ook voor openslaande deuren worden houten jaloezieën veel gekozen. Hierbij wordt er veelal gekozen voor één grote jaloezie in het midden voor de openslaande deuren en twee kleine jaloezieën naast de openslaande deur. Deze worden dan in de dag gemonteerd. Een andere optie zijn 25 mm houten jaloezieën met zijgeleiding, welke op het kozijn worden bevestigd. Zo blijft de jaloezie altijd op zijn plek hangen, ook wanneer de deuren open staan en het flink waait.

Houten jaloezieen zijn bij ons leverbaar in diverse uitvoeringen. Zo maken wij onderscheid in het soort hout (basswood, abachi en bamboe) en de lamelbreedte (25 mm, 50 mm en 70 mm).

Bekijk houten jaloezieën

houten jaloezieën openslaande deuren spankoord

Shutters

Shutters zijn luiken met lamellen die je verticaal op en neer kunt bewegen. Op deze manier kun je de lichtinval in huis makkelijk reguleren. Shutters bestaan uit panelen met daarin de shutterluiken. Standaard zijn deze panelen open te klappen als een deur. Bij openslaande deuren kan dit wat onhandig zijn. Daarom wordt in deze gevallen vaak gekozen voor shutters in combinatie met een vouwrail, waarbij de shutters aan de boven en onderkant in een rail worden geplaatst. Hierdoor kunnen de shutters gemakkelijk opzij worden geschoven. Zo zijn ze makkelijk te bedienen en nemen ze weinig ruimte in.  

Bekijk shutters

shutters openslaande deuren

Plisse gordijnen & Duette® Shades

Plisse gordijnen zijn te herkennen aan de plooiing in de stof, wat zorgt voor een stijlvolle en elegante uitstraling. Bovendien zijn plisse gordijnen op veel verschillende manieren toe te passen, omdat ze te bestellen zijn in diverse stofsoorten, van transparant tot verduisterend.

Voor openslaande deuren worden plisse gordijnen veel gebruikt, omdat deze voorzien kunnen worden van zijgeleiding. Hierdoor lopen plisse gordijnen strak langs de ramen van je openslaande deuren, zelfs als deze open staan. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om voor in de dag montage te kiezen en bijvoorbeeld een grote plissé of duette voor je openslaande deuren te hangen. 

Duette® Shades zijn grotendeels hetzelfde als plisse gordijnen, alleen bestaan Duettes uit een extra stoflaag, waardoor een honingraatstructuur ontstaat. De koorden zitten tussen deze twee stoflagen in en zijn bij Duettes dus enkel zichtbaar aan de bovenzijde bij top down bottom up bediening. Daarnaast zorgt de honingraatstructies voor een betere isolatie van het product.

Bekijk plisségordijnen en duettes

plissegordijn duettes openslaande deuren 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn, zoals de naam het al zegt, gordijnen met horizontale vouwen in de stof verwerkt. Dit zorgt voor een mooie, klassieke en sfeervolle uitstraling in je huis.Het handige aan vouwgordijnen is dat je ze vrij breed kunt bestellen, namelijk tot maar liefst 3900 mm breed. Hierdoor kun je in de meeste gevallen jouw openslaande deuren afdekken met één vouwgordijn. Het gordijn is gemakkelijk te bedienen via een ketting of elektrisch.

Binnen onze collectie vouwgordijnen vind je diverse transparante, lichtdoorlatende (overgordijn), dim out en verduisterende stoffen. Zo zit er altijd een passende stof tussen die bij jouw interieur past. Tip: staat de zon veel op de openslaande deuren waar je het vouwgordijn op wilt hangen? Kies van voor een gevoerd vouwgordijn. Middels een transparante voering komt er wel nog licht door de stof heen, maar bescherm je jouw vouwgordijn tegen verkleuren.

Bekijk vouwgordijnen

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ideaal als je jouw privacy wilt behouden, maar wel voldoende daglicht naar binnen wil krijgen. Bovendien zijn ze eenvoudig te monteren via een kliksysteem. Onze rolgordijnen kunnen uitgevoerd worden met zijgeleiding, hierdoor lopen de rolgordijn strak langs je openslaande deuren.
Daarnaast kunnen rolgordijnen heel breed gemaakt worden, meestal tot een breedte van maar liefst 3000 mm. Hierdoor zijn rolgordijnen uitermate geschikt voor openslaande deuren, omdat je aan één rolgordijn meestal voldoende hebt op de openslaande deuren af te dekken.

Naast reguliere rolgordijnen zijn ook duo rolgordijnen een goede optie voor openslaande deuren. Doordat deze rolgordijnen uit stroken met transparante en lichtdoorlatende/verduisterende stof bestaan kun je spelen met de lichtinval. Je kunt op deze manier het rolgordijn helemaal omlaag doen, zonder alle lichtinval in huis te verliezen.

Bekijk rolgordijnen

Hordeuren

Een dubbele hordeur is ideaal om insecten en ongedierte buiten te houden. Deze hordeur kan geleverd worden in een maximale breedte van maar liefst 3200 mm en is hiermee dus ook een optie voor openslaande deuren.  Je bepaalt zelf hoe ver je de deur open of dicht wilt schuiven, de hordeur blijft op de gewenste positie staan. Bijkomend voordeel is dat deze hordeur weinig ruimte in beslag neemt op het moment dat deze is opgevouwen.

De dubbele plisse hordeur bestaat uit twee delen die elkaar in het midden tegen elkaar aankomen. Voor extra gebruiksgemak kun je kiezen voor een handgreepbediening. Tijdens het bestellen kun je bepalen of je de hordeur in de dag of op de dag wilt hebben. Let wel op dat dit afhankelijk is van hoe de deuren openslaan. Slaan de deuren naar buiten open, dan kun je het beste de hordeur op de dag monteren. Slaan de deuren naar binnen open, dan is in de dag het meest geschikt om je hordeur te monteren.

Bekijk hordeuren