Raambekleding voor dakkapel

Een dakkapel is een uitbouw van een schuin dakvlak, welke meestal bestaat uit een verticaal raamkozijn. Er is veel mogelijk qua raambekleding voor een dakkapel. Het beste is om de soort raambekleding te kiezen aan de hand van waar je de ruimte voor wil gebruiken. Gaat het om een badkamer, dan zijn aluminium jaloezieën en shutters de beste keuzes. Gaat het om een slaapkamer, dan zijn plissé gordijnen een optie. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden voor raambekleding voor een dakkapel. Om het je gemakkelijk te maken hebben wij alle mogelijkheden op een rijtje gezet. 

De juiste raamdecoratie voor de dakkapel kiezen

Populaire raambekleding voor dakkapellen

plissegordijnen jaloezieën rolgordijnen

Jaloezieën

Jloezieën zijn voor iedere ruimte in huis geschikt. Zowel onze aluminium als onze houten jaloezieën zijn geschikt voor dakkapellen. Hierbij heb je de keuze uit één grote jaloezie voor de gehele dakkapel, of je kunt meerdere jaloezieën naast elkaar hangen. Wanneer je een draaikiepraam hebt is een jaloezie met zijgeleiding een goede optie. Deze zijgeleiding zet je vast in het kozijn, waardoor je jaloezie als het ware ingespannen wordt op het kozijn. Zo blijft deze in iedere stand van het raam op zijn plek. 

Jaloezieën zijn nooit 100% verduisterend, aangezien er altijd een beetje licht door de kieren van de lamellen naarbinnen komt. Wel zorgen jaloezieën voor veel privacy en hun je deze gemakkelijk bedienen.

Bekijk jaloezieën

Plissé Gordijnen

Plissé gordijnen zijn in diverse uitvoeringen te verkrijgen. Hierdoor zijn ze geschikt voor iedere type raam, ook die van een dakkapel. Bij een draaikiepraam is een spankoord plissé een goede optie, maar ook een vrijhangende plissé kan geschikt zijn. Plissé gordijnen zijn in transparant, semi transparant en verduisterende uitvoering te verkrijgen. Waarbij de laatste natuurlijk handig is wanneer de dakkapel zich in de slaapkamer bevindt. 

Ook kun je kiezen voor Duette Shades. Dit zijn ook een soort plisségordijnen, maar deze bestaan uit twee stoflagen. Hierdoor onstaat er een soort honingraatstructuur. De koorden van de duette hangen tussen de twee stoflagen in en zijn hierdoor niet zichtbaar. Ook is de achterkant van een duette veelal wit, wat zonlicht weerkaatst en een isolerende werking heeft.

Bekijk plisségordijnen

duette dakkapel

Rolgordijnen

Binnen het assortiment rolgordijnen heb je keuze uit diverse typen en stoffen. Zo kun je kiezen voor een cassette rolgordijn, een enkel rolgordijn of een duo rolgordijn. In de meeste gevallen bevindt de dakkapel zich in een slaapkamer en zul je voor een verduisterende stof kiezen. Wanneer je de ruimte echt goed wilt verduisteren wordt een rolgordijn met cassette en zijgeleiding aangeraden. Je kunt, afhankelijk van de breedte van de dakkapel, kiezen voor één groot rolgordijn of meerdere naast elkaar. Het is tevens mogelijk om een plaksysteem te kiezen, waarmee je het rolgordijn op het kozijn bevestigd zonder daarin te hoeven boren.

Bekijk rolgordijnen

rolgordijnen dakkapel

Shutters

Shutters worden altijd volledig op maat gemaakt en worden in een eigen frame op het kozijn gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat het raam altijd perfect afgedekt is, ook wanneer de vorm van het raam afwijkt. Shutters zijn niet volledig verduisterend, in gesloten stand komt er altijd nog een klein beetje licht door de gesloten lamellen. Wanneer je de ruimte wel graaag helemaal wilt verduisteren kun je ervoor kiezen om shutters te combineren met verduisterende gordijnen.

Bij shutters kun je ervoor kiezen om de deurkruk te laten verlengen. Deze wordt dan op de shutter geplaatst. Zo kun het dakkapel raam gemakkelijk bedienen, zonder eerst de shutter op te hoeven doen.

Bekijk shutters

shutters dakkapel

Horren

De ramen van een dakkapel zijn uitermate geschikt voor horren. De ramen zijn vaak relatief klein, waardoor zowel een raamhor als een inzethor een mogelijkheid zijn. Een rolhor of raamhor kies je wanneer het raam naar buiten open gaat. Heb je een draaikiepraam? Dan is een inzethor de beste optie. 

Bekijk horren

Ben je er nog niet helemaal uit welke raambekleding je het mooist vindt voor jouw dakkapel? Kom dan gerust eens langs in onze winkel. Je kunt al onze producten in het echt bekijken en onze medewerkers voorzien je graag van passend advies.