Raambekleding voor erkers

Een erker is een rechthoekige of halfronde uitbouw van een ruimte, die buiten de gevel uitsteekt. Erkers bestaan grotendeels uit ramen, dus is het belangrijk om hier geschikte raamdecoratie voor te hebben om uw privacy te waarborgen. Ook zitten de ramen meestal dicht op elkaar, waardoor u rekening dient te houden met de montageruimte, zeker als het gaat om de hoeken. Daarom hebben wij op deze pagina een overzicht gemaakt met geschikte raambekleding en eventuele tips om zoveel mogelijk ruimte te besparen.

De volgende raambekleding is geschikt voor erkers:

 

Houten en Aluminium Jaloezieen

Onze houten en aluminium jaloezieen zijn verreweg onze meest verkochte producten. Beide producten hebben min of meer dezelfde werking en dezelfde opties, maar er zitten enkele verschillen in. Houten jaloezieen zijn ideaal als u een landelijke sfeer wilt creëren in huis, terwijl aluminium jaloezieen voor een moderne en speelse sfeer zorgen.

Houten jaloezieen zijn verkrijgbaar in verschillende houtsoorten (basswood, abachi, bamboe), elk met een andere mate houtnerf. Ook heeft u de keuze uit diverse lamelbreedtes, welke lopen van 25mm t/m 70mm. De breedte van de lamel bepaalt hoeveel licht er naar binnen komt op het moment dat de lamellen open staan.

Aluminium jaloezieen zijn voorzien van veel dunne lamellen, waardoor er veel lichtkieren ontstaan. Dit zorgt voor een speelse en moderne uitstraling. Daarnaast zijn aluminium jaloezieen verkrijgbaar in lamelmaten lopend van 16mm t/m 70mm. Aluminium jaloezieen zijn ook meer geschikt voor in vochtige ruimtes als de badkamer of keuken.

Beide jaloezieen worden standaard geleverd met schaarsteunen, waarmee u eenvoudig uw jaloezie kunt monteren. Beide soorten jaloezieen kunt u daarnaast bestellen met zijgeleiding. Dit is vooral aan te raden als u een erker heeft met draaikiepramen, omdat door de zijgeleiding uw jaloezieen strak langs het raam blijven lopen, zelfs in de kiepstand!

Omdat houten en aluminium jaloezieen vaak gebruikt worden voor erkers, hebben wij speciale meetinstructies online staan zodat u precies weet hoe u hiervoor moet meten. Bekijk hier de meetinstructies voor houten jaloezieen en hier de meetinstructies voor aluminium jaloezieen.

Bekijk hier een selectie van ons aanbod houten  en aluminium jaloezieen:

Label 65® Houten Jaloezie 25 mm Basswood "Classic"

Label 65® Houten Jaloezie 50 mm "Trendy"

Label 65® Aluminium Jaloezie 25 mm

Label 65® Aluminium Jaloezie 50 mm

 

Plisse gordijnen

Erkers laten veel licht binnen, wat ook zorgt voor inkijk. Plisse gordijnen zijn een ideale manier om daglicht zoveel mogelijk te behouden, terwijl uw privacy behouden blijft.

Bijkomend voordeel aan plisse gordijnen is dat deze bij het monteren weinig ruimte innemen door de smalle profielen. Hierdoor kunnen ze ook dicht tegen elkaar gemonteerd worden, wat zeker handig is bij een erker, aangezien deze meestal uit hoekvensters bestaan. Bestaat uw erker uit draaikiepramen? Ook hiervoor zijn plisse gordijnen geschikt, bestel ze in dat geval met klemsteunen.

Duette Shades hebben min of meer dezelfde functie als plisse gordijnen, alleen hebben duette shades een extra stoflaag. Hierdoor ontstaat er een honingraatstructuur in de stof.

Bekijk hier ons aanbod plisse gordijnen voor erkers:

Label 65® Plisse Gordijnen Vrijhangend

Label 65® Plisse Gordijnen Spankoord

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een vorm van raambekleding die zeer divers is toe te passen. Het ligt er maar net aan hoe u de erker wilt gebruiken. Zo zorgt een semi transparant rolgordijn voor veel sfeer in huis doordat het enigszins daglicht binnen laat, maar voorkomt het inkijk. Wilt u liever uw erker volledig verduisteren, kies dan een rolgordijn met een verduisterende stof.

Ook rolgordijnen nemen weinig ruimte in qua profielen, waardoor ze ideaal zijn voor erkers. Indien u draaikiepramen in uw erker heeft zijn rolgordijnen ook zeer geschikt; de meeste rolgordijnen kunnen namelijk besteld worden met klemsteunen.

Een andere mogelijkheid is het Duo Rolgordijn. Dit is een rolgordijn dat bestaat uit horizontale transparante en semi-transparante stofbanen. Het handige aan dit rolgordijn is dat u hem omlaag kunt laten, terwijl u de lichtinval bepaalt door de stofbanen langs elkaar heen te bewegen.

Bekijk hier ons aanbod rolgordijnen voor erkers:

Label 65® Rolgordijnen

Label 65® Koordloze Rolgordijnen

Label 65® Cassette Rolgordijnen Verduisterend

Label 65® Cassette Rolgordijnen Semi Transparant

Label 65® Duo Rolgordijnen

 

Shutters

Shutters zijn luiken met grote lamellen, welke verticaal bediend worden. Vroeger werden shutters gebruikt om licht en warmte tegen te houden, tegenwoordig hebben ze vooral een decoratieve functie. Het houten uiterlijk van de shutters zorgt voor een mooie landelijke sfeer in huis!

Omdat het meten en monteren van shutters een vak apart is zijn de prijzen van onze shutters inclusief meet- en montagekosten. Op die manier bent u er zeker van dat de shutters perfect gaan passen in uw erker! Onze monteurs hebben hier veel ervaring met het meten en monteren, zo hebben zij vele erkers voorzien van shutters en zijn er zelfs speciale erkerframes beschikbaar welke in een hoek van bijvoorbeeld 135 of 90 graden staan zodat de shutterpanelen perfect passen.

Bekijk bijvoorbeeld eens de Houten Shutters - Modern (Prijs incl. Meten & Monteren*).

 

Gordijnen

Gordijnen kunnen ook prima in een erker worden geplaatst. Let er dan alleen op dat de gordijnrails niet elkaar kruisen in de hoeken van de erker. De gordijnen zelf kunt u op diverse manieren toepassen, of u nu een ruimte volledig wilt verduisteren of enigszins daglicht door de gordijnen naar binnen wilt krijgen.

Onze gordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal stofsoorten. Voile en Vitrage stoffen zijn zeer dunne gordijnstoffen die veel licht doorlaten, wat voor een mooie sfeer zorgt. Wilt u liever een gordijn dat enig daglicht doorlaat, maar inkijk tegen gaat? Dan zijn onze overgordijnstoffen geschikt,

Liever uw erker volledig verduisteren? Bekijk dan onze Dim Out en Verduisterende stoffen. Het verschil tussen de twee is dat de verduisterende stof 100% verduisterend is, terwijl Dim Out nog een klein beetje licht doorlaat. Kortom, meer dan genoeg mogelijkheden voor uw erker!

Bekijk hier ons aanbod gordijnen voor erkers:

Label 65® Voile Gordijnen

Label 65® Vitrage Gordijnen

Label 65® Overgordijnen Banenstof

Label 65® Overgordijnen Kamerhoge stof

Label 65® Dim Out Gordijnen

Label 65® Dim Out de Luxe Gordijnen

Label 65® Verduisterende Gordijnen

 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een echte sfeermaker in huis en zijn zeer geschikt voor erkers. U kunt de vouwgordijn op diverse wijzes toepassen. Een vitrage vouwgordijn zorgt voor veel sfeer omdat het veel licht doorlaat. Wilt u liever wat meer privacy door inkijk te voorkomen, dan is een vouwgordijn met overgordijnstof een goede keuze. U kunt ook kiezen voor een dim out of verduisterend vouwgordijn, waardoor binnenkomend licht zoveel mogelijk wordt tegengehouden.

Voor een erker zijn vouwgordijnen zeer geschikt, omdat de profielen relatief weinig ruimte innemen. Hierdoor kunnen er makkelijk meerdere vouwgordijnen naast elkaar hangen. Bovendien zorgen de vouwgordijnen voor een klassieke en elegante uitstraling.

Bekijk hieronder ons aanbod vouwgordijnen voor erkers:

Label 65® Vouwgordijnen Vitrage Transparant

Label 65® Vouwgordijnen Overgordijnstof

Label 65® Vouwgordijnen Dim-Out de Luxe

Label 65® Vouwgordijnen Verduisterend

  

Meet- en montageservice

Vind u het lastig om raambekleding te meten en te monteren in een erker? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice voordat u raambekleding gaat bestellen. Eén van onze monteurs komt dan bij u langs om in te meten, zodat u verzekerd bent van de juiste maten raambekleding voor uw Erker! Ook het monteren kan via ons geregeld worden. Bekijk hier de voorwaarden en neem contact met ons op voor een prijsindicatie.