Raambekleding voor schuine glaslatten

Heb je schuine glaslatten in je raam? Dan is het wellicht niet mogelijk om alle typen raambekleding hierop te monteren. Bij het oriënteren voor nieuwe raambekleding denk je niet direct aan het controleren of je schuine of rechte glaslatten hebt. Wanneer je jouw raambekleding tussen of op de glaslatten bevestigen dan is dit echter wel van belang om te weten. Het kan in een enkel geval betekenen dat een product niet mogelijk is in die situatie.

Wanneer je jouw raambekleding op de dag gaat monteren maakt het type glaslatten dat je hebt niet uit. Je monteert het product dan op de muur of in het plafond, waardoor deze langs de glaslatten loopt.

De juiste raamdecoratie voor schuine glaslatten kiezen

Wat zijn glaslatten?

Een glaslat is een houten, aluminium of kunststof lat die op het kozijn wordt bevestigd. Glaslatten vind je aan de boven- en onderkant van het raam. Deze latten zorgen ervoor dat het glas vastgezet wordt. Deze lat is veelal recht, maar in enkele gevallen loopt deze schuin af. 

In de dag montage op glaslatten

Bij in de dag montage kan de glaslat problemen opleveren. Wanneer je een product met een rechte bovenbak op een schuine glaslat monteert, komt je hele product scheef te hangen. Dit is dan ook de reden dat niet alle raambekleding hiervoor geschikt is. Spankoord producten bieden hiervoor een uitkomst. Deze producten worden met vier voetjes, twee bovenin en twee onderin, in de glaslat vastgezet. Hierbij maakt het niet uit als de glaslat schuin is, omdat het spankoord dit compenseert.

Spankoord Plissé Gordijn

Een plisse gordijn met spankoorden is ideaal wanneer je deze tussen de glaslatten wilt monteren. De schuine latten maken het bevestigen van een vrijhangende uitvoering onmogelijk, maar aangezien een spankoord uitvoering wordt bevestigd met losse steuntjes, is dit wel een optie. Hierdoor krijgt je aan zowel de boven- als de onderzijde twee spanvoetjes die je vast kunt schroeven in de schuine glaslat. Het grote voordeel van een spankoord model is dat deze middels handgrepen te bedienen is. Je product is dus ook direct koordloos.

Bekijk spankoord plissé gordijnen

Spankoord Duettes

Een duette ofwel dupli shade is net als een plisse gordijn gemakkelijk te bevestigen tussen de glaslatten. In de spankoord uitvoering zijn deze producten namelijk ook middels vier voetjes op de glaslat te bevestigen. Bij schuine glaslatten is echter wel een top down bottom up uitvoering vereist. Op deze manier heeft het product namelijk aan zowel de bovenzijde als de onderzijde spanvoetjes.

Bekijk spankoord duettes

Spankoord aluminium jaloezie

Binnen ons assortiment vind je ook spankoord aluminium jaloezieën. Hierbij heb je de keuze uit een Label 65 top down bottom up aluminium jaloezie, of de ingespannen versie van Luxaflex. De Label 65 jaloezie heeft 25 mm brede lamellen en is net als een spankoord plissé/duette top down bottom up te bedienen. Binnen het Luxaflex assortiment zijn zowel de 16 mm als de 25 mm aluminium jaloezieën als ingespannen model te verkrijgen. Hierbij heb je de keuze uit top down bediening of bediening middels een tuimelstang.

De ingespannen aluminium jaloezieën van beide merken kunnen met vier spanvoetjes op glaslatten vastgezet kan worden. Hiermee is deze jaloezie een goede optie voor bijvoorbeeld een raam in de badkamer.

Bekijk spankoord aluminium jaloezieën

aluminium jaloezie glaslat montage