Raambekleding HR++ glas

HR++ glas (HoogRendementsglas) is isolerend dubbelglas en is op dit moment de meest populaire glassoort. Een groot voordeel van HR++ glas zijn de lage stookkosten door de hoge isolatiewaarde van het glas. Hierdoor kun je veel geld besparen. Zo wordt warmteverlies beperkt, omdat HR++ glas warmte vasthoudt.

Wij leveren diverse soorten raambekleding voor HR++ Glas van de merken Label 65® en Luxaflex®. Bij het kiezen van geschikte raambekleding voor deze glassoort is het verstandig om met bepaalde punten rekening te houden.

Thermische breuk

Een thermische breuk in HR++ glas ontstaat door temperatuurverschillen in het glasoppervlak. Als er een temperatuurverschil is van meer dan 30 graden Celsius kan de ruit breken. Dit is te herkennen aan één breuklijn die loodrecht vanuit de rand van het glas begint en daarna in een grillige vorm verder loopt. Een thermische breuk kan ontstaan door de verkeerde keuze raambekleding.

Het is onder andere belangrijk om er goed op te letten of de raambekleding niet te dicht op het raam zit. Hierdoor is de kans namelijk groter dat er een thermische breuk ontstaat, omdat de warmte moeilijker weg kan. Het is dus verstandig om de raambekleding op enige afstand van het HR++ glas te plaatsen. Dit kun je doen door raambekleding op de dag te monteren in plaats van in de dag. Hierdoor zit er genoeg afstand tussen het glas en de raambekleding.

Ook donkere raambekleding kan de oorzaak zijn van een thermische breuk. Donkere kleuren als zwart en bruin houden namelijk meer warmte vast, omdat donkere kleuren absorberend werken. De warmte kan door het glas ook moeilijk weg, waardoor de kans op een thermische breuk groot is. Het is daarom verstandig om lichte kleuren te kiezen als je raambekleding zoekt voor HR++ glas. Lichte kleuren als wit en beige weerkaatsen namelijk zonlicht, waardoor zij minder warmte vasthouden.

Op de dag monteren

Zoals al eerder aangegeven is het bij HR++ glas vooral aan te raden om je raambekleding zoveel mogelijk op de dag (dat wil zeggen: op het kozijn) in plaats van in de dag te monteren. Op de dag monteren is mogelijk met al onze raambekleding, behalve bij dakramen (hierbij zit de raambekleding standaard in de dag gemonteerd).

Heb je nog vragen over de mogelijkheden van raambekleding voor HR++ glas? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice op 070-7110394 of je kunt mailen naar [email protected]

Bekijk hieronder wat allemaal mogelijk is qua raambekleding voor HR++ glas.

Houten Jaloezieën

Onze houten jaloezieen zorgen voor een landelijke sfeer in huis door de houten look van de lamellen. Je hebt de keuze uit verschillende soorten hout, waaronder basswood en bamboe. Bekijk bijvoorbeeld eens naar de Label 65® Houten Jaloezie 50 mm ‘Trendy’ met wit ladderband! Omdat alle lamellen opengezet kunnen worden voor ventilatie kan de warmte snel van het glas afgevoerd worden.

Label 65® Houten Jaloezieen 50 mm 'Trendy' (Meest verkocht)

Label 65® Houten Jaloezieen Bamboe

Label 65® Houten Jaloezieen Abachi

Label 65® Houten Jaloezieën PVC Badkamer

Aluminium Jaloezieën

Kenmerkend aan aluminium jaloezieen zijn het grote aantal dunne lamellen, wat voor een speelse sfeer zorgt in jouw huis. Het handige aan aluminium jaloezieen is dat de lamellen vrij dun zijn, waardoor ze minder warmte vasthouden.

Label 65® Aluminium Jaloezie 16 mm

Label 65® Aluminium Jaloezie 25 mm

Label 65® Aluminium Jaloezie 50 mm

Plissé Gordijnen

Vrijhangende plisse gordijnen en duette® shades zijn een goede keuze voor HR++ Glas. Bij deze raambekleding ontstaat namelijk genoeg ruimte om de warmte weg te laten voeren, omdat ze niet strak langs het raam hangen en aan de zijkant kunnen ventileren. In het geval van de Duette Shades kun je kiezen voor een Duo tone uitvoering; bij deze uitvoering is de achterzijde van de stof standaard in het wit, waardoor de stof minder warmte vasthoudt als de zon schijnt. De voorzijde van de stof is dan de gekozen kleur.

Label 65® Plisse Gordijnen Vrijhangend

Label 65® en Luxaflex® Duette® shades/dupli gordijnen

 

Rolgordijnen

Onze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen, van transparant tot verduisterend. Je kunt ook kiezen voor een koordloos rolgordijn, waarbij je het rolgordijn via de onderlat bedient. Handig en bovendien erg kindvriendelijk! Bij alle rolgordijnen krijgt je standaard steunen voor plafond & wandmontage, zodat het rolgordijn op de dag gemonteerd kan worden.

Label 65® Rolgordijnen

Label 65® Koordloze Rolgordijnen

Gordijnen

Voor een luxe en stijlvolle uitstraling in jouw kamer zijn gordijnen aan te raden. Let wel op dat in het geval van HR++ glas het verstandig is om een lichte kleur gordijn te nemen, anders is de kans op een thermische breuk groot.

Je kunt ook een combinatie nemen van twee gordijnen, bijvoorbeeld: een lichtdoorlatend Voile/Vitrage gordijn aan de kant van het raam & een verduisterend overgordijn aan de kant van de kamer. Op die manier heb je overdag een gordijn wat voldoende licht doorlaat, en ’s avonds een gordijn dat inkijk tegen gaat! Bovendien zorgt het Voile/Vitrage gordijn ervoor dat je HR++ glas minder warmte vasthoudt.

Label 65® Vitrage Gordijnen

Label 65® Lichtdoorlatende gordijnen

Label 65® Verduisterend gordijnen

 

Shutters

Shutters zijn ook een aanrader voor HR++ ramen. De shutters zijn voorzien van grote luiken om het zonlicht binnen te laten. Bovendien zorgen ze voor een landelijke sfeer in je huis door de houten uitstraling! Shutters zijn te bestellen in zowel een houten als PVC uitvoering. Ook kun je ze in speciale vormen bestellen, wat bijvoorbeeld handig is als je een rond of driehoekig raam hebt.

Shutters Hout

PVC eco shutters

Shutters Hout Speciale Vormen