Raambekleding voor erkers

Een erker is een rechthoekige of halfronde uitbouw van een ruimte, die buiten de gevel uitsteekt. Erkers bestaan grotendeels uit ramen, waarvoor het soms lastig kan zijn de juiste raamdecoratie te vinden. De ramen in een erker zitten meestal dicht op elkaar, waardoor je rekening dient te houden met de montageruimte. Om je op weg te helpen hebben we de mogelijke raamdecoratie voor erkers voor je op een rijtje gezet. 

De juiste raamdecoratie voor een erker kiezen

Populaire raambekleding voor erkers

vouwgordijnen plisségordijn duette jaloezieën

Shutters

Shutters zijn luiken met grote lamellen, welke verticaal bediend worden. Vroeger werden shutters gebruikt om licht en warmte tegen te houden, tegenwoordig hebben ze vooral een decoratieve functie. Het houten uiterlijk van de shutters zorgt voor een mooie landelijke sfeer in huis!

Aangezien het meten en monteren van shutters een vak apart is zijn de prijzen van onze shutters inclusief meet- en montagekosten. Op die manier ben je er zeker van dat de shutters perfect gaan passen in jouw erker! Onze adviseurs hebben hier veel ervaring met het meten en monteren, zo hebben zij vele erkers voorzien van shutters en zijn er zelfs speciale erkerframes beschikbaar welke in een hoek van bijvoorbeeld 135 of 90 graden staan zodat de shutterpanelen perfect passen.

bekijk shutters

Jaloezieen

Houten en aluminium jaloezieen zijn beide geschikt voor erkers. Onze houten jaloezieen en aluminium jaloezieen zijn verreweg onze meest verkochte producten. Beide producten hebben min of meer dezelfde werking en dezelfde opties, maar er zitten enkele verschillen in. Houten jaloezieen zijn ideaal als je een landelijke sfeer wilt creëren in huis, terwijl aluminium jaloezieen voor een moderne en speelse sfeer zorgen.

Beide jaloezieen worden standaard geleverd met schaarsteunen, waarmee je eenvoudig de jaloezie kunt monteren. Beide soorten jaloezieen kun je daarnaast bestellen met zijgeleiding. Dit is vooral aan te raden als je een draaikiepraam hebt, omdat door de zijgeleiding je jaloezieen strak langs het raam blijven lopen, zelfs in de kiepstand!

Aangezien jaloezieen veel gekozen worden als raamdecoratie voor erkers hebben wij speciale meetinstructies online staan zodat je precies weet hoe je hiervoor moet meten. Bekijk onze meetinstructies voor houten- en aluminium jaloezieën.

bekijk jaloezieën

jaloezie erker

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een echte sfeermaker in huis en zijn zeer geschikt voor erkers. Je kunt vouwgordijnen op diverse manieren toepassen. Een vitrage vouwgordijn zorgt voor veel sfeer omdat het veel licht doorlaat. Wil je liever wat meer privacy door inkijk te voorkomen, dan is een vouwgordijn met overgordijnstof een goede keuze. Je kunt ook kiezen voor een dim out of verduisterend vouwgordijn, waardoor binnenkomend licht zoveel mogelijk wordt tegengehouden.

Voor een erker zijn vouwgordijnen zeer geschikt, omdat de profielen relatief weinig ruimte innemen. Hierdoor kunnen er makkelijk meerdere vouwgordijnen naast elkaar hangen. Bovendien zorgen de vouwgordijnen voor een klassieke en elegante uitstraling. 

bekijk vouwgordijnen

vouwgordijnen erker

Plissé gordijnen

Erkers laten veel licht binnen, wat ook zorgt voor inkijk. Plisse gordijnen zijn een ideale manier om daglicht zoveel mogelijk te behouden, terwijl je privacy behouden blijft. Plissés kunnen namelijk top down bottom op worden bediend. Zo kun je de plisse ook in het midden van het raam hangne. 

Bijkomend voordeel aan plisse gordijnen is dat deze bij het monteren weinig ruimte innemen door de smalle profielen. Hierdoor kunnen ze ook dicht tegen elkaar gemonteerd worden, wat zeker handig is bij een erker, aangezien deze meestal uit hoekvensters bestaan. Bestaat jouw erker uit kunststof draaikiepramen? Ook hiervoor zijn plisse gordijnen geschikt, bestel ze in dat geval met klemsteunen.

bekijk plissé gordijne

plisse gordijn erker

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn een vorm van raambekleding die zeer divers is toe te passen. Het ligt er maar net aan hoe je de erker wilt gebruiken. Zo zorgt een semi transparant rolgordijn voor veel sfeer in huis doordat het enigszins daglicht binnen laat, maar voorkomt het inkijk. Wil je liever jouw erker volledig verduisteren, kies dan een rolgordijn met een verduisterende stof.

Ook rolgordijnen nemen weinig ruimte in qua profielen, waardoor ze ideaal zijn voor erkers. Indien je kunststof draaikiepramen in jouw erker hebt zijn rolgordijnen ook zeer geschikt; de meeste rolgordijnen kunnen namelijk besteld worden met klemsteunen.

Een andere mogelijkheid is een Duo Rolgordijn. Dit is een rolgordijn dat bestaat uit horizontale transparante en semi-transparante stofbanen. Het handige aan dit rolgordijn is dat je hem omlaag kunt laten, terwijl je de lichtinval bepaalt door de stofbanen langs elkaar heen te bewegen.

bekijk rolgordijnen

rolgordijnen erker