Interieurtrends voor 2022

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Het moment om naar de interieurtrends voor 2022 te gaan kijken. Het wordt een mooi jaar; zo gaan we duurzamere keuzes maken en brengen we kleur terug in onze interieurs. Benieuwd naar deze trends? Lees dan snel verder.

Duurzaamheid in het interieur

Verduurzaming wordt een steeds belangrijker thema in het interieur. De bewustwording van de consument neemt toe en hiermee stijgt ook de vraag naar duurzame meubels, vloeren en raambekleding. Grote merken spelen hier al op in door keuzes te maken die hun impact op mens en milieu verminderen. Dit doen zij bijvoorbeeld door producten te produceren van (deels) gerecycled materiaal, zoals petflessen. De Luxaflex Duette Shades collectie Eternity is hier een mooi voorbeeld van.

Door middel van erkende duurzaamheidskenmerken weet de consument deze duurzame producten steeds makkelijker te vinden. Ook zien we dat er steeds meer tweedehands meubels en accessoires worden gekocht of dat er wordt gekozen voor het repareren of opknappen van oude meubels.

duurzaam interieur

Organische materialen

Planten zien we al een aantal jaar veel terug in interieurs, maar komend jaar brengen we de natuur nog meer in huis. Zo gaan we kurk, riet, bamboe, steen en hout steeds meer terugzien. Denk hierbij aan een bamboe lamp, kurkwand of houten paneel aan de muur. Hierbij worden er veelal voor zachte kleuren en natuurlijke houttinten gekozen. Onze  houten jaloezie en bamboe jaloezie zijn hier een mooi voorbeeld van.

organische materialen interieur

Smart furniture

Waar we vorig jaar al een opmars zagen van slimme apparaten in ons interieur, zal deze trend ook in 2022 een hoofdrol gaan spelen. Smart furniture zal meer en meer deel uit gaan maken van ons dagelijks leven. Denk hierbij aan het ingebouwde opladers in je bank, elektrisch bedienbare fauteuils en elektrische raambekleding. Slimme oplossingen worden in steeds meer meubels toegepast en worden hiermee ook toegankelijker en betaalbaarder.

smart furniture

Urban 90’s en retro 70’s

Een stukje nostalgie in je interieur? Jazeker! Deze trend was al te zien in de modewereld, maar maakt komend jaar ook intrede in het interieur. Hierbij gaan we zowel de 90’s als de 70’s terugzien.

De jaren negentig kenmerken zich door felle neonkleuren, grafische prints en ruige materialen. Maak een statement met gave neonletters aan je muur, een in het oog springend schilderij of een stoel in een felle kleur.

jaren 90 interieur trend

De jaren zeventig zijn daarentegen iets rustiger en meer retro. Hier zien we veel oranje en groene tinten, ronde vormen en hergebruikte meubels. De schrootjes aan de muur maken plaats voor houten latten en het felle oranje wordt ingeruild voor iets lichter terra.

jaren 70 retro interieur

Kortom, er staan een aantal hele gave trends op je te wachten!