Luxaflex® Duette Shades - 4

Energiezuinig!
25% korting

Luxaflex raambekleding

Van € 454,00
Uw voordeel € 113,50
€ 340,50
15 - 20 werkdagen

Duurzaam, energiebesparend en geluiddempend!

De bijzondere honingraat structuur van Luxaflex® Duette® Shades zorgt op natuurlijke wijze voor subtiele filtering van daglicht, regulering van de kamertemperatuur, demping van het omgevingsgeluid en verlaging van het energieverbruik. Duette® Shades worden ook wel dubbele plissés (Dupli) genoemd. Wist je dat tot 50% van de verwarmings- en koelenergie van een huis via de ramen kan ontsnappen? Daarom zijn de Luxaflex Duette® Shades ontworpen. Deze houden je huis koel in de zomer en warm in de winter.

De stijlvolle Duette® Shades vullen de natuur perfect aan. Door het licht te verbeteren, je huis in de winter warmer en in de zomer koeler te houden en je huis het hele jaar door te isoleren, maken Duette® Shades je woning duurzamer. Wat je praktische wensen ook zijn, met de Duette® Shades stoffen kun je het licht prachtig regelen dankzij een keuze in transparanties. Van verduisterende stoffen voor de slaapkamer tot duurzame materialen voor de badkamer of transparante stijlen voor de woonkamer - er is een stijlvolle optie voor elke ruimte, elke gewenste lichtregeling en elke privacybehoefte.

 

Duette® Shades 25mm

De Luxaflex® Duette® Shades 25 mm leveren wij in diverse stofsoorten. In prijsgroep 4 van de Luxaflex® Duette® Shades 25 mm kun je kiezen uit lichtdoorlatende stoffen. De meeste hiervan zijn Duo Tone stoffen, dit betekent dat de stof aan de buitenzijde altijd wit is, terwijl de binnenzijde je gekozen kleur bevat. Prijsklasse 4 is de duurste prijsgroep en dit zie je terug in de prachtige stoffen!

Tijdens het bestellen heb je verder nog de keuze uit een groot aantal bedieningsopties, waaronder SmartCord®, een bediening met een zelf intrekkend bedieningskoord. Met dit koord kun je de Duette® Shades eenvoudig omhoog en omlaag bewegen, zonder dat je last hebt van een bungelend koord. Handig en bovendien erg kindvriendelijk! Als je liever geen koordbediening wilt voor je Duette® Shades kun je kiezen voor een handgreepbediening of voor LiteRise® (bediening via de onderlat).

Indien je voor klemsteunen kiest, houdt er dan rekening mee dat klemsteunen aan de bovenkant van het draaiende deel van het raam worden geplaatst.

Afmetingen profiel:

Bovenbak
Koord- & handgreep bediening: 22 mm diep x 14 mm hoog
Kettingbediening: 29 mm diep x 34 mm hoog
Overige bedieningen: 47 mm diep x 36 mm hoog

Onderlat
Handgreep bediening & TruFit®: 22 mm diep x 20 mm hoog
Overige bedieningen: 29 mm diep x 15 mm hoogDuette® Shades 32mm

Met de Luxaflex® Duette Shades van 32 mm heb je een stijlvolle vorm van raambekleding in huis. De Duette Shades zijn voorzien van een honingraatstructuur door de dubbele stoflaag, wat resulteert in een stijlvol en elegant uiterlijk. Alle Luxaflex® Duette Shades worden op maat voor je gemaakt, dus je kunt ze geheel naar eigen smaak samenstellen. Bij prijsklasse 4 heb je de keuze uit lichtdoorlatende en verduisterende stoffen, wat vooral ideaal is als je Duette Shades zoekt voor in de slaapkamer. Prijsklasse 4 is de duurste prijsgroep en dit zie je terug in de prachtige stoffen!

Je bepaalt zelf de afmetingen op de millimeter nauwkeurig. Daarnaast kun je de kleur bovenbak kiezen en of je zijgeleiding wilt. Door zijgeleiding worden de duette shades aan beide zijkanten voorzien van spandraden, zodat de duette shades strak langs je raam lopen. Dit is vooral aan te raden bij draaikiepramen, in dat geval is het verstandig om tijdens het bestellen voor klemsteunen te kiezen.

Luxaflex® biedt ook enkele unieke bedieningsopties, waaronder Literise, een volledig koordloos bedieningssysteem waarbij je via de onderlat de Duette Shades bedient. Smartcord is een bedieningssysteem dat werkt via één oprolbaar koord, zodat je geen last hebt van lange, bungelende koorden. 

Afmetingen profiel:

Bovenbak
Koord- & handgreep bediening: 34 mm diep x 14 mm hoog
Kettingbediening: 29 mm diep x 34 mm hoog
Overige bedieningen: 47 mm diep x 36 mm hoog

Onderlat
Handgreep bediening: 34 mm diep x 20 mm hoog
Overige bedieningen: 36 mm diep x 15 mm hoog

 

Bedieningsopties

De standaard bediening van deze Duette® Shades is koordbediening met Luxaflex® Child Safety.

Het is daarnaast mogelijk om voor koordloze bediening middels een handgreep te kiezen. Bij een breedte vanaf 1280 mm komt er een tweede handgreep naast.
LiteRise® bediening is tevens optioneel. Bij deze bediening komt er vanaf 1800 mm breed een tweede handgreep bij op de onderlat.

 

Elektrische PowerView® bediening

Houd je van gemak en comfort? Dan is de Powerview motor ideaal. Hiermee bedien je je raambekleding vanaf iedere locatie met een smartphone, tablet of afstandsbediening, maar kun je de producten ook koppelen met slimme assistenten als Google Home, Apple Home Kit en Amazon Alexa.
Goed om te weten: wanneer je kiest voor PowerView® bediening van een Top Down / Bottom Up product kun je pas de tussenrail bedienen wanneer de onderrail in onderste positie is.

 

Monteren zonder boren!

Met het TruFit® systeem plaats je jouw Duette® Shades direct op het glas zonder schade aan te richten aan de kozijnen. Ideaal voor deuren, kunststof kozijnen en serres. En ben je opzoek naar raambekleding voor je draai- en kiepraam? Dan is het FrameFix® systeem de perfecte oplossing.

 

Kenmerken van Luxaflex® Duette Shades - 4

Voordelen:

 • Kan zeer breed, tot 3600 mm, gemaakt worden.
 • Te bestellen met klemsteunen voor (kunststof) draai-kiepramen.
 • Ook verkrijgbaar met elektrische PowerView® bediening.
 • De koorden zitten tussen de twee stoflagen van de Duette in.
 • Smalle bovenbak.

Nadelen:

 • Mogelijk wel nog kleine lichtkieren aan beide zijkanten.
 • Kies je voor Top Down / Bottom Up bediening? Dan zijn de koorden zichtbaar aan de bovenkant wanneer je deze laat zakken.
 • Bij elektrische bediening met Li-ion batterij, mag de battery pack niet rechtstreeks in het zonlicht geplaatst worden. Er kan door de warmte schade aan de batterij ontstaan! 's Nachts opladen wordt ten zeerste afgeraden door Luxaflex®.
 • Bij elektrische bediening kan het zijn dat de uitlijning bij meerdere producten niet geheel gelijk is.
Meer informatie
Levertijd 15 - 20 werkdagen
Garantie 5 jaar beperkte garantie, waarvan 2 jaar volledig
Materiaal Polyester
Transparantie Lichtdoorlatend
Stofbreedte 25 mm
Product soort Plisse gordijn dubbel dupli
Bovenbak zie productinformatie
Onderlat zie productinformatie
Minimale breedte 250 mm
Maximale breedte 2200 mm
Minimale hoogte 100 mm
Maximale hoogte 3000 mm
Bediening Koord bediening, Ketting bediening, Elektrische bediening, LiteRise - koordloos, Handbediend - koordloos, TruFit - koordloos, SmartCord
Pakkethoogte

Duette shades 25mm

De pakkethoogte is de hoogte ofwel dikte van het pakket als de Duette is opgevouwen. Het is handig te weten wat de pakketdikte is omdat je graag het raam nog kan openen en je niet wil dat het raam tegen jouw opgevouwen Duette aanloopt. Stoffen kunnen verschillende pakketklasses hebben. Deze vind je hieronder, onder de verschillende klasses staan getallen, deze staan voor de pakketdikte uitgedrukt in mm.

Indicatie pakkethoogte koordrem
Stof Batiste Soria - pakketklasse 4

Producthoogte (mm) Pakketklasse 4
500 51
1000 72
1500 92
2000 111
2500 129
3000 147

Pakkethoogte voor Luxaflex Duette Shades 25 mm overige bedieningsvormen:

Handgreep: Pakkethoogte + 10 mm
Ketting & eindloos koord: Pakkethoogte + 20 mm
LiteRise®, SmartCord® & PowerView®: Pakkethoogte + 20 mm
Top Down / Bottom Up: Bovenstaande bedieningvorm + 10 mm i.v.m. tussenrail

 

Duette shades 32mm

De pakkethoogte is de hoogte ofwel dikte van het pakket als de Duette is opgevouwen. Het is handig te weten wat de pakketdikte is omdat je graag het raam nog kan openen en je niet wil dat het raam tegen jouw opgevouwen Duette aanloopt. Stoffen kunnen verschillende pakketklasses hebben. Deze vind je hieronder, onder de verschillende klasses staan getallen, deze staan voor de pakketdikte uitgedrukt in mm.

Indicatie pakkethoogte koordrem
Stof Batiste Architella® - pakketklasse 5
Stof Batiste Soria - pakketklasse 4

Producthoogte (mm) Pakketklasse 4 Pakketklasse 5
500 51 60
1000 72 89
1500 92 117
2000 111 142
2500 129 167
3000 147 190

Pakkethoogte voor Luxaflex Duette Shades 32 mm overige bedieningsvormen:

Handgreep: Pakkethoogte + 10 mm
Ketting & eindloos koord: Pakkethoogte + 20 mm
LiteRise®, SmartCord® & PowerView®: Pakkethoogte + 20 mm
Top Down / Bottom Up: Bovenstaande bedieningvorm + 10 mm i.v.m. tussenrail

Meetinstructies Duette Shades

Meet de producten pas in als alles klaar is en de maten van het kozijn niet meer kunnen veranderen. Moet er bijvoorbeeld nog gestuct worden of Spachtelputz worden aangebracht, wacht dan tot dit gebeurd is met het inmeten.

Wanneer je Duette Shades meet zijn er meerdere manieren van meten.

 • In de dag
 • Op de dag
 • Op de dag met klemsteunen
 • TruFit®

'In de dag': Dit houdt in dat er gemeten wordt tussen de kozijnen van het raam of tussen de muren.
'Op de dag': Dit houdt in dat er gemeten wordt op de kozijnen van het raam en dat het product dus voor de kozijnen valt en de zijkanten vrijhangen.


Behalve de standaard 'in de dag' en 'op de dag' situaties zijn er ook een aantal bijzondere situaties. Hier gelden andere meetinstructies voor, deze vind je onderaan de meetinstructies. Bijvoorbeeld als je meerdere Duette Shades naast elkaar 'op de dag' gaat ophangen, of deze in een erker komen.


Let op: Ga je meten voor TruFit®, volg dan de meetinstructies onder het kopje 'Trufit'.

 

Duette Shades 'in de dag'

1. Meet breedte maat op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 5 mm vanaf. Deze maat vul je in op de website.
2. Meet de hoogte op 3 plaatsen en noteer de hoogst gemeten maat. Deze maat vul je in op de website.
3. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!

 

 

 

 

Duette Shades 'op de dag'

1. Kies je gewenste overlap aan beide zijkanten en onderkant van het raam.
2. Meet de breedte van het raam op 3 plaatsen en tel de gewenste overlap hierbij op. Deze maat vul je in op de website.
3. Meet de hoogte van het raam en tel hier ook je gewenste overlap bij op. Deze maat vul je in op de website.
4. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!

 

 

 

 

Duette Shades 'op de dag met klemsteunen'

1. Meet de breedte van het glas, en tel de gewenste overlap hierbij op (Bijvoorbeeld 40 mm).
    Let op: Houd er wel rekening mee dat het produkt langs de klink past, en een paar mm ervan af hangt. Deze maat vul je in op de website.
2. Meet de hoogte van het raam. Deze maat vul je in op de website.
3. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten! 

Let op! Indien je voor klemsteunen kiest, houdt er dan rekening mee dat klemsteunen aan de bovenkant en onderkant van het draaiende deel van het raam worden geplaatst. Bij klemsteunen is de benodigde ruimte min. 15 mm tussen kiepraam en venster/plafond.

Indien je voor PowerView® kiest met batterijen, houd dan rekening met 20 mm extra inbouwdiepte bij de bovenbak.

 

Meetinstructies voor TruFit® systeem 

Wil je zien hoe het product er op het raam uitziet? Klik dan hier voor de montage video. 

TruFit® wordt middels een plakstip op het raam gemonteerd. Meet hiervoor op de volgende manier:

1. Meet de breedte van het raam op de volgende manier op:
- Indien het kozijn een raamrubber heeft dat kleiner is dan 5 mm, meet dan over het raamrubber heen, van glaslat naar glaslat, en haal 1 mm van de totale maat af.
- Indien het kozijn een raamrubber heeft dat groter is dan 5 mm, meet dan tot het raamrubber en tel er 7 mm bij op.
2. Meet de hoogte van het raam op dezelfde wijze op.
3. Deze maten zijn je bestelmaten.

 

Bijzondere situaties

- Duette Shades naast elkaar 'op de dag'

- Duette Shades in een erker met rechte hoek

- Duette Shades in een erker met schuine hoeken

- Duette Shades op de dag met klemsteunen

 

Luxaflex® kwaliteit

Koop je een Luxaflex® product dan ben je verzekerd van goede kwaliteit raamdecoratie.

Aan alle details is gedacht, tot in de innovatieve bedieningsmechanismen aan toe. Je krijgt maar liefst 5 jaar garantie op de producten van Luxaflex® 

 

Alles voor een tevreden klantVinden wij belangrijk!

 • Raambekleding voor élk budget
 • Winkel van 400m2 in Rijswijk
 • Direct uit de fabriek geleverd
 • Eigen meetservice
 • Bezorging in Nederland & België
 • Dealer van Label 65, Luxaflex & vtwonen