Meetinstructies voor Vouwgordijnen

Kies direct hoe je wilt inmeten!

Tip: Meet de producten pas in als alles klaar is en de maten van het kozijn niet meer kunnen veranderen. Moet er bijvoorbeeld nog gestuct worden, of Spachtelputz worden aangebracht, wacht dan met het inmeten tot dit gebeurd is. 

 

     
     

'In de dag' houdt in dat er wordt gemeten tussen de kozijnen van het raam of tussen de muren.
'Op de dag' houdt in dat er wordt gemeten op de kozijnen van het raam en dat het product dus voor de kozijnen valt en de zijkanten vrijhangen.

 

 

Vouwgordijnen 'in de dag':

1. Meet de breedte op 2 plaatsen, noteer de kleinste maat. Haal hier 10 mm vanaf zodat het vouwgordijn mooi vrij hangt van de muren / kozijnen.
2. Meet de hoogte op 2 plaatsen, noteer de kleinste maat. Haal hier 5 mm vanaf zodat het vouwgordijn mooi vrij hangt boven de vensterbank.
3. Deze 2 maten zijn je maakmaten die je invult bij het bestellen.

 

 

 

Vouwgordijnen 'op de dag':

1. Meet de breedte op 2 plaatsen , noteer de grootste maat + de gewenste overlap (2x). Bijv. 20 mm overlap = 40 mm totaal.
2. Meet de hoogte op 2 plaatsen, noteer de grootste maat + de gewenste overlap. Bijv. de casette maat + de overlap aan de onderzijde.
3. Deze 2 maten zijn je maakmaten die je invult bij het bestellen.

 

 

Vouwgordijnen naast elkaar, 'op de dag'.

1. Markeer op alle kozijnstijlen het middelpunt.
2. Meet de strakke breedte maat van markeer- tot markeerpunt op 3 plaatsen, noteer de smalst gemeten maat en haal hier 10 mm vanaf. Deze breedtemaat vul je in op de website. (In onderstaande afbeeldingen is met rode lijnen aangegeven hoe je moet meten).
3. Meet de hoogte van het raam + het kozijn op 3 plaatsen en tel hier ook je gewenste overlap bij op. De maakmaat is deze hoogte minus 5 mm (het vouwgordijn hangt mooier als het net boven de vensterbank of grond hangt)
4. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!
5. Herhaal bovenstaande stappen voor elk raam.

 

 

Vouwgordijnen in een erker met Rechte hoek

Heb je een erker met een rechte hoek, dan kun je onderstaande instructies aanhouden.
1. Maak een keuze voor optie 1 of 2 zoals in de afbeelding hiernaast weergegeven.
2. Meet de strakke breedte maat op 3 plaatsen van raamzijde A en noteer de smalst gemeten maat en haal hier 10 mm vanaf. Deze vul je in op de website.
3. Meet de hoogte van het raam + het kozijn op 3 plaatsen en tel hier ook je gewenste overlap bij op. (Let op: Heb je gemeten tot strak op de grond/vensterbank, haal dan 5 mm van deze maat af. Het vouwgordijn hangt mooier als het net boven de vensterbank of grond hangt)
4. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!

5. Meet de strakke breedte maat op 3 plaatsen van raamzijde B en noteer de smalst gemeten maat en haal hier een marge vanaf zoals in onderstaande tabel is aangeven*.
6. Meet de hoogte van het raam + het kozijn op 3 plaatsen en tel hier ook je gewenste overlap bij op. (Let op: Heb je gemeten tot strak op de grond/vensterbank, haal dan 5 mm van deze maat af. Het vouwgordijn hangt mooier als het net boven de vensterbank of grond hangt)
7. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!

Let op dat je de ketting aan de juiste kant besteld.


*Marge t.b.v bovenbak

Label65 Vouwgordijnen 50 mm
Luxaflex Vouwgordijn Standaard/Top Down Bottom Up 50 mm
Luxaflex Vouwgordijn met Smartcord of Powerview 62 mm

  

Vouwgordijnen in een erker met Schuine hoeken

Heb je een erker met schuine hoeken, bijvoorbeeld 3/5 ramen dan kunt u onderstaande meetinstructies aanhouden.  Knip om te beginnen 4 stukken karton uit in de grootte van de bovenbak van het vouwgordijn dat je gaat bestellen.

Label65 Vouwgordijn Standaard 40 mm
Label 65 Vouwgordijn Top Down Bottom Up 40 mm
Luxaflex Vouwgordijn Standaard/Top Down Bottom Up 40 mm
Luxaflex Vouwgordijn met Smartcord of Powerview 52 mm

 


Raam 1:

1. Markeer het midden van de kozijnstijl en plaats de kartonnen kaarten in hoek ‘B’ en hoek ‘C’ zoals aangegeven op onderstaande tekening zodat de markering in het midden zit. Zorg dat de hoeken elkaar net niet raken. Meet nu Raam 1 op vanaf de buitenzijde van het karton in Hoek ‘B’ tot de muur bij hoek ‘A’. Doe dit op 3 plaatsen op dit raam en noteer de smalst gemeten maat en haal hier 5 mm vanaf. Deze maat vul je in op de website. 
2. Meet de hoogte op 3 plaatsen van Raam ‘1’ en noteer de smalst gemeten maat. Deze vul je in op de website.
3. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!

Raam 2:

1. Pak nog twee kartonnen kaartjes en leg deze op dezelfde manier als eerder in hoek ‘D’ en ‘E’ neer, vergeet ook hier niet het midden van de kozijnstijl te markeren. Meet nu vanaf de buitenzijde van de kartonnen kaart in hoek ‘C’ tot en met de buitenzijde van de kartonnen kaart in hoek ‘D’. Noteer de smalst gemeten maat en haal hier 5mm vanaf. Deze maat vul je in op de website.
2. Meet de hoogte op 3 plaatsen van Raam 2 en noteer de smalst gemeten maat. Deze vul je in op de website.
3. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!

Raam 3:

1. Meet vanaf de buitenzijde van de kartonnen kaart in hoek ‘E’ tot de muur in hoek ‘F’.  Doe dit op 3 plaatsen op dit raam en noteer de smalst gemeten maat en haal hier 5 mm vanaf. Deze maat vul je in op de website.
2. Meet de hoogte op 3 plaatsen van Raam 3 en noteer de smalst gemeten maat. Deze vul je in op de website.
3. Let op: De maten die je invoert zijn de maakmaten!