Raambekleding elektrisch bediend

Wil je vanuit je luie stoel, op afstand of voorgeprogrammeerd jouw raambekleding bedienen? Het kan! Zowel Label 65® als Luxaflex® hebben een aantal producten in hun assortiment zitten die je elektrisch kunt bedienen. Het elektrisch bedienen van raambekleding kan zowel met aan afstandsbediening en app als via spraakbesturing. Hieronder lees je meer over elektrische raamdecoratie van Label 65®.

Elektrische raambekleding producten zijn voorzien van een motor, waarmee de raambekleding wordt aangestuurd. Met een druk op de knop kun je bijvoorbeeld de lamellen van een houten jaloezie kantelen of een rolgordijn omhoog laten rollen. Een groot voordeel van elektrische raambekleding is de kindveiligheid. Deze raambekleding heeft namelijk geen loshangende bedieningskoorden.

 

Elektrische raambekleding van Label 65®

Het bedienen van de elektrische motor van Label 65® gaat via een afstandsbediening of app. Je kun bij alle elektrische producten van Label 65® een afstandsbediening meebestellen. Hoe meer kanalen een afstandsbediening heeft, hoe meer elektrische producten je aan één afstandsbediening kunt koppelen. Met een 15-kanaals afstandsbediening is het zelfs mogelijk om tot maximaal 15 elektrische Label 65® producten te bedienen. Dat kunnen bijvoorbeeld 5 houten jaloezieen en 10 rolgordijnen zijn. Ook kun je voor een app bediend product kiezen. Hiervoor besteld je een Brel Hub mee bij je product. Wanneer je deze via een app op je telefoon hebt ingesteld kun je hiermee je raambekleding bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld per ruimte een tijd instellen voor het open en dicht gaan. Ook kun je in de app bepalen hoe ver je de raamdecoratie open en dicht doet en hoe vol de accu nog is. De Brel Hub is daarnaast te koppelen aan slimme apparaten als Google Home, waardoor je raambekleding ook via spraak kan worden bediend.  

 

App bediening voor Label 65 raambekleding instellen

Ben je benieuwd hoe het instellen van de Brell app voor het elektrisch bedienen van Label 65 raambekleding werkt? Hier is een handig video over gemaakt. In onderstaande video kun je zien hoe de app bediening werkt én ingesteld kan worden.


Elektrische Houten Jaloezieen van Label 65®

Houten jaloezieen zijn een echte trend en worden veel verkocht. Zo'n populair product is uiteraard ook met elektrische bediening verkrijgbaar. Zowel de Label 65® Houten Jaloezie 50 mm "Trendy" en de Label 65® Abachi Houten Jaloezie 50 mm "Classic" zijn volledig elektrisch te bedienen. Dit betekent dat je deze houten jaloezieën kunt optrekken en kantelen middels een afstandsbediening of app. Er komen dus geen koorden meer aan te pas.

De elektrische motor en de oplaadbare accu van de houten jaloezieen wordt in de bovenbak bevestigd zodat je deze niet ziet. Hier hoef je dan ook geen rekening mee te houden tijdens het monteren. Bij het monteren kun je ervoor kiezen om het oplaadsnoer van de accu weg te werken tussen de bovenbak en de afdeklijst. Hierdoor hoef je de jaloezie niet los te klikken uit de steunen wanneer je de accu wilt opladen!

 

Elektrische Rolgordijnen van Label 65®

Rolgordijnen zijn een vorm van raambekleding die geschikt zijn voor vrijwel elke woonruimte. Alle Uni rolgordijnen van Label 65® kunnen besteld worden met een elektrische motor. Ook duo rolgordijnen met cassette kunnen elektrisch worden bediend. 

Elektrische rolgordijnen van Label 65® worden aangedreven door een buismotor, welke in de buis van het rolgordijn wordt weggewerkt. De motor zorgt ervoor dat je het rolgordijn elektrisch kunt openen en sluiten met een afstandsbediening. Met een druk op de knop bepaal je of het rolgordijn oprolt of afrolt.

Bijkomend voordeel van de elektrische bediening bij rolgordijnen is dat het geheel koordloos is, waardoor het geen gevaar vormt voor de kinderen of huisdieren!

 

Elektrische Vouwgordijnen van Label 65®

Ook vouwgordijnen van Label 65 kunnen elektrisch bediend worden middels een afstandsbediening of app. De vouwgordijnen worden bij keuze voor elektrische bediening voorzien van een ingebouwde motor met accu die slechts eens in de paar maanden opgeladen hoeft te worden. Dankzij de elektrische bediening kun je de vouwgordijnen openen en sluiten vanaf de bank

Alle Label 65 vouwgordijnen kunnen met elektrische bediening worden besteld. Bij het samenstellen van het elektrische vouwgordijn kies je voor een 1-kanaals of 5-kanaals afstandsbediening om de producten te bedienen. Wil je deze ook middels een App aansturen vanaf jouw android of apple IOS aparaat dan kunt je hiervoor bijvoorbeeld de Homewizard Lite app gebruiken. Let er wel op dat je dan tevens een Smartwares Smarthome Controller nodig hebt.

 

Elektrische Plisses Dupli shades van Label 65®

Ook plisses dupli shades zijn elektrisch verkrijgbaar. Dupli shades zijn dubbele plisse gordijnen en bestaan uit twee lagen stof. Wanneer je een dupli shade bestelt met elektrische motor, dan wordt deze in de bovenbak weggewerkt. De batterijen zitten in een aparte houder verwerkt die achter de bovenbak bevestigd kan worden. Hier is wel voldoende ruimte voor nodig. De motor zorgt ervoor dat je de elektrische dupli shade omhoog en omlaag kunt bewegen. Let wel op dat de elektrische bediening is alleen mogelijk bij standaard bediening.

 

Luxaflex® Powerview

Uiteraard heeft Luxaflex® ook elektrische producten. Bij Luxaflex® wordt de elektrische bediening Powerview genoemd. Met dit systeem kun je niet alleen je raambekleding bedienen via een afstandsbediening, maar ook via een app op je telefoon of tablet. Het Powerview systeem is volledig vooraf programmeerbaar en biedt veel mogelijkheden qua instellingen. Zo kun je met het Powerview systeem bijvoorbeeld gepersonaliseerde scenes aanmaken per individuele ruimte, maar je kunt ook verschillende ruimtes samenbrengen in één scene. Lees meer over Luxaflex Powerview.