Interieurtrends voor 2021

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Dit is dan ook hét moment om vooruit te blikken naar de woontrends van 2021. Benieuwd welke kleuren, materialen en ontwikkelingen we volgend jaar tegen gaan komen in interieurs? Wij hebben vijf interieur trends voor 2021 voor je op een rijtje gezet.

 

1. Donkerblauw blijft een trend

In 2020 zagen we de kleur donkerblauw al in menig interieur terugkomen en dat gaat in 2021 nog veel meer worden. Donkerblauw wordt ook wel gezien als het nieuwe zwart, een stijlvolle kleur die een ruimte een elegante uitstraling geeft. In tegenstelling tot zwart geeft donkerblauw meer karakter aan een ruimte. Daarnaast is blauw ook een rustgevende kleur die goed combineert met houttinten, metalen als goud en koper en andere trendkleuren zoals okergeel. We zullen de donkerblauwe muur, meubels en donkerblauwe raambekleding nog veel gaan zien komend jaar.

trend donkerblauw

 

2. Digitalisering van het interieur

Smart homes maken hun opmars. Menig Nederlander bedient zijn lampen, radio en thermostaat al via een app of spraakbesturing, maar komend jaar gaan deze smart apparaten een nog grotere rol spelen in ons interieur. Zeker nu we meer thuis gaan werken en dus meer thuis zijn willen we onze apparaten makkelijk op afstand kunnen bedienen. In 2021 zal ons interieur verder gaan digitaliseren en zullen we steeds meer elementen in ons huis op digitaal en op afstand kunnen bedienen. Elektrische raambekleding zal bijvoorbeeld steeds meer de standaard gaan worden.

elektrische raambekleding


3. Impact maken met een eye-catcher

Strakke en rustige interieurs winnen nog altijd aan populariteit. Ook in 2021 zal deze trend zich voortzetten. Er wordt in deze interieurs vaak een eye-catcher, ook wel bekend als statement piece, geplaatst. Dit is een pronkstuk die opvalt in de ruimte en er een stempel op drukt. Denk bijvoorbeeld aan een grote plant, felgekleurde stoel of opvallend schilderij. Een statement piece wordt omringd door eenvoudige en neutrale meubels, accessoires en uiteraard ook raambekleding. Hierdoor geef je een persoonlijke touch aan de ruimte, maar houd je het ook rustig.

statement piece trend


4. Lichte houtkleuren in ieder type interieur

Lichte houtkleuren vinden we al jaren in Scandinavische interieurs, maar ook in moderne en industriële interieurs maken deze lichte houttinten een opmars. Denk hierbij aan producten van licht eikenhout en bamboe. In 2021 gaan we deze lichte houtkleuren niet alleen terug zien in meubels en vloeren, maar ook in wandbekleding, raambekleding en zelfs plafonds. Onze bamboe jaloezieën en lichte houten jaloezieën worden dus weer helemaal hot!

lichte houttinten interieur trend


5. Grijstinten op de muur

Witte muren raken langzaam uit de mode. Grijs komt daarentegen weer helemaal terug. Grijs is een neutrale, koele kleur die past bij deze moderne tijd. Grijs is daarnaast makkelijk te combineren met een fellere trendkleur, waardoor er een sfeervol geheel ontstaat. Naast egale grijze muren zullen we met name de betonlook muur veel gaan zien.

grijstinten muur trend