Het juiste type hout voor jouw houten jaloezieen kiezen

De houten jaloezie is niet meer weg te denken uit ons interieur. Deze jaloezieen met houten lamellen zijn immens populair en wij snappen wel waarom. Het is eigenlijk de ideale raambekleding voor bijna iedere ruimte en een stijlvol alternatief voor shutters. Houten jaloezieën zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar, waarbij met name de keuze van de juiste houtsoort lastig kan zijn. Om je hierbij te helpen hebben wij de belangrijkste kenmerken per houtsoort op een rijtje gezet. Zo kies je straks gemakkelijk de perfecte houten jaloezie voor jouw raam.

 

Welke soorten houten jaloezieën zijn er?

Houten jaloezieën worden over het algemeen gemaakt van Basswood, Abachi of Bamboe. Deze houtsoorten hebben allen unieke eigenschappen, die de stevigheid en uitstraling van de jaloezie bepalen. Zo kan een jaloezie van een stevigere houtsoort bijvoorbeeld in bredere maten worden besteld. Daarnaast heeft een jaloezie lamel van een houtsoort met zichtbare nerven een landelijke en robuuste uitstraling, terwijl een lamel van een gladde houtsoort juist weer moderner oogt.

lamellen houten jaloezie verschillende typen hout

 

Houten jaloezieën van Basswood hout

Basswood, ook wel bekend als lindehout, is een veelgebruikte houtsoort voor houten jaloezieen. Jaloezieën van deze houtsoort zijn voornamelijk egaal van kleur en glad afgewerkt. Hierdoor zijn basswood jaloezieen in veel verschillende kleuren te verkrijgen, al zien we voornamelijk witte en zwarte houten jaloezieën voor de ramen hangen. Raambekleding Nederland.NL verkoopt twee typen Basswood jaloezieën: trendy en classic. De houten lamellen van onze trendy jaloezie zijn volledig egaal van kleur. Deze jaloezie is in een aantal trendkleuren te verkrijgen. De lamellen van de classic houten jaloezie vertonen daarentegen lichte houtnerven, deze zijn echter niet voelbaar. Bij beide typen Basswood jaloezieen worden de lamellen glad afgelakt, waardoor er een strak en glanzend oppervlak overblijft. De houten jaloezie van Basswood is met een lamelbreedte van 25 mm en 50 mm te verkrijgen.

houten jaloezie trendy lamel detail

Basswood "Trendy" jaloezie met gladde en egale lamel


houten jaloezie classic lamel details

Basswood "Classic" jaloezie met lichte houtnerf en glad oppervlak

 

Houten jaloezieen van Abachi hout

Abachi is een stevigere houtsoort. Hierdoor kunnen er van dit materiaal ook houten jaloezieën met een lamelbreedte van 70 mm worden gemaakt. Tevens kan deze jaloezie in bredere maten worden geproduceerd dan Basswood en Bamboe, namelijk tot 3600 mm. Hierdoor zijn Abachi houten jaloezieën ook geschikt voor grote ramen. Bij Abachi hout zijn de houtnerven grof, waardoor deze niet alleen zichtbaar maar ook voelbaar zijn. Je creëert met deze echte houtlook jaloezie een landelijke sfeer in huis. Deze nerven in het hout vergen wel iets meer schoonmaak werk, maar je krijgt er een robuuste houten jaloezie voor terug. De Abachi houten jaloezie is met een lamelbreedte van 25 mm, 50 mm en 70 mm verkrijgbaar. Zoek je een jaloezie met zeer grove houtnerf? Dan is de Abachi exclusief houten jaloezie de ideale keuze. Deze jaloezie is met een lamelbreedte van 50 mm verkrijgbaar. 

houten jaloezie abachi hout lamel detail 

 

Houten jaloezieen van Bamboe hout

Bamboe is een bekende houtsoort en in veel interieurs terug te vinden. Bamboe is een lichtere houtsoort, hierdoor zijn de lamellen van de bamboe jaloezie een stuk lichter en dunner. Dit zorgt ervoor dat de jaloezie rustiger oogt. Ook bamboe lamellen zijn vol van houtnerf. Bamboe jaloezieën hebben een natuurlijke uitstraling en zijn dan ook veelal in natuurlijke kleuren te verkrijgen, denk hierbij aan crème en bruintinten. Uiteraard is de bamboe jaloezie ook in trendkleuren te verkrijgen, zoals wit, antraciet en zwart. De bamboe houten jaloezie is met een lambelbreedte van 25 mm en 50 mm te verkrijgen.

houten jaloezie bamboe lamel detail 

 

Nieuwsgierig geworden naar onze houten jaloezieen? Bekijk dan alle houten jaloezieën van Raambekleding Nederland.NL.

Wil je de jaloezieën van Raambekleding Nederland.NL liever in het echt bewonderen? Kom dan langs in een van onze winkels of vraag gratis kleurstalen van jouw favoriete product aan.