Raambekleding voor uw woonkamer

Raambekleding voor de woonkamer uitzoeken kan lastig zijn als u geen goed overzicht heeft van de verschillende mogelijkheden! Hieronder hebben wij daarom duidelijk op een rij gezet welke raambekleding vaak gebruikt wordt in de woonkamer. Omdat de woonkamer vaak niet verduisterd hoeft te worden, maar de raamdecoratie enkel de inkijk tegen moet gaan, worden hier ook vaak producten toegepast die semi transparant zijn.

 

Houten Jaloezieen

Het meest gekozen product voor in de woonkamer is een houten jaloezie. Deze geeft uw woonkamer een rustieke en sfeervolle uitstraling. Met houten jaloezieen wordt daarnaast voorkomen dat er hinderlijk licht binnenvalt, maar behoudt u toch het daglicht in huis wanneer de lamellen open staan.

Onze houten jaloezieen zijn verkrijgbaar in verschillende lamelbreedtes, variërend van 25mm tot 50mm. Hoe breder de lamel, hoe meer zicht u naar buiten heeft en hoe meer daglicht u binnen krijgt als de lamellen open staan. Ook kunt u kiezen uit diverse houtsoorten voor de lamellen, bijvoorbeeld abachi en bamboe.

Bekijk bijvoorbeeld eens de Label 65® Houten Jaloezie 50 mm "Trendy".

 

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn een klassieker in de woonkamer. Vaak worden deze, al dan niet in combinatie met normale gordijnen, opgehangen. Vouwgordijnen zijn er in allerlei stofsoorten, van vitrage tot verduisterende stof. De gekozen stof bepaalt grotendeels de sfeer in een huiskamer. De vitrage stoffen zorgen voor een mooie heldere lichtinval in huis, waar de overgordijnen en semi transparante stof het daglicht filteren en slechts beperkt doorlaten.

Op Vouwgordijn-shop.nl vindt u verschillende soorten vouwgordijnen. Bijvoorbeeld de Label 65® Vouwgordijnen Vitrage Transparant.

 

Houten Shutters

Met houten shutters in de woonkamer geeft u uw woonkamer een warme en sfeervolle uitstraling. U heeft bovendien veel mogelijkheden om de lichtval in huis aan te passen naar uw wens. Zo kunt u onze shutters bestellen met een lamelbreedte van 63mm, 89mm of 114mm. Hierbij geldt dat hoe breder de lamel is, hoe meer zicht u naar buiten heeft. U kunt daarnaast de boven en onderzijde van de shutter afzonderlijk van elkaar open of dicht doen.

Op Shuttercenter.nl vindt u Houten Shutters inclusief gratis meet en montage service.

 

Plisse gordijnen

Vaak worden plisse gordijnen opgehangen bij ramen waar veel inkijk van buiten naar binnen is. Bij een plissegordijn kan namelijk gekozen worden voor een top down bottom up uitvoering, dit houdt in dat u het plisse gordijn in het middengedeelte van het raam kan hangen en zowel aan de boven als onderzijde open kan doen. Hierdoor behoudt u uw daglicht en zorgt u ervoor dat de inkijk naar binnen wordt beperkt.

Op Plisseshop.nl worden diverse soorten plisse en duette shades aangeboden. Waaronder de Label 65® Plissé Gordijn Spankoord - Semi Transparant

 

Gordijnen

Een echte sfeermaker in de woonkamer zijn onze voile/vitrage gordijnen. Dit zijn gordijnen met een vrij dunne stof, waardoor u zoveel mogelijk daglicht in uw woonkamer binnen krijgt, zonder dat het hinderlijk is. Bovendien blijft het zicht naar buiten gewoon behouden.

Onze voile/vitrage gordijnen zijn bovendien uitstekend te combineren met andere raambekleding, bijvoorbeeld met houten jaloezieen. Overdag kunt u de gordijnen gebruiken om veel licht binnen te krijgen, terwijl u ’s avonds de houten jaloezieen kunt gebruiken om inkijk tegen te gaan. Wilt u liever een gordijn in uw woonkamer dat inkijk tegen gaat? Bekijk dan onze overgordijnen.

Op Gordijncenter.nl heeft u de keuze uit een groot aantal gordijnen, waaronder het Label 65® Gordijn Transparant Voile Enkele Plooi en het Label 65® Gordijn Transparant Vitrage Enkele Plooi.

 

Meer inspiratie voor uw woonkamer: