Raambekleding voor de werkkamer

Thuiswerken is de laatste jaren steeds meer in trek. Het biedt veel voordelen, waaronder minder afleiding en geen reistijd. Bij thuiswerken is het handig om een werkkamer te hebben waar u optimaal geconcentreerd kunt werken.

Raambekleding is in een dergelijke kamer heel belangrijk, omdat dit hinderlijk licht tegen houdt, maar ook voor een prettige sfeer zorgt. Ook kan het zijn dat u liever geen inkijk wil. Op deze pagina leggen wij uit wat geschikte raambekleding is voor in een werkkamer.

 

Aluminium jaloezieen

Aluminium jaloezieen zijn voornamelijk terug te vinden op kantoren door de moderne uitstraling, maar ook in een werkkamer zijn zij een mooie verschijning. Kenmerkend aan aluminium jaloezieen is het grote aantal lamellen, wat zorgt voor een speelse en moderne uitstraling. U kunt eenvoudig hinderlijk licht tegen gaan door de lamellen te kantelen.

Onze aluminium jaloezieen zijn verkrijgbaar in veel verschillende lamelmaten, van 16mm tot 70mm. Hoe groter de lamel, hoe meer zicht u naar buiten heeft.

Bekijk bijvoorbeeld eens de Label 65® Aluminium Jaloezie 25 mm.

 

Houten jaloezieen

Voor een landelijke sfeer in uw werkkamer zijn houten jaloezieen zeer geschikt. Ze vallen onder onze meest verkocht producten. U kunt onder andere kiezen uit diverse lamelmaten (van 25mm tot 70mm) en het soort houtnerf.

Op het moment dat u last heeft van fel zonlicht kunt u eenvoudig de lamellen van de houten jaloezieen kantelen, zodat het licht niet in uw gezicht of op uw beeldscherm komt. U kunt ook kiezen voor een elektrische motor, zodat het kantelen via een afstandsbediening gedaan kan worden. Het omhoog trekken van de lamellen moet echter wel nog handmatig gebeuren via een optrekkoord.

Bekijk bijvoorbeeld eens de Label 65® Houten Jaloezie 50 mm "Trendy".

 

Plisse gordijnen

Plisse gordijnen zijn een ideale oplossing als u uw privacy wilt behouden, maar wel enigszins daglicht binnen wilt krijgen. Kenmerkend aan de plisse gordijnen is de plooiing in de stof, wat zorgt voor een stijlvol uiterlijk.

In werkkamers zijn plisse gordijnen zeer geschikt, zeker als u kiest voor de semi transparante uitvoering. Deze zorgt voor een mooie balans tussen privacy, zicht naar buiten en sfeer. U kunt bij een plisse gordijn ook kiezen voor een Top Down Bottom Up uitvoering, waardoor u zowel de bovenkant als de onderkant van het plisse gordijn afzonderlijk kunt bedienen. Dit biedt u nog meer gebruiksgemak bij het bepalen van de lichtinval in uw werkkamer!

Duette Shades zijn grotendeels hetzelfde als plisse gordijnen, alleen bevatten de Duette Shades een extra stoflaag. Hierdoor ontstaat een honingraatstructuur in de stof.

Bekijk hier een selectie van ons aanbod plisse gordijnen en duette shades:

Label 65® Plisse Gordijnen Vrijhangend

Label 65® Duette Shades Vrijhangend

 

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn ideaal om privacy te behouden, terwijl u wel voldoende daglicht binnen krijgt. Onze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen. Zo kunt u ze bestellen in de stofsoorten transparant, semi-transparant of volledig verduisterend. In het geval van een werkkamer is het aan te raden om een semi transparante stof te kiezen, deze stof zorgt namelijk voor voldoende zicht naar buiten, terwijl u geen last heeft van inkijk of hinderlijk zonlicht!

Een unieke uitvoering is het Duo rolgordijn. Dit rolgordijn bestaat uit horizontale transparante en semi transparante stofbanen. U kunt dit rolgordijn omlaag laten, terwijl u de twee stofbanen langs elkaar heen beweegt om de lichtinval te bepalen. Hierdoor kunt u in een handomdraai hinderlijk licht tegengaan!

Bekijk bijvoorbeeld eens het Label 65® Rolgordijn Uni Semi Transparante Stof & het Label 65® Duo Rolgordijn Basic - Exclusief Cassette.