Raambekleding voor uw slaapkamer

Wanneer u op zoek bent naar raamdecoratie voor de slaapkamer dan is dit lijstje perfect voor u! Belangrijk bij de slaapkamer is dat de raambekleding hier normaal gesproken verduisterend dient te zijn. Op deze pagina geven wij u een idee van de meest gekozen raamdecoratie voor de slaapkamer en willen wij u een idee geven van wat er allemaal mogelijk is.

 

Rolgordijnen

Rolgordijnen in de slaapkamer zijn een eenvoudige en veel gekozen oplossing voor de slaapkamer ramen. Rolgordijnen zijn er in verschillende kleuren en uitvoeringen en kunnen dan ook compleet naar uw wens samengesteld worden. U kunt bijvoorbeeld een uni rolgordijn met verduisterende stof kiezen voor de slaapkamer, of een 100% verduisterend rolgordijn met cassette.

Onze cassette rolgordijnen kunnen gemonteerd worden door middel van plakstrips, waardoor boren of schroeven niet nodig is. Hierdoor zijn deze rolgordijnen geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen.

Op Rolgordijnstore.nl vindt u verschillende soorten rolgordijnen, bijvoorbeeld de: Label 65® Rolgordijn Uni Verduisterende Stof.

 

Gordijnen

Gordijnen worden in een slaapkamer nog vaak gebruikt als sfeervolle oplossing om het raam te verduisteren of het zicht te blokkeren. Soms zelfs in combinatie met een ander soort raambekleding welke overdag voor het raam hangt, bijvoorbeeld een houten jaloezie. De gordijnen kunnen met zeilring of verstelbare haken geleverd worden. Gordijnen zijn tijdloos en zorgen ook nog voor een betere akoestiek in huis. Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende stoffen en voeringen (vlinderplooi of enkele plooi).

Bij Gordijncenter.nl vindt u diverse gordijnstoffen, van landelijke kleuren tot grijs en van vitrage tot verduisterend. Onze best verkopende gordijnstof bijvoorbeeld: Label 65® Gordijn Semi Transparant Enkele Plooi.

 

Houten Shutters

Met houten shutters in de slaapkamer geeft u uw slaapkamer een warme sfeer. Bovendien heeft u tal van mogelijkheden om de lichtval in huis aan te passen naar uw wens. Zo heeft u bij het bestellen van een shutter de keuze uit een lamelbreedte van 63mm, 89mm of 114mm. Hierbij geldt dat hoe breder de lamel is, hoe meer zicht u naar buiten heeft en hoe groter de lichtval in huis is. Ook kunt u de boven- en onderzijde van de shutter afzonderlijk van elkaar open of dicht doen.

Op Shuttercenter.nl vindt u Houten Shutters inclusief gratis meet en montage service.

 

Duo Rolgordijnen

Duo rolgordijnen zorgen voor een mooie uitstraling in de slaapkamer en nemen bovendien weinig ruimte in beslag. Er zijn diverse soorten duo rolgordijnen waarbij verschillende kleuren, maar ook stofsoorten verkrijgbaar zijn, bijvoorbeeld de luxe stof!

Het voordeel van een duo rolgordijn in vergelijking met een normaal rolgordijn is dat u gemakkelijk zelf de hoeveelheid licht kan bepalen die in uw huis valt. Bij een normaal rolgordijn heeft u één universele stof die u omhoog of omlaag beweegt om de hoeveelheid licht in huis te veranderen. Bij een duo rolgordijn kunt u het gordijn naar beneden laten en hoeft u alleen de stofbanen langs elkaar te bewegen om het raam te verduisteren.

Op Rolgordijnstore.nl vindt u de verschillende Duo rolgordijnen, waaronder de Label 65® Duo Rolgordijn Premium - Inclusief Cassette.

 

Horizontale Jaloezieen

Naast de houten shutters worden ook horizontale jaloezieen, zowel hout als aluminium veel opgehangen in de slaapkamer, vaak in combinatie met een gordijn wat 's nachts zorgt dat het raam verduisterd wordt. Aluminium jaloezieen passen erg goed in een moderne slaapkamer waar houten jaloezieen juist voor een sfeervolle en warme uitstraling zorgen.

Bekijk bijvoorbeeld eens de Label 65® Houten Jaloezie 50 mm "Trendy" en de Label 65® Aluminium Jaloezie 25 mm.

 

Plisse gordijnen

Plisse gordijnen hebben een plooi in de stof, wat zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Met name de verduisterende plisse gordijnen zijn aan te raden in de slaapkamer. Door de verduisterende stof komt er minimaal daglicht binnen, waardoor u gegarandeerd een goede nachtrust heeft!

Een andere oplossing is de Dag & Nacht uitvoering. Dit is een combinatie van een (semi) transparante plisse aan de bovenzijde en een verduisterende plisse aan de onderzijde. Wilt u de kamer ‘s nachts volledig verduisteren, dan kunt u de verduisterende plisse omhoog trekken. Wilt u ’s ochtends en overdag wat meer daglicht in huis, dan kunt u de (semi) transparante plisse naar beneden laten zakken.

Bekijk bijvoorbeeld eens het Label 65® Plisse Gordijn Vrijhangend - Verduisterend.

 

Screens

Als uw slaapkamer uit grote raampartijen bestaat zijn screens een aanrader. Screens worden aan de buitenzijde van uw kozijn geplaatst en zijn voorzien van een strakke, rits-achtige zijgeleiding. Hierdoor zijn onze screens windvast, zonwerend en insectwerend. U kunt onze screens bestellen in een volledig verduisterende uitvoering, zodat (dag)licht geen enkele kans maakt om binnen te komen. Screens kunt u bedienen met een (wand)schakelaar of afstandsbediening.

Daarnaast hebben screens een isolerende functie. In gesloten stand wordt de warmte buitengehouden, terwijl het binnen lekker koel blijft. Zo bent u helemaal verzekerd van een goede nachtrust!

Bekijk bijvoorbeeld eens het Label 65® Ritsscreen Classic – Max. 6m2.

 

Rolluiken

Rolluiken zijn ideaal als u uw slaapkamer volledig wilt verduisteren. Uw slaapkamer wordt hiermee aan de buitenkant volledig afgesloten en beschermd, zodat de kamer volledig geïsoleerd wordt van zonlicht. De rolluiken zijn gemaakt van stevige materialen, waardoor het voor inbrekers ook een stuk lastiger wordt om in te breken. Het bedienen van de rolluiken gaat via een (wand)schakelaar of afstandsbediening. 

Daarnaast hebben rolluiken een isolerende functie. In de zomer blijft de warmte langer buiten, terwijl in de winter de warmte van binnen juist langer wordt vastgehouden.

Bekijk hier ons aanbod rolluiken:

Label 65® Rolluiken Ronde Kast

Label 65® Rolluiken Schuine Kast

 

Meer inspiratie voor uw slaapkamer: