Raambekleding voor draai/kiepramen

Woonadvies | Draai/kiepramen

U zoekt raamdecoratie voor uw draai/kiepramen, maar weet niet wat er allemaal mogelijk is? Wij hebben overzichtelijk op een rijtje gezet wat voor soort raambekleding geschikt is voor dit soort ramen. Draai/kiepramen zijn vaak overal in het huis aanwezig, er zijn dus diverse soorten raambekleding nodig. Bijvoorbeeld een verduisterende oplossing voor de slaapkamers, maar in de woonkamer kan dit best een semi transparante oplossing zijn.

Omdat draaikiepramen over het algemeen een klink of greep hebben die voor het raam uitsteekt adviseren wij om een oplossing te kiezen die achter deze klink valt zodat u het raam nog gewoon kunt bedienen en niet eerst de raambekleding hoeft op trekken of te sluiten.

Heeft u kunststof draaikiepramen? Dan is het niet verstandig hierin te boren. Er zijn een aantal opties mogelijk waarbij niet geschroefd hoeft te worden. Er wordt dan bijvoorbeeld gebruik gemaakt van klemsteunen of plakstrips!

Naast dat de raamdecoratie functioneel moet zijn wilt u uiteraard ook een mooie oplossing die uw woonruimte een extra uitstraling geeft. U kunt daarom bij vrijwel alle raambekleding voor draaikiepramen zelf kiezen hoe deze eruit komt te zien, u kiest de kleur van het profiel en bijvoorbeeld de stof!

Plisse Gordijnen

Een plisse gordijn van Label 65® is perfect voor draai/kiepramen, niet alleen erg sfeervol maar ook erg handig! Houdt u van veel licht in huis? Kies dan de Top Down Bottom Up optie, hierbij kunt u de stof zowel aan de onder- als bovenkant bedienen.

De versie met spankoorden wordt aan de boven en onderzijde bevestigd waardoor, zelfs als het raam in kantelstand staat, de stof netjes langt het raam loopt.

Bekijk bijvoorbeeld het plisse gordijn voor draaikiepramen:

Label 65® Plissé Gordijn Spankoord - Transparant

Label 65® Plissé Gordijn Spankoord - Semi Transparant

Label 65® Plissé Gordijn Spankoord - Verduisterend

Heeft u kunstof kozijnen? Kies dan voor de klemsteunen, dan hoeft u niet te boren!

Spankoord + klenmsteun voor draaikiepramen

 

Rolgordijnen

Goed slapen is voor iedereen belangrijk. Met een verduisterend rolgordijn slaapt u beter en langer! Een cassette rolgordijn met zijgeleiders bijvoorbeeld zorgt ervoor dat er nauwelijks tot geen licht binnen komt.
Voor een draaikiepraam kunt u bijvoorbeeld het Label 65® Rolgordijn 100% Verduisterend Cassette kiezen.

Heeft u kunststof kozijn en/of wilt u niet schroeven? Kijk dan eens naar de volgende producten:

Label 65® Rolgordijn Verduisterend Easy Fix Cassette

 

 

 

Houten Jaloezieen

Het meest gekozen product voor in de woonkamer is een houten jaloezie. Niet veel mensen weten dat u deze ook gewoon op kiepkantelramen kunt bevestigen! De houten jaloezieen geven uw woonkamer een rustieke en sfeervolle uitstraling. Met houten jaloezieen wordt daarnaast voorkomen dat er hinderlijk licht binnenvalt, maar behoudt u toch het daglicht in huis wanneer de lamellen open staan. Kies voor zijgeleiding zodat de jaloezie netjes langs het raam blijft lopen wanneer u deze kantelt.

Kiest u voor een houten jaloezie, houdt er dan rekening mee dat het handvat van uw raam te bedienen blijft. Kies liever voor een 25mm jaloezie, deze is wat smaller.

Bekijk bijvoorbeeld eens de Label 65® Abachi Houten Jaloezie 25 mm "Classic" 

 

Aluminium Jaloezieen

Heeft u een kiepkantelraam in de badkamer of keuken waar u graag een jaloezie op wilt bevestigen? Houten jaloezieen zijn in deze ruimtes niet aan te raden i.v.m. vocht. Aluminium jaloezieen zijn een prima alternatief en zijn wel geschikt voor deze ruimtes. Kies voor zijgeleiding zodat de jaloezie netjes langs het raam blijft lopen wanneer u deze kantelt.

Kiest u voor een aluminium jaloezie, houdt er dan rekening mee dat het handvat van uw raam te bedienen blijft. Kies liever voor een 25mm jaloezie, deze is wat smaller.

De in 2019 nieuw geintroduceerde Spankoord jaloezie incl. top down bottom up functie is een perfecte oplossing voor jouw draaikiepramen. Bekijk hem hier: Label 65® Aluminium Jaloezie 25 mm Spankoord

Liever geen top down bottom up bedien? Kijk dan eens naar: Label 65® Aluminium Jaloezie 25 mm

 

 

Shutters

Zelfs op kiepkantelramen kunt u shutters laten maken. Omdat shutters meten een precies werkje is zijn de meet- en montagekosten bij ons ingebrepen bij de prijs! Bij een shutter op een draaikiepraam wordt het handvat verlengt zodat deze op de shutter komt te liggen en precies hetzelfde werkt als u gewend bent.  

Op Shuttercenter.nl vindt u Houten Shutters inclusief gratis meet- en montage service.

 

Hor voor draaikiepramen

Horren

Ook op draaikiepramen kunt u een hor laten plaatsen. U kunt uw raam dan gewoon open zetten, terwijl de hor insecten buiten houdt!

Let wel op dat de manier van monteren afhankelijk is van het soort draaikiepraam. Heeft u bijvoorbeeld een raam dat van binnen naar buiten open gaat, dan is het handiger om de hor in het kozijn te monteren. Gaat uw raam van buiten naar binnen open, dan kan de hor het beste op het kozijn gemonteerd worden.

De volgende horren zijn geschikt voor draaikiepramen:

Label 65® Rolhor de Luxe

Label 65® Plissé Raamhor De Luxe