Shutters voor de schuifpui

Het vinden van raambekleding voor de schuifpui kan lastig zijn. Shutters zijn een stijlvolle optie hiervoor en kunnen je woonkamer een echt wauw-effect geven. Shutters worden volledig op maat gemaakt en passen hierdoor altijd perfect voor je schuifpui.

zwarte shutters schuifpui

Welke shutters zijn geschikt voor een schuifpui?

Voor een schuifpui zijn zowel houten shutters als pvc shutters een optie. Waar we voorheen de pvc shutters met name in vochtige ruimtes van het huis zagen, zien we deze ook steeds vaker terug in de woonkamer. De pvc shutters lijken qua uiterlijk erg op houten shutters. Wanneer je kiest voor een effen kleur, als wit, zwart of antraciet, dan is het verschil tussen hout of pvc vrijwel niet te zien.

bekijk shutters

zwarte shutters schuifpui  witte shutters schuifpui

Shutters op een vouwrail

Bij een schuifpui is het belangrijk dat je gemakkelijk naar buiten en binnen kunt lopen. Shutterpanelen zijn standaard te openen en sluiten als een soort deur. Het is daarnaast ook mogelijk om je shutters op een rail te laten plaatsen. Hiermee is het mogelijk om je shutters in hoeken van 90 graden te vouwen en deze opzij te schuiven. Hiermee maak je de weg vrij voor de schuifpui, zonder je shutters steeds open en dicht te hoeven klappen.

shutters op vouwrail
Fotocredits: Luxaflex®

Een statement maken met shutters

Shutters zijn een eyecatcher in de woonkamer. Aangezien een schuifpui een grote raampartij is, zal je er veel shutterpanelen voor moeten plaatsen. De shutters trekken de aandacht en geven sfeer aan de ruimte. Hierdoor kun je met shutters dus echt een statement maken in je woonkamer.

Doordat schuifpui shutters vaak zeer groot zijn, is het belangrijk om na te denken over de kleurkeuze voor je shutters. De kleur die je kiest kan namelijk sfeerbepalend zijn voor je interieur. Wanneer je de shutters niet teveel op wilt laten vallen kun je het beste kiezen voor een neutrale kleur, zoals wit of crème. Ook zwarte shutters zijn een populaire keuze. Deze neutrale kleuren zijn gemakkelijk te combineren de rest van je interieur.

zwarte shutters woonkamer met schuifpui witte shutters woonkamer schuifpui 

De voor- en nadelen van shutters voor schuifpui

Een groot voordeel van shutters is dat deze in zeer grote maten geproduceerd kunnen worden. Shutters bestaan uit meerdere panelen, welke naast elkaar geplaatst kunnen worden. Hiermee zijn deze dus zeer schikt voor grote ramen en dus ook een grote schuifpui. Een ander groot voordeel is dat shutters veel privacy creëren, hinderlijk licht kunnen tegenhouden en dat ze een luxe uitstraling geven aan de ruimte.

Wat vaak als nadeel wordt gezien bij shutters is het kostenplaatje. Shutters zijn een investering, maar geven ook echt een meerwaarde. Het is in sommige gevallen zelfs mogelijk om shutters mee te laten financieren met je huis. Daarnaast nemen shutters iets meer daglicht weg dan bijvoorbeeld een jaloezie. Dit komt doordat shutters in een frame zitten.

 witte shutters woonkamer schuifpui zwarte shutters schuifpui

Wil jij shutters voor de schuifpui laten plaatsen? Bestel dan een shutter meetafspraak. Onze expert komt dan bij je thuis om te shutters vakkundig in te meten en al je wensen met je door te nemen.

Onze shutters in het echt bekijken? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk.