Plisse gordijnen voor de schuifpui

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor de schuifpui? Dan zijn plisse gordijnen een goede optie, maar is het ook wat voor jou? Wij hebben de voordelen en kenmerken voor je op een rij gezet, zodat je een goede keuze kunt maken.

plisségordijn voor schuifpui

Welke plisségordijnen zijn geschikt voor een schuifpui?

Zowel onze plissé gordijnen als Duette Shades (dubbele plissé gordijnen, bestaat uit twee lagen i.p.v. één) zijn geschikt voor de schuifpui. Hierbij is en vrijhangend model de handigste optie. Een vrijhangende plissé of Duette monteer je namelijk gemakkelijk vast in het kozijn of aan het plafond.

Een spankoord plissé of Duette is ook een mogelijkheid voor de schuifpui, maar er dienen dan wel zowel aan de bovenkant als aan de onderkant twee spanvoetjes gemonteerd te worden. Dit kan zowel in als op de dag. Dit betekent dat er altijd spankoorden aan de zijkanten van het raam zullen zitten. Een voordeel van deze spankoorden is dat de plissé of Duette altijd netjes blijft hangen, ook bij harde wind bijvoorbeeld.

schuifpui duette met spankoorden

Het grote voordeel van plisségordijnen en duettes voor de schuifpui is de kleine bovenbak en het dunne pakket. Hierdoor neemt een plissé of duette weinig ruimte in wanneer deze geheel opgetrokken is en kun je gemakkelijk door de schuifdeur naar buiten lopen.

BEKIJK plissés en duettes

Plisse gordijn of Duette voor de schuifpui?

Plissés en Duettes zijn nagenoeg hetzelfde product. Het grote verschil dit hem in het aantal stoflagen. Een plisségordijn bestaat uit één stoflaag. Hierbij zitten er altijd kleine gaatjes in de stof, waar de koorden doorheen lopen. Duettes zijn dubbele plisségordijnen en bestaat uit twee stoflagen. De koorden zitten hier weggewerkt tussen deze twee stoflagen. Hiermee ogen Duettes is netters, maar zijn ze ook iets minder transparant door de extra stoflaag.

verschil duette shades en plissegordijnen

De voordelen van Duette Shades voor de schuifpui

Een schuifpui bestaat uit twee grote ramen. Dit zorgt voor lekker veel licht in huis, maar ook voor een hoop warmteverlies in de koudere maanden. Duette Shades hebben een hogere isolatiewaarde dankzij de dubbele stoflaag. Een voordeel van Duettes is dus dat deze een betere isolerende werking hebben dan reguliere plisségordijnen. Hierdoor blijft het in de zomer beter koel in huis en houd je in de winter de warmte beter binnen.

BEKIJK Duette Shades

Tips voor het kiezen van een plisse voor de schuifpui

  • Heb je een hele grote schuifpui? Dan kan een plissé of Duette snel druk ogen. Een plissé met 32 mm of 64 mm plooing kan hier mooier staan. Er zitten dan minder plooien in de stof, waardoor het geheel rustiger oogt. Nadeel is wel dat het pakket dieper is bij een 32 of 64 mm plooi.
  • Aangezien schuifpui ramen altijd groot zijn, zijn de bedieningskoorden van een schuifpui plissé of duette vrij lang. Loshangende koorden kunnen makkelijk worden opgehangen aan de bijgeleverde koordkikker, maar dit staat niet altijd even mooi. Een eindloos koord of ketting systeem of Smartcord (Luxaflex) bieden hiervoor een uitkomst. Bij deze bedieningsvormen blijft de lengte van het koord of de ketting altijd gelijk, waardoor deze niet in de weg zitten.

duette shades lichtdoorlatend verduisterend

Schuifpui plisse; lichtdoorlatend of verduisterend

Plisse gordijnen en Duette Shades zijn verkrijgbaar in verschillende transparanties; van zeer transparant tot verduisterend. Hiermee zijn ze niet enkel geschikt voor een schuifpui in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer. Doordat de plissés en duettes dicht tegen elkaar aan gemonteerd kunnen worden, ontstaat er slechts een kleine kier tussen de producten.

duette shades schuifpui woonkamer en slaapkamer

In de woonkamer wordt er vaak gekozen voor een lichtdoorlatende variant. Hiermee ga je de inkijk in huis tegen, maar komt er wel nog licht binnen. De schuifpui is vaak een bron van licht en die wil je niet volledig afdekken met een verduisterend product.

shop plissés en duettes

Meer weten over plissé gordijnen en Duette Shades voor de schuifpui? Of ontvang je graag advies van een van onze experts? Kom dan langs in onze winkel in Rijswijk of bestel een adviseur aan huis.